Thailand

På søndag er det tre uger siden at vi kom hjem fra Thailand og det er endelig lykkedes mig, at få skrevet et indlæg om vores tur. Det er ikke en guide som sådan, da vi ærlig talt mest af alt bare slappede af, byggede sandslotte og drak vandmelon shakes, men lige præcis dét kan jeg i den grad anbefale!

Vi rejste en torsdag eftermiddag til Bangkok (små 11 timer) og videre med fly til Krabi (knap to timer). En anden gang vil jeg undersøge om det er muligt at flyve direkte, for det der pitstop i Bangkok lufthavn på et par timer for derefter at skulle med endnu et fly med fire trætte børn (som ikke sov på første fly), trak tænder ud.

Men det gik nu fint, og alle børnene var kæmpe seje fra start til slut. I Krabi blev vi hentet af en bil, og kørt (og sejlet med færge) til Koh Lanta, hvor vi blev indlogeret på Anda Lanta resort i syv dage. Det var vores længste ophold på turen, og det var en god beslutning at starte ud med en hel uge samme sted, så både store og små kunne omstille sig.

 

Anda Lanta:
Vi boede i en familie villa (Michael, jeg og alle fire børn) med to rum, to badeværelser, en terrassse, havkig, tre dobbeltsenge, en børneseng og en ekstra madras, og det fungerede så fint.
Anda Lanta resort har en virkelig fin pool, en helt fantastisk strand og en udmærket restaurant (det var her at jeg fik den bedste Massaman curry på hele turen) og som alle andre steder et ekstremt tålmodigt og børnevenligt personale. På Koh Lanta er der rigtig mange gode restauranter og jeg havde en lang liste af steder jeg gerne ville have besøgt*, men det blev kun til en enkelt udflugt til “Tuesday morning” som er en helt vildt fin café med et menukort, der minder lidt mere om det vi kender herhjemme med bowls, sandwich, smoothies og den slags. Og så har de et stort udvalg af veganske retter. Jeg fik en mexicansk pandekage med guacamole og søde kartoffelfritter.Der er en hel del restauranter og resorts på samme strand på Anda Lanta og vi tilbragte sidste aften på en resturant lidt nede af stranden, der hedder Klong Jark, hvor man spiser direkte på stranden, hvilket er ret genialt når man har børn med, da de kan lege i sandet imens man spiser.
Her kan man i øvrigt møde køer på stranden ved solnedgang – Ja køer, som i dyrene.

 

Efter syv dage på Anda Lanta resort, hvor vi fik vendt døgnet og vænnet os til varmen, pakkede vi vores ting og sejlede til Koh Muuk.

*Andre spisesteder der var på vores Koh Lanta liste var:
Same same but different
Pad thai Rock N Roll
Fat Monkey
Chill Grill

Koh Muuk Sivali resort:
I tre dage boede vi i den fineste villa, som dog var en anelse mere primitiv end det første sted, særligt toilettet og badet var i en anden standard, men der var rent, og man vænner sig hurtigt til, at bade med gekkoer i loftet. Det var også her nødvendigt med myggenet om natten, fordi det i modsætning til på Anda Lanta var en bungalow og ikke et reelt hus, og der derfor nemmere kan slippe myg og fluer ind (og sikkert andre ting også, men vi så nu ikke noget).

Her er to pools, og den smukkeste sandstrand – Dog var sidstnævnte meget lavvandet, så man skulle være hurtig for at nå i inden vandet trak mange hundrede meter ud fra kysten – I øvrigt var der også en hel del brandmænd, så det var ikke meget vi var i havet i de dage vi var på Koh Muuk. Tilgengæld er stranden spækket med søstjerner og små krabber, når vandet trækker ud, hvilket børnene synes var mega fedt at opleve.

Restauranten på hotellet var rimelig, men ikke vanvittig god og hvis vi havde haft mere overskud, ville vi uden tvivl have spist aftensmad ude mere end den ene gang vi gjorde det. På dag to gik vi på stranden i jagten efter, hvad der skulle være Thailands bedste pizza (!). EN italiensk mand har åbnet et pizzeria i en lille bungalow på stranden, og selvom stedet ikke ser ud af meget, betjeningen haltede og priserne er mere danske end thailandske, levede maden op til sit ry. Stedet hedder Caipi og hvis man craver noget andet end Thaimad, kan man altså få en virkelig god stenovnsbagt pizza midt på stranden (husk lygte, til når man skal gå hjem om aftenen – Og pas på tæerne – Der er mange krabber i sandet).

På resortet kan man spille bordtennis, dyrke thaiboksning og sejle i kajak – Noget særligt vores store børn på 9 og 10 år havde glæde af, da de efter ni dage i en pool ret uventet var ved at køre død i at plaske, svømme og snorkle i klorvand.


Efter tre dage på Koh Muuk gik turen videre til Koh Ngai, som er et af de steder jeg havde glædet mig mest til at besøge. En forventning, der ikke skuffede. Jeg tror faktisk, at Koh Ngai var mit yndligssted af de i alt fem steder vi nåede at besøge.
Vi boede på Thanya resort i nogle små, men virkelig fine bungalows:

Poolen på Thanya resort er virkelig fed og selv jeg, der ikke er det store pool menneske, fik en hel del svømmeture ud af vores ophold, som desværre kun var tre dage. Både stemningen, stedet, personalet og maden på Thanya fortjener en kæmpe anbefaling. Særligt papayasalaten blev jeg glad for, og så var morgenmadsbuffeten virkelig god.
Der er en del hunde og katte på resortet, men de holder sig som udgangspunkt for sig selv, når de ikke hænger ud med personalet. Man møder også en del varaner og firben på Koh Ngai, men de holder sig i god afstand (lige med undtagelse af ham der hang ud i en parasol på stranden)

Længere nede af stranden, et par resorts fra Thanya, ligger der en legeplads, som i eftermiddagstimerne har skygge. Den tilbragte vi alle vores eftermiddage på, og børnene var mega glade for at lave noget andet end at være i pool og bygge sandslot, som utroligt nok godt kan blive lidt kedeligt i længden. Der er også gynger i de fleste træer på stranden, og så kunne man finde virkelig mange smukke smukke sten, muslingeskaller og bittesmå konkylier, hvilket vi også brugte en hel del timer på i løbet af de tre dage vi var der. Et par stykker af dem kom med hjem som minde, og pynter fint på vores kontor hjemme i Hornbæk.


For fanden altså. Lige præcis Koh Ngai kan jeg godt mærke det smerter mig lidt at skrive om, fordi jeg simpelthen ville ønske vi havde haft lidt mere tid der. Jeg forsøger ellers ikke at lade melankoli fylde i mit liv, da jeg har det med virkelig at ride med på den bølge, når den først får adgang, men det er svært at lade være lige præcis med det her sted. Kæmpe anbefaling til Thanya resort.

 

Herefter kom første bump på rejsevejen og det var lidt som om at turen fra Koh Ngai til Koh Jum lagde stilen for de næste par dage. Desværre. Vores båd var halvanden time forsinket, så det var nogle trætte og varme børn (og voksne) der blev stuvet ind i en proppet speedbåd, og da vi nåede frem, var vores lift der ikke, og vi skulle bruge endnu en time på en bådbro på at vente på en ny bil. Så hvad der skulle have været en halvandens time tur endte med at tage mere end tre. Men da vi nåede frem til Koh Jum resort lod det til at være det hele værd, for stedet og hytterne så SÅ mega lækre ud.


Desværre viste det sig ret hurtigt at det ikke helt var tilfældet. De næste to døgn blev overskygget af kryb, snavs, madforgiftning og et ubeboeligt hus, pladsmangel og den måske ulækreste buffet jeg i mit liv har set – og efter at have været i dialog med både resortets ledelse og med rejseselskabet, havde sidstnævnte overnight arrangeret en longtail væk fra Koh Jum og ind til Krabi, hvor vi tilbragte sidste nat. Simpelthen så ærgerligt, da lige præcis Koh Jum var et af de steder jeg havde fået flest anbefalinger til. Og der var virkelig også smukt, nærmest magisk! Men myrer i sengen, kakerlakker overalt og rottelort i badeværelset, tog lidt det smukke ved stedet. Så ingen anbefaling til Kohjum resort, desværre.
Til gengæld gigantisk anbefaling til Unique travel som var det selskab mine forældre havde booket alt igennem og som overnight arrangerede en løsning for os.

Om morgenen på vore næstsidste dag blev vi hentet i båd og sejlet til Krabi, hvor vi blev indlogeret på et hotel i AoNang, der som en gigantisk kontrast til de andre steder mindede en del mere om noget All Inclusive på Mallorca, men som efter halvandet døgn med kryb i dynerne var præcis hvad vi havde temperament til.
Efter 24 timer i AoNang kørte vi mod lufthavnen, fløj til Bangkok og derfra til København, Hornbæk, regnvejr, hverdag og kulde.

Alt i alt en fuldstændig fantastisk tur som vi sent kommer til at glemme. Eneste jeg ville have ønsket anderledes var at den havde været længere, for selvom 16 dage er længe, går det bare stærkt i Thailand.


 

10 replies
 1. Mette says:

  Skønne billeder og gode anbefalinger! Nu er det 20 år siden jeg sidst var i Thailand; hvordan er prisniveauet ift de restauranter I spiste på?

  Svar
 2. Ida says:

  Lyder til at have været en fantastisk rejse!
  Hvilket hotel boede i på i AoNang? Vi skal afsted til oktober (2 voksne og 2 børn) og har nogenlunde samme rute i tankerne

  Svar
 3. Katrine says:

  Det ser ud og lyder som en helt fantastisk ferie. Jeg har været i Thailand otte gange fra jeg var 10 år og der kun var 3 (!) hoteller på Phuket. Vi har været mange forskellige steder derude, men ikke på de øer, I har været på. Så det vil jeg klart overveje, når vi planlægger en tur til Thailand med børnene næste vinter 🙂 Var det et bevidst valg slet ikke at tilbringe nogle nætter i Bangkok? Jeg er nemlig helt vild med den by 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *