Et svært farvel

Der er mange ofre i sådan en skilsmisse, og et af de aller sværeste, har været at måtte sande at vores hjem ikke længere er det bedste sted for Hera, vores 2 årige schæfer. Hun er verdens bedste, sødeste, roligste, mildeste, dejlige hund og vi har holdt stædigt fast på, at vi skulle beholde hende, lige indtil det stod klart, at det ikke var det bedste for hverken hende eller os. Praktisk, logistisk, følelsesmæssigt – Det kunne kun lige hænge sammen, og det tog tid, energi og overskud fra andre ting. Så efter mange måneders overvejelse og væven, er hun nu flyttet. Heldigvis bliver hun i familien, og kommer til at bo på Fyn hos Michaels fætter, hvor der også er børn og masser af plads. Det er så svært og hårdt, og føles på mange måder helt helt forkert, og vi savner hende ulideligt, men der er ingen tvivl om at det er for det bedste.

Jeg har været meget i tvivl om hvorvidt jeg skulle dele det allerede, da jeg ved at det er et skrøbeligt emne, der har det med at få pegefingrene frem. Men jeg håber, inden I finder den frem, at I vil stole på, at vi har taget den rigtige beslutning for vores familie i en i forvejen rodet og hamrende svær tid, og at det har taget mange snakke og overvejelser. Der er intet spontant eller uigennemtænkt i det. Tværtimod. Jeg er pisse ked af det, men også lettet, og ikke et sekund i tvivl om, at det er for det bedste, omend det er endnu et svært skridt på en ret lortet rejse, hvor der til gengæld forhåbentlig venter noget godt og roligt for enden.

35 replies
 1. Henriette says:

  Man skal beholde en hund så længe den har er godt hundeliv. At klamre sig til en hund, der ikke trives (eller er syg) er min optik fejlslagen omsorg. I har gjort det helt rigtige – men hold op hvor må i savne hende💔

  Svar
 2. Denice Engel says:

  Pyha, det kan jeg sagtens forstå er pisse hårdt. Jeg kan huske vi mistede mine forældres første hund, 17 år gammel, 10 dage efter jeg fødte min søn, og det var næsten mere end hvad jeg kunne klare for Futte var ikke bare en hund, men et familiemedlem. De kravler sgu ind under huden på én sådan nogle dyr. ❤️

  Svar
  • Marianne says:

   Ja, det var også lige præcis dét, jeg læste ud af Cecilies indlæg… (Ironi kan være anvendt).

   Cecilie, det har helt sikkert ikke været en nem beslutning for jer, men jeg er sikker på, at I har gjort det bedste for jer allesammen ❤️

   Svar
  • Maria says:

   Du skulle skamme dig. Læs teksten igen. Det handler ikke om nyhedsværdi men om en ny familie- og boligsituation som tærer på kræfterne. Og tre børn som skal have masser af omsorg i en svær tid. Dyr skal trives, og hvis der står et familiemedlem klar med overskud, kærlighed og hundeglade børn, kan det være den bedste beslutning for Hera. I øvrigt er det usympatisk at møde ærlighed med hån og fordømmelse. Dyr skal ikke kasseres, men man kan blive ramt af livet. Det er uforudsigeligt, og indimellem gør det ondt og tager drejninger, man ikke havde forudset. Det er kun modent og ansvarligt at tage situationen i opløbet, hvis man vurderer, at en hund ikke kommer til at trives.

   Svar
  • Signe says:

   Ja, din klovn. For det er da federe at hunden bliver maxstresset eller tilsidesat, end at den lever et slønt hundeliv i en anden børnefamilie. Øv, hvor siger det bare msnge kedelige ting om dig!

   Svar
   • Maj Riis Dalgaard says:

    Det er lidt som om, at en “troll” forfølger Cilles oplæg – en der kaster utroligt sårende kommentarer afsted og denne gang er det “Mille”. Jeg er meget svært ved at forstå, hvorfor en der læser Cecilies blog og det meget ærlige og sårbare indlæg, skulle have behov for at skrive sårende og nedsættende med overlæg. Det skriger næsten for meget på opmærksomhed og reaktion.

    Kære “Mille” – jeg er ked af, at der er noget på spil i dig, som får dig til at skrive som du gør. Det må være svært og hårdt at være i. Du må finde afløb og få opmærksomhed et andet sted. Her er det ikke passende.

    Kære Snegl,
    Din ærlighed og sårbarhed tricker åbenbart negativitet hos “Mille” – det har intet med dig at gøre – jeg håber ikke at du vil lade det påvirke dig – gør det du gør – for det er så fint, ærligt og godt – og derfor følger jeg dig ❤️

    Svar
 3. T says:

  Kære du.
  Du må ikke have dårlig samvittighed! Hellere at Hera er hos en familie med tid og overskud end at hun bliver den enige dårlige samvittighed..
  Vi gjorde det samme i vores skilsmisse; ex’en ville slet ikke have hunden og jeg vidste at jeg ikke ville have tiden til ham..
  Og jeg er nu 1 år efter så lykkelig over at vi tog den helt rigtige beslutning og gav ham videre til nyt hjem, som vi kunne stå inde for!
  Al knus herfra 😘

  Svar
 4. Ann says:

  Jeg stoler på, I har taget den bedste beslutning for jeres familie, både for dem på to ben og dem på fire ben ❤️

  Svar
 5. Mille says:

  Skrev du for øvrigt ikke at du heeeeeeelt sikkert vil beholde hunden? Ej, men hvor rammer du bare fuldstændig midt ned i segmentet af uansvarlige bloggere Det må godt nok være trist af havne i samme kategori som reality “stjernen” Olivia Salo.

  Svar
  • Sanne says:

   Hvor er det ærgerligt. Det er ærgerligt, at de indblik i sårbare øjeblikke, som nogle bloggere giver, altid skal tilsvines af diverse mennesker, der ikke kan dy sig for at kommentere. Det er interessant i fht grænser. Der er virkelig mange mennesker, der ikke forstår eller ikke har lært, hvad der er deres banehalvdel og hvad der er andres. Har du nogensinde overvejet det Mille? Hvad der er din banehalvdel og hvad der er andres? Det tror jeg ikke. Måske er det på tide.

   Svar
  • Nicole says:

   Opfør dig ordenligt og bland dig uden om. Mange hunde får et nyt hjem, hvor det er klart den bedste løsning for alle.

   Svar
 6. Nikoline says:

  Sødeste Hera, hvor er det dejligt at hun får et nyt og trygt hjem. Det må da også være en trøst, at I stadig har mulighed for at besøge hende. Alt det bedste til jer og hende <3

  Svar
 7. Iben says:

  Selvfølglig har I taget den bedste beslutning for Hera og for jer❤️ Livet ændrer sig, og nogle af de beslutninger, man tog for to år siden kan ikke længere forenes med den nye situation. Sådan er det, og det er okay❤️ Jeg håber, at de dumme trolls bliver væk – de vil jo kun gøre dig ked af det. Og helt ærligt, hva’ faen er det for nogen mennesker. Jeg fatter dem ikke. Alt det bedste til dig. Sejt og modigt du deler velvidende, hvilke kommentarer der kan komme din vej❤️

  Svar
 8. Line says:

  Stærkt at dele Cecilie, og hvor er det dejligt, at I også tager hensyn til Heras ve og vel i alt det her ❤️ Skønt I har fundet et godt hjem til hende, hun slipper for kennel- og så er Fyn jo mega fin!
  Masser af tanker jeres vej, hvor må det være hårdt at gå igennem ❤️

  Svar
 9. Milla says:

  Hej Snegl! God beslutning – hunde, og dyr generelt, er ganske omstillingsparate, så dejligt at det ikke længere vejer tungt på dine skuldre. Jeg skriver ikke pga Hera, men fordi jeg synes du skal vide hvor mega BADASS jeg synes du er – at stå i det du gør og så samtidig dele ud af det? Wow – bare, wow! Det hele er så skrøbeligt og sårbart og jeg ville bare gerne give dig et kram og sige, at lyset er der ude, men det kan jeg ikke, istedet kan jeg sige, at det er virkelig inspirerende at følge dig og se, hvordan du takler alle livets facetter.

  Og så må bare lige sige: Mille – what the fuck? Måske skulle du lige kigge lidt indad? Jeg nægter at tro, at du ville tale sådan til et menneske i virkeligheden, så hvorfor spreder du den slags gylle herinde?

  Svar
 10. Kathrine says:

  Jeg synes, det er MEGA beundringsværdigt, at du deler både de svære ting og de gode ting🙏🏻 Livet er ikke en lige vej, og når det hele slår krøller er det stærkt og modigt at kunne træffe beslutninger, som passer bedst til alle. Det lyder til Hera får et dejligt nyt hjem, hvor I stadig kan besøge hende♥️ Kæmpe ros for at navigere i en rodet og svær periode – det lyder til, du er på helt rette kurs. Hæng i💪🏻

  Svar
 11. Lise B says:

  Hvor er det skønt hun kan blive i familien ❤️ Min mand og hans eks-kæreste havde en hund, som hans forældre har adopteret, det er den allerbedste løsning hvor vi stadig kan se lille Albert. Kæmpe kram til jer, for en svær beslutning.

  Svar
 12. Emma says:

  Hej Cecilie,

  Kram herfra <3 sikke en god beslutning, selvom den helt sikkert ikke har været nem for jer <3 Jeg ønsker det bedste for jer!

  Svar
 13. Ditte says:

  Naturligvis har I gjort det hel rigtige for jeres familie. Det vidner jo blot om en stor ansvarsbevidsthed, at I handler på, at I ikke længere har overskuddet til at have hund midt i alt det andet. Det er der bestemt ingen skam i! Alt for mange mennesker har hunde de ikke har overskud til. Det er synd for både hund og mennesker. Hera får en fantastisk tilværelse på Fyn og I får forhåbentlig lidt mere luft. Alt godt til jer og kan godt forstå det er pisse svært ❤️

  Svar
 14. Landsbyboen says:

  Stemmer for, at Milles kommentarer slettes. Det er så trættende, når mennesker taler grimt om andre. Hvis man ikke har noget pænt at sige, så skal man holde sin mund. Det er ikke en menneskeret at sprede gylle ud over andre.
  Snegl, jeg synes du er sej!

  Svar
 15. Kathrine says:

  Jeg vil blot sige at jeg virkelig føler med dig og jer.

  Her er mine piger og jeg netop flyttet fra deres far, hvor vores hund er blevet boende. De skal jo stadig besøge deres far, men det skal jeg nok ikke rigtig, og det er faktisk en kæmpe sorg for mig. Vi har haft ham i 9 år, og jeg elsker virkelig den hund. Pyh…

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *