2021: Den falske dag, den friske start, de store forventninger

Godt nytår!

Det er d. 1. januar. Hvilket altid har været årets mærkeligste dag. En ikke-dag nærmest. Jeg kan egentlig meget godt lide den. En dag der ikke gælder, hvor man i teorien kan være iført blødt tøj, se fjernsyn og spise pizza hele dagen. En rolig og næsten perfekt start på noget nyt.

Et nyt år, som jeg personligt forsøger ikke at have de store forventninger til. Det tør jeg simpelthen ikke. Men forhåbninger og ønsker, dem har jeg mange af, selvom jeg heller ikke helt tør det.

2020 tæskede mig godt og grundigt, og jeg håber, at jeg i 2021 kan få lappet nogle af de mange sår og skrammer sammen som året forårsagede. Jeg har her til eftermiddag lavet et slags manifest. Det gør jeg engang i mellem og selvom jeg egentlig ikke som sådan tror på, at den slags virker og jeg altid kommer til at vende øjnene en lille smule for langt om i baghovedet, når jeg hører om andre, der benytter sig af den slags (hvilket i øvrigt siger mere om mig end dem) så giver det mig alligevel sådan et rart overblik over, hvad der betyder noget for mig, hvad jeg virkelig ønsker, og det kan jeg godt lide. Og lige præcis det overblik har jeg mere brug for nu end nogensinde, føler jeg.

Jeg står stadigvæk i et af mit livs allerstørste kriser, og jeg kan nogle gange gå helt i panik over at have mistet herredømmet så gevaldigt som jeg har. Jeg bliver nødt til at få rettet op og sat farten ned, men først skal jeg lige have fundet speederen og rattet og bremsen, og dernæst et overblik over retningen og vejen. Jeg håber det lykkes, inden jeg kører i grøften.

Vores nytårsaften var forresten helt genial. Vi var bare os fem, men det blev alligevel en kæmpe børnefest med Confettikanoner, høj musik, burger, chips og is. Klokken 21 redte vi stuen op med dyner og tegnefilm, og klokken 23 trak jeg stikket sammen med Loulou og Uma,, vi gik i seng og lod Michael og Otto hoppe ind i det nye år uden os.

I dag, på den falske dag, har vi bagt boller, spist kransekage, set film, gået en tur i støvregnen og nu har jeg stjålet noget tid alene i soveværelset med varm kaffe, computer og ro til mine tanker og følelser, der funderer og fylder som sjældent før. Og så har jeg lige i dette sekund fået en sms om, at den lejlighed jeg i juleferien har krydset alle mine fingre og tæer for ville blive min, ikke bliver det. Så manifest mig totalt i røven…
Nå. Fokus. Træk vejret. Heldigvis er dagen i dag jo ikke en rigtig dag, så der må manifesteres på et andet tidspunkt.
Jeg håber jeres aften i går var god også, at dagen i dag er det samme og at de forventninger og forhåbninger for det næste år, der uanset hvor lidt vi forsøger at have dem, uundgåeligt er der, alle sammen går i opfyldelse.

Godt nytår <3

10 replies
 1. Line says:

  Godt nytår, kære Cecilie! Og tak for at dele dine tanker. Selvom jeg står i en krise af en helt anden art – kronisk invaliderende sygdom – rammer din bilmetafor utrolig skarpt. Tak for dig og de allervarmeste ønsker om et år, der byder på gode ting og falden på plads <3

  Svar
 2. Mette says:

  Godt nytår. Dine ord rammer mig. Jeg er nyskilt og sikkert et helt andet sted end dig, men jeg har også mistet mit fodfæste. I en sådan grad at er bange for om jeg nogensinde genfinder det. Tak for din ord!

  Svar
 3. Jannie says:

  Kære Cecilie.
  Du skriver så rørende og det kommer fra det inderste… Der MÅ simpelthen snart være medvind på vej til dig❤ Håber, at du finder udstyret i din “bil”, så du atter kan blive tryg i at være chauffør i din egen hverdag.
  De allerbedste ønsker for dig, knus Jannie

  Svar
 4. Benedicte says:

  Du skriver så godt og dine fotos er meget smukke. Og du kommer igennem det, der gør man altid. Hver gang.

  Svar
 5. BL says:

  Tak for dine tanker og godt nytår. Jeg krydser fingre for medvind til dig snart. Kan kun hilse fra en lignende situation og sige, at jeg efter to år har fundet nogenlunde fred med, at lykken aldrig kommer til at føles lige så ren og hel, som den kunne pre-skilsmisse. Noget (måske idealet) dør indeni én, og fra da af, er verdenen bare ikke lige så venlig som før man oplever skilsmisse, dødsfald og anden rædsel ❤️ Jeg er virkelig glad for, at der i dag findes steder som disse, hvor man kan være sammen om de små lykkestunder og de store kriser. Tak for det❤️

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *