Mandag uge 12: Verden på pause

I årevis har jeg flere gange tænkt, hvor dejlig det ville være, hvis der lige var nogen, der gad trykke på pause et øjeblik… Well. Det var ikke helt det her, jeg havde i tankerne, og jeg er ligesom mange af jer meget påvirket af denne her underlige tid. Først og fremmest vil jeg gerne bruge min platform til at minde jer om, at selvom der ikke ligger et decideret forbud omkring at gå ud og foretage sig ting, er det ikke ens betydende med, at man skal gøre det – Gå ud altså. Jo, gå i skoven, løb en tur, find en solstråle. Men hold jer fra legepladser, cafeer og butikker, og langt væk fra andre mennesker. Jeres ærinder gør, at alt det her bliver trukket i langdrag og at alle vores andres ærinder bliver udsat. Jeg forstår godt, at man som rask og frisk person, tænker at det da ikke kan skade lige og mødes med en ven til en skål, eller at drible i Bauhaus og købe lidt ind, men ærlig talt er det lige præcis dér problemerne opstår. Jeg er ikke ude på at udskamme eller skælde ud. Jeg forstår godt, at man lige skal finde et leje, der giver mening, og at alvoren lige skal synke ind. Jeg forstår det fuldt ud. For bare 4-5 dage siden overvejede jeg helt alvorligt at deltage i en fødselsdag, der endnu ikke var blevet aflyst. Noget der nu virker helt hovedløst, men det tager tid at indse alvoren.  Men det er alvorligt, og jeg håber virkelig, at alle jer, der ikke skal møde op på en arbejdsplads, og som ikke har livsnødvendige ærinder, vil blive hjemme. Det er den eneste måde, at vi få bremset denne her skrækkelige virus i tide.
Og igen, en kæmpe kæmpe ros til alle dem, der knokler for at holde samfundshjulene i gang.

Denne uge er selvfølgelig, ligesom ligesom hjemme hos dig, noget anderledes end alt andet jeg har prøvet, og jeg skal på en eller anden måde balancere arbejde, tre børn, hjemmeskoling, en hund,  og et hus, uden at forlade matriklen unødigt og i øvrigt ikke blive vanvittig undervejs. Vi er heldigvis to voksne, og er begge selvstændige, hvilket i denne her periode er både virkelig heldigt og virkelig uheldigt. For selvom vi modsat mange andre har gode muligheder for at strukturere en eller anden form for hverdag i alt det her madness, er vi også begge ret meget på skideren økonomisk på ubestemt tid, og det er skræmmende. Jeg tror og håber på, at det hele nok skal gå. På et tidspunkt.

Jeg har en del telefonmøder i ugens løb, som jeg skal have presset ind i vores nye midlertidige hverdag. I morgen bliver Loulou tre år – og det bliver en noget anderledes fødselsdag end vi har prøvet før, da vi selvfølgelig har bedt vores gæster om at blive væk. Men heldigvis købte vi gaver i god tid for en gangs skyld, og bageskuffen er fyldt godt op, da Michael for nyligt lavede billeder til en melproducent, som gav ham alle produkterne med hjem, så der kommer ikke til at mangle noget. Jeg ved ikke, hvordan ugen bliver ellers, for vi tager det lige nu en dag af gangen, der er vist ikke andet for…

Jeg håber I har det godt derude allesammen, og at I vil tage ekstra hensyn den næste tid. Sammen, hver for sig.

20 replies
 1. M says:

  Jeg ved, det nok er velment, Snegl, men du tabte mig fuldstændig med din brug af personlige pronominer i den første del af dit indlæg. Tror langt, langt de fleste af os er fuldstændig klar over, at vi ikke lige skal “drible i Bauhaus”. “Jeres ærinder gør, at alt det her bliver trukket i langdrag og at alle vores andres ærinder bliver udsat.” – er det sådan helt seriøst den måde, du vil tale til os læsere på?

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det kan jeg jo desværre se ikke er tilfældet. Der er tydeligvis mange som netop tænker, at de kan gøre lige præcis, hvad de vil, for de er jo ikke syge, og det er jeg faktisk temmelig forarget over. Så der er tydeligvis grund til at sætte det hele lidt på spidsen i de her tider, og det gør jeg gerne, hvis det kan få bare en til at tænke sig en ekstra gang om, inden de kører afsted ud i verden.
   Hvis du føler dig ramt eller nedgjort, beklager jeg, det er, som jeg faktisk også skriver, ikke min mening.

   Svar
   • M says:

    Jeg er sgu nok bare naiv så 😉 sorry, jeg blev ægte ked af at blive talt sådan til❤️ Jeg selv jonglerer fire børn med skolearbejde (8 og 10 år) og pasning (3 årige), et arbejde der forventes at gøres hjemmefra. En mand der arbejder andetsteds. Men igen – jeg er ikke på sociale medier, læser kun blogs. Og jeg oplever bare, at alle jeg kender gør alt hvad de kan. Så måske ser jeg ikke, at folk ikke overholder det. God dag!

    Svar
 2. Line says:

  Tak, Cille! Jeg er ægte i chok over at se folk instagramme at de er i Ikea, i bageren og i Zoologisk have (?!)
  Det er så uansvarligt og uhyggeligt. Jeg er selv i isolation på 8. Dag og det gør mig virkleig ked af det at se folk der ikke tager det seriøst. Så tak for at italesætte det, og skrue bissen lidt på. <3

  Svar
 3. Emma says:

  Hej Sneglcille,

  Hvor er det bare dejligt, at du bruger din platform til at sprede nogle vigtige budskaber omkring, hvordan vi alle skal prøve at agere i denne tid.

  Jeg har dog lidt svært ved at forstå, hvad du mener, når du skriver, at du og din familie er gået i selvvalgt karantæne, da det jo indebærer, at man holder sig helt indendøre og f.eks. ikke går tur med sin hund eller handler, som du jo egentligt også fremhæver som ting, der stadig giver mening at gøre (det er jeg i øvrigt enig i, at man sagtens kan blive ved med at gøre, dog bare ikke, hvis man er i karantæne). Jeg ved godt, at det måske kan forekomme lidt som noget ordkløveri, men jeg synes det er vigtigt lige præcis i disse tider, at vi gør os umage med vores ordvalg. Jeg har set op til flere på sociale medier, især flere store platforme som din skrive, at de er gået i selvvalgt karantæne, for så at gå en tur i solskinnet senere på dagen. Det synes jeg er ret problematisk, da der jo reelt er folk, som bliver nødt til at isolere sig eller gå i karantæne, så de ikke smitter eller bliver udsat for smitte af andre.

  Kh Emma

  Svar
  • Sneglcille says:

   Vi handler på nemlig, og jeg går personligt kun i haven. Hunden lufter Michael i skoven tidligt om morgenen og sent om aftenen.
   Det er det, der fungerer for os lige nu.
   Pointen er, at vi skal undgå kontakt og så vidt muligt holde os væk fra crowdede steder. Jeg kan godt se, hvad du mener, og omformulerer min tekst, så der ikke hersker tvivl 🙂

   Svar
   • Emma says:

    Selvfølgelig. Jeg synes bare, det er værd at overveje, om I reelt er gået i karantæne. Det er der jo ikke noget forkert i, hvis I ikke er. Jeg synes bare, at det er sådan lidt enten eller. Og hvis I stadig går ture i skoven, er I jo ikke. Det kan blive ret problematisk, hvis vi alle går og siger, at de er gået i karantæne, men reelt ikke er det. Jeg synes bare godt, at du (og mange andre) kan overveje sit ordvalg. Jeg anfægter på ingen måder, de valg I har truffet, men jeg synes ikke, at det giver mening at kalde det for en selvvalgt karantæne.

    Svar
 4. Emma says:

  Ej sorry, jeg havde ikke set den sidste del af dit svar. Jeg sidder på telefonen. Men fedt, at vi forstår hinanden. Og igen, så synes jeg virkelig det er nogle sunde valg, I har truffet.

  Svar
 5. VenterpaavinBlog says:

  Jeg er også svært glad for, at være flyttet i hus med have, i forrige måned – så den skal have en kærlig hånd, de næste dage og vi har jo heldigvis solskinnet med os, hvertfald på disse kanter.

  – A

  Svar
 6. Landsbyboen says:

  Jeg synes det er et godt indlæg, og jeg synes kun det er godt med en løftet pegefinger (og din var endda lillebitte). Det er kun dejligt at blogfolket også råber op😊 Folk skal holde afstand, det er jo det der meningen med det hele. Det nytter jo ikke, at samfundet bruger milliarder på at “lukke Danmark”, hvis folk alligevel går på café, gnubber sig op ad hinanden i zoo og går til private fester. Hvis du så ovenikøbet er småsyg, eller rigtig syg, så skal du blive for dig selv til du er rask. Mere er der sådan set ikke i det. Vi gør som jer. Forlader dog matriklen for at få ungerne (og os selv) på græs, men vi bor også på landet, så det er nemt at holde afstand.

  Svar
 7. Anne says:

  Jeg forstår ikke helt (og nu får jeg måske hug for det), at mange pludselig har sat sig selv i karantæne ligefrem – og hakker på andre, der følger de officielle retningslinjer (jeg ved, de kan ændre sig) som siger, at man fint kan være ude, gå tur på stranden, være på legepladser osv, sålænge man holder afstand. Fordi man går hurtigt forbi nogle på sin vej, og der er kortere end to meter imellem, så bliver man altså heller ikke lige smittet ude i den friske luft på et splitsekund. Helt berettiget at sende en venlig reminder til de, som sidder tæt på bænke, holder fest osv, men synes godt nok, der er meget skæld ud, fordi nogle selv har valgt at gå endnu længere, end regeringen har bedt os om.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Jeg synes det lader til at rigtig mange ikke følger retningslinjerne, eller i hvert fald har lavet deres egen fortolkning af dem.
   Og det reagerer jeg på. Jeg forstår rigtig godt dem, der er gået i karantæne, men selvfølgelig skal man ikke skælde hinanden ud. Det føler jeg heller ikke, jeg har gjort. Jeg beder blot folk om at tænke sig om, og udsætte alt, hvad der kan udsættes, for ikke at trække alt det her i langdrag. Som sagt var jeg selv noget mere loose for bare nogle dage siden – Det er jeg ikke længere og jeg håber at flere vil tænke sig en ekstra gang om inden de går ud i verden. Uanset hvor raske de måtte føle sig. Det er et frit land vi lever i, men meget snart er det det måske ikke længere, og grunden til det er fyldte cafeer, privatfester og tætpakkede køer.

   Svar
   • Anne says:

    Helt enig, men som din udlægning lyder for mig (måske ikke som det er ment) – har du også en egen fortolkning af, hvad der er tilladt og ikke tilladt ift. de officielle anvisninger. Jeg oplever, at der tolkes heftigt begge veje, og tror også det er derfor, man fx vælger et regulært udgangsforbud i andre lande, fordi det ikke giver samme rum for tolkning og derfor er nemmere at sikre overholdt. Men selvfølgelig skal folk ikke samles i grupper osv., som myndighederne fraråder. Og jeg forstår også godt, at mange vælger karantæne – men synes bare ikke det er fair, at de, der overholder retningslinjerne, får skæld ud, fordi de ikke også har valgt det.

    Svar
    • Thea says:

     Hej Anne,
     Jeg tænker, at et regulært udgangsforbud er en enorm frihedskrænkelse, og at vores statsminister forhåbentlig vil gå langt for at undgå et sådant. Derfor håber jeg da, at de fleste vil tage det på dem selv at undgå at mødes og omgås mennesker i så vidt et omfang, det er muligt. Dermed ikke sagt, at man ikke må gå ud – jeg har også behov for at komme ud af min lille lejlighed på Østerbro. Men jeg synes godt nok, det er vigtigt at opfordre mere i denne end den anden retning – så folk vælger at tænke sig om en ekstra gang, inden de går ud, og forhåbentlig aflyser alle aftaler.

     Svar
 8. Anne says:

  Men det er en vigtigt sag – og skal ikke spøges med, ingen tvivl. Vi er bestemt ikke uenige som sådan 🙂

  Svar
 9. Anne-Sofie says:

  TAK fordi du råber lidt højt, på ganske stille vis. Jeg er helt, helt enig og lige dele skræmt og forarget over weekendens solskin, der åbenbart gjorde, at mange mennesker glemte hvorfor landet er lukket ned. Det er faktisk alvor. God hjemmekarma jeres vej, pas på dig selv og hinanden – og tillykke med Loulou meget snart. <3

  Svar
 10. Elisabeth says:

  SPOT ON INDLÆG!

  Det er simpelthen ingen ord for min forargelse for hvad folk giver sig til af egen fortolkning og smuthuller, mest af alt er jeg frustreret over at måtte tale med store pædagogiske bogstaver for at ‘belære’ omgangskredsen, nedtur? Ja – nødvendigt, også ja ..

  Jeg er simpelhen så overrasket over at alle ikke forstår alvoren.. regeringen lukker Danmark ned, men folk (nogle) tænker at en lille legeaftale med risiko for at smitte hinanden ikke kan skade? Det er jo en kædereaktion uden lige og i min optik fuldstændig mangel på respekt overfor de sundhedsfaglige mm. Der kommer til at være SÅ presset, at folk kan glemme alt om at få svar på deres bekymringer, skulle det ske de pludselig selv blev bekymret for noget ved egen sygdom. Det kan være en kræftknude, en byld, en infektion mm.
  Sundhedspersonale som muligvis ikke kommer til at se sin egen familie særlig meget det næste stykke tid, fordi nogle ikke kan makke ret.

  Min kommentar blev halv-aggressiv, men jeg ønsker virkelig at hele blogland bruger sine platforme til at fange de læsere der ikke har forstået alvoren. Keep going snegl, og skru gerne bissen på 😄

  Svar
 11. E says:

  Tak, fordi du bruger din platform sådan her. Det gør mig SÅ glad langt ind i maven. Det er en sær virkelighed vi befinder os i – ingen af os har oplevet noget lignende. Derfor er det svært at vide hvornår man reagerer rigtigt, forkert eller overdrevet – men det mindste vi kan gøre er at passe på hinanden og vores samfund i de her dage.

  Jeg har en veninde hvis mor har KOL og astma, og min veninde er skrækslagen for corona af den årsag. Jeg føler, at jeg har et ansvar over for “hende” (og med hende mener jeg, at vi alle sammen har et ansvar overfor de fysisk svage i samfundet) i de her dage. Et ansvar for hellere at være FOR påpasselig. Vi har hele livet foran os. En måned, hvor vi klemmer ballerne sammen kommer ikke til at influere resten af vores liv. Vi må og skal tage det her alvorligt, og hellere fortryde at vi var for påpasselige end at se konsekvenserne ved ikke at være det.

  Så tak! Tak, tak, tak. Tak fordi du passer på dine medmennesker.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *