Identitetskrise 3.0

Hvem fanden er jeg? Seriøst det er så vanvittigt, at stå midt i sine tredivere og stille sig selv det spørgsmål. Præcis som jeg har gjort det i mine 20ere og i teenageårene. Og så alligevel helt anderledes. For til forskel fra dengang til nu, har jeg ret godt styr på både værdisæt, personlighed, kompetencer og så videre. Men jeg er begyndt at tvivle helt vildt på min egen mavefornemmelse og på hvad det egentlig er jeg vil med mit liv. Et liv der i det seneste år har været ude på en seriøs rutsjebanetur som har efterladt mig med en grim smag i munden, kvalme og køresyge, men også lettelse og ro. En konstant dårlig samvittighed, blandet med fornyet energi. Tænk at man både kan være drænet helt ud i alle tæer, og omvendt være knivskarp og fuld af umf (wauw, en irriterende formulering, men I ved nok, hvad jeg mener med Umf. Det er sådan kapow-agtigt.) Hvem er jeg, hvad skal jeg, hvad kan jeg, hvad vil jeg? Det hele spørger jeg mig om, og intet af det kan jeg rigtigt svare på. Det er top frustrerende og top motiverede på samme tid.

Identitetskrise er måske lidt dramatisk, men helt ærligt, så er det lidt sådan det føles. Skal på en eller anden måde genopfinde mig selv som menneske, person, mor, ekskone, veninde, storbyelskende landsbybeboer. Og jeg forsøger at finde glæden i den udfordring – Med blandet resultat.

En ting er sikkert. Jeg glæder mig til 2021. Jeg ved godt det er utopisk og naivt at tro, at et årstal kommer til at ændre noget som helst. Men jeg kan simpelthen ikke mere 2020.

19 replies
 1. MG says:

  Det bliver bedre – det lover jeg 🙂
  Jeg er 43 og når jeg ser tilbage på 30’erne, så er jeg så glad for at være hvor jeg er nu. Og jeg ved godt, at det måske ikke lige hjælper så meget, men måske kan det hjælpe lidt?
  Og november i 2020… den kommer til at vare 3 år… Men idag kan man skimte blå himmel af og til og fange en solstråle og jeg håber at en af dem rammer dig 🙂

  Svar
 2. VenterpaavinBlog says:

  Det lyder meget menneskeligt – tror de færreste “rigtige voksne”, egentlig føler, de har helt styr på alting, på den mentale etage. Jeg kender hvertfald mange, der ind i mellem ikke rigtig synes de har helt hånd i hanke med, hvem fanden der står bag roret inde bag hjernebarken – selv kommer jeg da i ofte i tvivl 😅.

  Svar
 3. Gitte K says:

  Åh, jeg genkender det! Jeg er igang med version 4.8 opgraderer snart til 4.9. Man bør da forvente af sådan en aldrende dame, at hun har styr på sig selv og sit shit. No so much.
  Hæng på! Du er ikke en konstant! Du er et fantastisk menneske, der udvikler dig i alle verdens farver, former og nuancer. Når du en dag finder dig selv – ja, så flytter du dig igen. Du leder .. men du er der allerede.
  Man siger på fransk “J’ai 35” – direkte oversat betyder det “jeg har 35 år” – det er mere præcist. De 35 år er noget, du ejer: Summen af dine erfaringer, glæder, sorger, ar – det er ægte livsviden.
  2020 er simpelthen NITTEN … 2021 bliver meget bedre!
  I virkeligheden vil jeg bare sende dig et KRAM!
  Gitte

  Svar
 4. Lisa Maja Larsen says:

  Jeg ved ikke, om du kan bruge dette til noget. Men for mig i mine livskriser har jeg fundet roen i min faglighed (som er specialiseret om man så må sige, er ikke blogger/influencer 🙂 ha ha).
  Måske livskrisen kradser ekstra, fordi du også tumler med det, du laver? Altså at du også i dit fag kan, vil, må, bør mange ting? Fordi du er dygtig til det, du laver! Giver det mening?

  Svar
 5. LINE says:

  Jeg tror vi er mange der har det sådan med 2020!

  Jeg er også så klar til 2021! .. det kan altså næsten kun blive bedre (7-9-13…)

  Svar
 6. Sidsel says:

  Læs Brinkmanns “Stå fast” han har nogle lidt anderledes perspektiver.

  Og så tror jeg at det vil være unormalt ikke at tage sit liv til revision når man oplever store omvæltninger.

  Svar
 7. Trine says:

  Når man er i et parforhold, læner man sig imod hinanden for at få alting til at gå op. Man går på kompromis og møder den anden, man giver afkald og lever med ting, som måske ikke var det, man selv ville have valgt. Og sådan skal det være, når man er to. Men nu behøver du ikke tage hensyn. Nu kan du bare mærke, hvad du selv vil. Og det kan være svært, fordi du i så lang tid har været en del af et par, som nødvendigvis må gå på kompromis. Jeg forstår så godt, at du er i tvivl om, hvad du egentlig har lyst til, og hvad du skal vælge, når der er frit valg. Vær god ved dig selv, giv dig tid, vælg noget dejligt.

  Svar
 8. Dorthe says:

  Tak fordi du deler og skriver om 3.0! Din måde at formidle og skrive på får mig til at føle mig mindre alene. Måske fordi vi på mange måder samme sted lige nu; i 30’erne, nyskilt med børn. Jeg håber du vil skrive mere om det, for der presser sig mange spørgsmål på for mig, og jeg synes det kan være svært finde steder at spejle sig!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *