Efterårsferie: Skal vi lege?!

REKLAME i samarbejde med UNICEF

Efterårsferien er igang og det betyder for manges vedkommende en masse tid hjemme og sammen – Noget som vi ellers har fået en hel del af dette år. Derfor er idébanken muligvis også ved at være godt tømt i forhold til aktiviteter og lege med børnene. Sådan er det i hvert fald for mig, og jeg var ikke ligefrem fuld af ideer i forvejen, må jeg indrømme. Heldigvis er børnene ret gode til at lege og finde på gode ting selv, og jeg må heldigvis gerne være med. For det meste altså.

UNICEF, som jeg fortsat samarbejder med, har spurgt mig hvad jeg skal lave med mine børn i den kommende uge, hvor det jo er efterårsferie. Herhjemme kører vi faktisk kun en halv ferie, da jeg ikke har fri, stå det bliver noget med nogle korte dage og enkelte fridage. Men børnene har altså HELT styr på at der er tale om en ferie, så der er uden tvivl en forventning om at jeg lige finder på noget. Jeg er ikke den store krea-person, men det er mine børn, så jeg har indkøbt tegnepapir og tuscher i massevis, vi skal uden tvivl samle kastanjer og lave dyr ud af dem. Jeg vil for eksempel mega gerne have sat nogle af de der garn/kastanje edderkopper man lavede da jeg var barn i masseproduktion herhjemme, fordi jeg husker det som værende en virkelig sjov aktivitet, og så synes jeg de er ret pæne, når nu det skal være.

Vi skal helt sikkert også lave perleplader, se en masse film, på ture og så skal vi lege. Sikkert i udklædning for H&M har sendt Halloween tøj til mine piger og det er der en grund til. H&M har nemlig i forbindelse med deres årlige Halloween kampagne doneret 100.000 kroner til Unicefs arbejde med børns trivsel og leg, der ligegyldigt hvor i verden man er og hvilke kår man lever i er vigtigt for børns udvikling og velbefindende. Lige præcis leg er noget som UNICEF har som fokusområde i deres arbejde med børn i katastroferamte områder for at skabe tryghed, glæde og stimulere udvikling og trivsel. Noget som de fleste i vores del af verden nok godt ved, men måske ikke altid tænker over, da det for langt de fleste børn heldigvis er en naturlig del af deres hverdag.

Læs mere om UNICEFs arbejde med børn igennem leg HER

Så brug gerne efterårsferien på at fyre lidt ekstra op for legen derhjemme. Det bliver helt klart tilfældet herhjemme. Som altid er det også en god mulighed for at tale med sine børn om, hvad der sker ude i verden. Noget jeg bestræber mig efter at huske på at få gjort fra tid til anden, også selvom det ikke altid er rart, hverken for børn eller voksne.

God ferie og god leg til jer!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *