Beauty: Håret der gav op og alle jeres råd

Mit hår har smidt håndklædet i ringen. Det gider ikke mere pis, og for halvanden-to måneders tid siden begyndte det at knække, falde ud (seriøst – Jeg kunne hive store lunser af hår direkte ud af hovedbunden) og bare have det super duper stramt. En reaktion på 2020s strabadser og de mange følelser, uden tvivl. Jeg stoppede straks al brug af varme redskaber, skruede helt ned for hårvask, begyndte at spise endnu flere vitaminer (og jeg havde altså allerede et ok stort forbrug af kosttilskud), vingummibamser der lovede sundere og bedre hår, og så videre. Men jeg så ikke den store forskel. Håret fortsatte ligesom bare med at forlade mit hoved, og flere begyndte at spørge til om jeg mon var blevet klippet, for pludselig var det kortere end efter mit frisørbesøg for nu 10 måneder siden.
Jeg delte min frustration på instagram og bad om input, råd og tips til at få vendt hårskuden, og der var altså i den grad gevinst. Sjældent har jeg fået SÅ mange beskeder – Også flere bød ind med samme problem og bad om at jeg delte de råd, der kom ind. Så det er planen nu, og de kommer her – Og jeg har i øvrigt tænkt mig at prøve det hele af, så jeg kommer nok ikke til at kunne sige præcis hvad det var der endte med at hjælpe, men jeg håber håber håber, at noget hjælper.

Nåja, og for nogle dage siden endte jeg med at klippe mig selv. DET er ikke en anbefaling. Overhovedet. Lad være med det faktisk.

 • Olaplex
 • Kerastase Genesis produkter
 • Hårklinikken (produkter og vejledning)
 • Priorin
 • New Nordic Hair Volume (tilskud)
 • Brændenælde (som the)
 • Padderokke (the eller I pilleform)
 • Drop hårtørrer og glatte/krølle-jern
 • Hindbærbladethe
 • Silica piller
 • Biotin 5000 tabletter
 • Kenzan børste
 • Australian bodycare hair loss produkter
 • Mason Pearson børste
 • Morrocanoil produkter
 • Urtepencil
 • Mega B stress vitaminer
 • Ingen håndklæde! Tør håret i en t-shirt eller mikrofiberklæde
 • Skyl håret i risvand
 • Spis/drik hvedegræs
 • Hovedbundsmassage
 • Kevin Murphy Angel Wash shampoo
 • Redken Extreme produkter
 • Jern
 • Curly girl metoden
 • Mere protein i kosten

Jeg har som sagt tænkt mig at forsøge med flere af ovenstående, og fortsætte med dem jeg allerede var startet på og så skal jeg nok lige give en status igen om nogle måneder. Tak for input, og fortsæt endelig i kommentarfeltet her med egne erfaringer. … Hov, og jeg ved jo godt, at ordentlig søvn, ro på og et helet hjerte også kommer til at hjælpe gevaldigt, men det er bare en af de ting man ikke altid selv er herre over, så det må komme stille og roligt ved siden af.

God hårdag til jer <3

13 replies
 1. Anne Sinding Poulsen says:

  Jeg har hørt meget godt om M2 hårserum. Lidt dyrt, men ligesom deres vippeserum skulle det være fantastisk.

  Svar
 2. LH says:

  Jeg vil lige stemme i med dem, der har anbefalet dig Mega B-stress (den fra Solaray). Jeg oplevede det samme som dig, nok i mildere form, men efter et par uger med pillerne skete der en markant forskel – til den gode side!

  Svar
 3. Suzana Milovic says:

  Hej Cille,
  Først er det vigtigt at finde ud af, hvorfor du har hårtab. Løsningen skal passe til problemet så at sige – hvorfor diverse tilskud og serumer ofte ikke virker, fordi de typiske hårtabsårsager er lidt mere komplekse. Jeg hjælper kvinder (gratis) med hårtab, da jeg selv har kæmpet med problemet i over 15 år og har prøvet det meste. Jeg har læst og lært rigtig meget om det, og jeg har en FB gruppe til kvinder nu, der hedder “Av mit hårtab”, hvor jeg deler en masse viden, og vi sparrer og hjælper hinanden. Sig til, hvis vi skal tage en snak, og jeg kan byde ind med nogle gode råd. Som sagt – det er blot en hobby for mig. Kh, Suzana

  Svar
 4. Dea says:

  Pas på med Curly Girl – mange oplever hårtab i forbindelse med den (inkl mig selv). B-vitamin generelt er også skide godt.

  Svar
  • Mette says:

   Du taber næppe mere hår på Curly Girl – hvordan skulle det, at undgå skrap sæbe, medvirke til hårtab? Du oplever måske at du taber mere hår i badet, fordi man frarådes at rede håret, og så falder der automatisk mere af, når man vasker håret, fordi man ikke har redt de løse hårstrå af. Decideret hårtab skyldes højst sandsynligt andet eneste du vasker dit hår med mildere midler.

   Svar
   • Suzana Milovic says:

    Hej Mette,
    Desværre er der rapporteret enormt mange tilfælde af hårtab på CG metoden bl.a. pga balsamvask, kokosprodukter og ACV rens. Jeg har selv oplevet det, og kender enormt meget til hårtab generelt.

    Svar
     • Suzana Milovic says:

      Bl.a. inde i 2 af de store danske hårtabsgrupper, men det bliver også flirtigt diskuteret i de amerikanske af slagsen. Og så er der tilgang i diverse hårtabsgrupper af kvinder, der nu har hårtab efter CG.

 5. Sine says:

  Tak fordi du deler alle de input du har fået! Jeg er så træt af at have mistet meget hår det sidste års tid.
  Mega B-Stress lyder som noget jeg vil prøve af 🤞 og gruppen på Facebook. Pøj pøj med dit hår ❤️

  Svar
 6. Marlene H says:

  Jeg ville kontakte Hårklinikken i Aarhus ved Lars Skjøth. Jeg har hørt om mange, der har haft stor glæde af deres behandlinger. Som de skræddersyr til den enkelte.

  Svar
 7. Karoline says:

  Hejsa . Du kender med garanti det brand der hedder pudderdåserne – jeg spiser deres alt i en kosttilskud – 3 styks dagligt .
  Min frisør ( ja altså …
  Min frisør når ikke hun har corona lukket) var helt blæst bagover af alle de nye hår der skød op af min hovedbund – tjek dem ud 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *