Når virkeligheden rammer

Det er på mange måder surrealistisk at tænke på, at min familie og jeg for bare halvanden måned siden stod i lufthavnen i Bangkok og for første gang fik en smagsprøve på, hvad der nu har ramt Danmark. Håndsprit alle steder, en anelse kaos, bekymrede miner og masker i massevis. Alvoren var allerede på det tidspunkt til at se og mærke, og det hele var så sært, fremmed og nærmest som taget ud af en af de mange film og serier om apokalyptiske tilstande, vi har set en masse gange. Inden vi tog mod lufthavnen fra vores Hotel i Aonang, havde vi kort snakken om vi skulle blive en uge længere eller to, eller tre, for at undgå at rejse midt i, hvad der tydeligvis var en alvorlig og stødt voksende situation. Det føltes som en fornuftig overvejelse, men vi besluttede at tage hjem som planlagt.
Hjem til sikre Danmark.
Langt væk fra Corona.

… Klip til nu.
I morgen skal jeg vække mine børn med beskeden om, at de ikke skal i børnehave og skole den næste tid. Jeg ved, at jeg ikke får sovet meget indtil da. For jeg har stirret ud i mørket i over en time nu og forsøgt at samle mine tanker og mine ord. Uden held.
Indtil for hvad der føles som et øjeblik siden gik mine bekymringer på ting, der nu virker ubetydelige – Eller mindre vigtige i hvert fald. Ting som logistik, økonomi, en tøjkrise, mit parforhold, en kampagne der driller, et glemt møde … Bittesmå hverdagsknuder, der nu virker næsten grinagtigt ligegyldige.

Jeg er ikke i panik, men jeg er en lille smule rystet. Jeg har hele tiden taget situationen alvorligt, men den mavepuster som vi nok alle følte her til aften, har sat noget udefinerbart igang hos mig.

Pas på jer selv og hinanden. Allesammen.
Og et kæmpe tak til alle jer, der fortsat skal gå på arbejde og få det hele til at køre rundt. I har min dybeste respekt.

Ps. Lad nu være med at hamstre amok. Der skal være nok til alle – Det er der ikke, hvis du køber det hele <3

 

3 replies
 1. Anneli says:

  Hej Cecilie.

  Måske du for længst er blevet tippet, men… hvis ikke, så værs’go:
  Nogle betænksomme typer hos Sundhedsstyrelsen har lavet en film til hjælp til snak med børn om covid-19.
  https://www.sst.dk/da/nyheder/2020/film-til-boern-og-foraeldre-giver-raad-om-at-tale-om-ny-coronavirus?fbclid=IwAR3haeuhu7wEN5ilz2Bny1eLhcgvnV37T7aqTRYSq88FoML0cp2mzpoztvs

  Desuden er der et afsnit i Børneavisen, fra børn til børn, om virussen (s. 24).

  Jeg er taknemmelig for at være blevet tippet om ovenstående og har har tænkt mig at finde hjælp i disse imorgen tidlig.

  Svar
 2. Kamilla says:

  Jeg var gået kold meget meget tidligt så havde ikke selv set pressemødet i går aftes men finder ud af det da min mor ringer og min mand efterfølgende får mig med ind foran fjernsynet. Surrealistisk at høre i tv’et på den tid af dagen at jeg ikke skal på arbejde og vores datter skal være hjemme. Hun er heldigvis for lille til at forstå noget som helst. Jeg blev bange. Ikke bange for at blive syg, men bange for den panik og de meget skrappe tiltag Dk pludselig tyr til. Bange for hvilken verden vi er på vej ind i. Jeg er gravid og det fucker også med ens bekymringsniveau.

  Svar
 3. Helene says:

  Jeg syntes Mette Frederiksen har taget en fornuftig beslutning, selvom det er drastisk og overvældende. Tak for tanken – vi venter i spænding på hvordan situationen udvikler sig her i sundhedssektoren og forbereder os på alle tænkelige scenarier.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *