StrudsCille

Jeg kan ikke løbe fra, at jeg i de seneste måneder har stukket mit store hoved relativt langt ned i sandet – I hvert fald sammenlignet med, hvor meget jeg normalt plejer at strudse rundt og baske med vingerne på internettet og de sociale medier. #Fredagsfølger har stået stille, jeg har ikke delt i samme omfang som jeg har for vane, og har i det hele taget haft rigtig meget brug for at gøre noget andet. Det er der selvfølgelig en grund til – Flere faktisk. Jeg har allerede luftet lidt af det – Blandt andet HER og i en enkelt story eller to på Instagram.

Jeg nåede en grænse i slutningen af året, hvor jeg hang mig selv langt ud af halsen. Jeg blev enormt selvbevidst, irriteret over det forventningspres jeg lagde på mig selv, men også et jeg oplevede fra en håndfuld følgere, der kom med uopfordret efterkritik på mine stories (vi vil se mere af det her, hvorfor er der så meget af det her, kan du ikke gøre sådan her i stedet osv.) , hvilket gav mig præstationsangst og gjorde at det ikke var sjovt længere, og gjorde det umuligt at hvile i, og ikke mindst gjorde mig fuldstændig blind over for alt det gode det gav mig. Så derfor droslede jeg ned. Helt ned.

Jeg savner det. Savner at ævle til min telefon og jer, og det savn havde jeg brug for. Jeg kommer aldrig til at kunne stille alle tilfredse, men hvis jeg begynder at lave om på det jeg brænder for og har lyst til, så mister jeg mig selv undervejs og det har jeg ikke lyst til.

På min ferie oplevede jeg lidt af det samme igen. Jeg modtog enormt mange beskeder omkring min måde at dele på, særligt at det da var underligt, at jeg ikke delte billeder at alle dem jeg var på ferie med, men kun af mig selv og et enkelt eller to børn. I starten svarede jeg venligt, at det skyldtes at jeg jo var på ferie og dermed ikke havde min telefon fremme så meget, og derfor typisk kun hev den frem, når jeg var alene eller på tur med et enkelt eller to børn., og at alt hvad man ser på instagram jo altså bare er et øjebliksbillede m.v. Men efter et par dage stoppede jeg med at svare, da jeg kunne mærke, at det triggede den følelse som har givet mig ondt i maven. Den der lægger et pres på, hvad jeg skal dele, hvornår og hvordan. Og så skete der noget. Noget faldt helt simpelt på plads. Noget der er logisk, men som alligevel først satte sig fast og gav mening for mig lige der på en af de sidste dage af min ferie. Det er fuldstændig ligegyldigt, hvad folk tænker, tror eller synes jeg skal gøre, dele og være. Jeg deler, gør og agerer som det føles rart for mig, hvilket 98% af mine følgere tydeligvis er helt indforstået med, men fordi der er 2% der har det på en anden måde, og nogle af dem råber højt omkring det, fylder det en del. Det fylder for meget, og det har jeg besluttet, at det ikke skal eller må. Nemmere sagt end gjort, men jeg tror det er lykkedes mig, at få det hamret fast, så det hænger ved og så jeg kan få hovedet ud af sandet igen og være den snegl jeg er, fremfor en struds.

Den sidste ting, som har forårsaget strudsetilstanden, bor i samme boldgade, men handler om noget, der fortjener sit eget indlæg. Jeg skal bare lige finde mod og overskud til at skrive det. Det kommer, når det kommer.

Og ja, fredagsfølger er tilbage fra på fredag.

Disclaimer: De henvendelser jeg har fået, som jeg kalder efterkritik, er altså ingenting i forhold til de hundredvis af dejlige, søde, oprigtige spørgsmål og kommentarer jeg også får. Jeg har bare givet dem lov til at fylde for meget, og overskygge det andet – Det er jeg vildt flov og ikke mindst irriteret over. Jeg øver mig på det modsatte, og jeg er tæt på at mestrer det. Og i øvrigt, man må altid spørge og kommentere, så længe man husker på, at jeg er et menneske og ikke en maskine <3

35 replies
 1. Nadja says:

  Dejligt, du er tilbage 👏🏼 Det er så fjollet, at man bliver påvirket så meget af den forholdsvis lille procentdel, som er utilfredse. Du lever selvfølgelig af, at vi læser med, men på den anden side kan du ikke stille alle tilfredse.

  Min arbejdsplads lever også af, at kunder booker os til at skrive tekster for dem, men vi takker altså også pænt nej tak til de, der stiller urimelige krav og opfører sig dumt. Det må du også gerne ☺️

  Svar
 2. Camilla Mia says:

  Glæder mig mægtigt meget til at fredagsfølger atter vender retur – den er og har i årevis været en del af mit fredagsritual! Glæder mig også på dine vegne over, at du føler dig på toppen igen!

  Svar
 3. Alberte says:

  Kære strudsCille.
  Du er min absolut yndlings at følge og jeg glæder mig til flere story med lyd fra dig, men jeg har også nydt stilbilleder fra din ferie. Du er min yndlings fordi du faktisk tør stille krav til dine følger, og fordi du er klare i dine grænser, det er behageligt og inspirerende at følge med hos.

  Du gør det fint og flot, og det er en modigt valgt at pause så meget fra SoMe når man lever af det – og det respekterer jeg dig faktisk endnu mere for at turde.

  Svar
 4. M says:

  Jeg følger altid med, men kommentere ikke blogs, insta osv. (det er der iøvrigt ingen årsag til) Men det her indlæg fik mig til at indse at os, der er VILDE med dig måske skal huske at fylde lidt mere.. ❤️ Jeg elsker dit univers.

  Svar
 5. Cristina fernandez says:

  Jaaa dejligt du er tilbage 🙏🏻❤️ Elsker dine fredagsfølger og alt hvad skriver 😁 åbner altid dine opslag tilsidst 🥰 ligesom når man spiser det bedste slik tilsidst.
  Fortsæt dit fine arbejde, er sikker på vi er mange som sætter pris det 🌞

  Svar
 6. Helle says:

  Dejligt at du er tilbage ❤️ Håber du kan ignorere de 2 % og huske på alle os andre der elsker at følge med.

  Svar
 7. Katrine says:

  Vi har savnet dig🐌 #sneglefan- du er i øvrigt den eneste jeg følger der har sin egen emoji – stærkt❤️ 💪🏻🥰
  Synes forresten der var noget unikt over dine “stillebilleder” fra din ferie.

  Svar
 8. Line says:

  Jeg kan simpelthen ikke sætte mig ind i den der forbrugermentalitet, hvor man formaster sig til at kræve dette og hint af folk, som i forvejen giver så meget og deler så rigeligt ud af sig selv. Derfor bliver jeg også så glad for, at du kan (øve dig i at) lade være med at lytte til den lille procentdel, der ikke kan finde ud af at forholde sig taknemmelige eller i det mindste konstruktive til det indhold, du skaber. Det er dejligt at have dig tilbage på fuldt drøn efter en velfortjent ferie og pause. Jeg glæder mig til at læse (og måske lytte?) med😊

  Svar
 9. Rikke says:

  Du er uden sammenligning Danmarks bedste blogger. Det du gør er ægte og DIG! Du formår gang på gang på gang at sætte ord på de følelser jeg og (tror jeg) mange af dine følgere genkender og som man måske slet ikke var bevidst om men som alligevel har naget eller man ikke har “tilladt” at lukke ind eller embrace som noget der er ok eller som noget der er en del af ens personlighed.
  Jeg håber du blokerer de typer der kritiserer for at kritisere, for de har simpelthen ikke noget at have det i!❤️

  Svar
 10. Helene says:

  Du er så god♥️ Jeg elskede dine stories fra Thailand, de var smukke og stemningsfulde og helt ærligt (og no offense): jeg vil sgu da hellere se billeder af flotte strande og palmer end feriegæster, som jeg ikke kender!?!😂

  Svar
 11. Anna says:

  Om jeg nogensinde kommer til at forstå, hvad der får folk til at tro, at de overhovedet har noget at skulle have sagt i, hvordan andre mennesker forvalter og/eller vælger at dele sit liv. Det er mig virkelig en gåde! Det er efterhånden mere og mere tydeligt, at mange læsere betragter personlige bloggere som et slags produkt, som de mener at være berettiget til at rette på eller forlange bestemt indhold af. Det virker næsten til at nogle helt overser, at det er (dele af) et ægte levet liv, de følger og får indblik i og ikke et livsstilsmagasin, de abonnerer på. Det er da helt uanstændigt at have sådan en tilgang til rigtige mennesker. Man kan da bare lade være med at følge, hvis man ikke synes indholdet er “godt nok”.

  Stort skulderklap til dig, Sneglcille. Håber du kan opretholde den mentale distance til den slags feedback.

  Svar
 12. Maj says:

  Altså – hvor er jeg glad over at du har lyst til at dele igen, på DIN måde.
  Det er derfor jeg synes at du er dejlig at følge, og den jeg har fulgt absolut længst – fordi du er dig og deler det du har lyst til. Skulle du lytte og rette ind efter de 2%, vil det jo ikke være dig.. Så tak, tak fordi du mærker efter og viser, at det har været sundt for dig – jeg er glad for at du passer på dig ❤️
  #sneglefan – der glæder sig til fredagsfølger 🤩

  Svar
 13. Nina says:

  Jeg nød din ferie…havde nok nydt den mere, hvis det var min egen bevares. 😜
  Dejligt at du er tilbage og tilbage i kontrollen over tankerne og ligegyldighed fra folk der keder sig! Jeg læste for nyligt noget ret skræmmende – hjernen har tendens til ar søge “det vante” også selvom det er lort. Så hvis man har tænkt negative tanker længe, så dyrker hjernen det. Tak for lort hjerne!! 😒😒

  Svar
 14. Lene Marager says:

  Du er simpelthen så skøn ❤️ Og det er på ingen måde flovt at lade de negative kommentarer fylde, selvom de er de få – det er jo hvad der helt menneskeligt sker, når man ikke er helt ved sit “A-game”.

  Lyder til at du er på rette vej, og det er vi mange der er glade for

  Svar
 15. Helle says:

  Ja de 2% fylder meget, de fylder om muligt mere fordi at jeg som er en af de 98% ikke får sendt den tak og kærlighed retur som du fortjener … min interesse for Instagram var fra starten kun pga boligindretning … men du fangede mig hurtigt og det at kunne relatere til noget/ noget … det være tanker-børn-familie … you name it … har hjulpet mig som menneske mere end jeg troede muligt og det ska jeg blive bedre til at råbe et højt TAK for … så det ikke kun er det negative der råbes højt ❤️

  Svar
 16. Lisbet says:

  Jeg nød meget dine feriebilleder. Fordi du gav dine rejsefæller privatliv (sådan oplevede jeg det) og fokuserede på Thailand i stedet var det nemt at drømme sig selv ind i dem 🙂

  Svar
 17. E says:

  Endnu en kæmpe #sneglefan her!! Du har været savnet! Mennesker er dødutaknemmelige – når de får noget helt kvit og frit, så forventer de, at de må diktere det. Jeg oplever det så tit på arbejdet – de ting, der bliver givet gratis, stilles der meget højere krav til end de ting der koster penge. Vi skal være så taknemmelige for jer, der lukker os helt ind. Det er så kæmpestort et privilegie. Tak for dig <3
  Og velkommen tilbage!

  Svar
 18. Mie says:

  Det er jo ikke for sjov at undersøgelser viser 21 gode oplevelser til at undertrykke 1 dårlig. Men sejt – at komme dertil at det dårlige skal fylde mindre. Dejligt indslag 🍀💚

  Svar
 19. NM says:

  #sneglefan! Jeg elsker, elsker din blog, du skriver så uendelig godt, du virker ægte, sjov, modig og bare virkelig sej, og lad aldrig nogen fortælle dig andet!

  Svar
 20. Anette Albeck says:

  Du skal selvfølgelig ikke lade dig påvirke af ubehagelige kommentarer, det er klart.
  Men jeg tror, at det at skrive om sig selv ud til mange mennesker flere gange om ugen har sin tid. Du har jo andre udtryksformer, som du er rigtig glad for! Du kunne vælge at stoppe som blogger og gå andre veje, simpelthen. Glæder mig til at høre mere fra dig, måske i et andet medie!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *