Sneglejul: 4. December

Det lykkedes ! Halvt i hvert fald. At opdrive nissehuer til børnene. Det var faktisk sværere end jeg havde forventet, for alle dem jeg stødte på havde enten pailletter, rensdyrhorn eller en batteridreven ordning i sig. Men det lykkedes at finde to styks, således at de skrappe medlemmer af børneflokken kan få rød/hvide huer på hovedet. De store og knap så stride børn må vente lidt endnu.
Jeg har også fået købt ind til at bage julesmåkager som selvfølgelig skal udstikkes i julede faconer og plastres ind i glasur og glimmer. OG jeg har købt en julestjerne med lys i.  Det skal sgu nok blive jul du!

Jeg er endnu ikke helt låst fast på den kødfrie menu endnu, men er ude i noget med nødder og så få svampe som muligt (på den måde er jeg en virkelig dårlig vegetar, for jeg har det så anstrengt med svampe – konsistens og smag…) – Jeg deler selvfølgelig menuen med jer som nogle har efterspurgt. En af de nærmeste dage, er planen.

 

10 replies
 1. Ann says:

  Sikke en flot julestjerne. Hvor er den fra?

  Jeg er desuden vild med sneglejulekalenderen. Det er så hyggeligt og relaterbart at følge med i jeres forberedelser 🙂

  Svar
 2. Karen says:

  Åh Sneglcille! Jeg elsker din julekalender! Stille og roligt bliver det jul i sneglehuset og i det ganske land. Og jeg er vild med at du (endelig) deler din julemenu. Jeg håber kommentartråden går amok i veggiejuleopskrifter, for jeg er lidt stuck i gamle vaner…

  Svar
 3. Julie says:

  Jeg er ikke selv vegetar men halvdelen af husstanden er😉har du prøvet “ pulled jackfruit” smager så godt! Og er virkelig lækkert i en blød burgerbolle og så kan den jo styles i en julet version med rødkålsslaw mm. Så lækkert selv for en inkarneret kødspiser 🤗god december til dig og familien Snegl🎄

  Svar
 4. Helene says:

  Jeg lavede denne postej sidste år, stykket sammen ud fra diverse opskrift-variationer. Den blev VIRKELIG god!!!😊
  Opskriften er fra noter på min tlf så bær over med udformningen:
  125 g quinoa 1 løg løg 2 fed hvidløg 1 porre 150 g champignon 50 g hakkede nødder 350 g knoldselleri 10 dadler uden sten 1 æble 3 æg 2 spsk. olivenolie 1/2 potte timian 1 spsk. Soya 1 dl mel eller rasp Lidt salt peber Blend nødder fint i en minihakker. Hak løg,  porre, knoldselleri, æble og dadler fint i en minihakker. Bland det hele med æg, hakket frisk timian, salt, peber og soya. Kom nødder og mel i. Herefter de kogte quinoa Kommes i et smurt ildfast fad. Bages ved 180 grader (ikke varmluft), i ca. 1 time (eller til den er gylden). Spar ikke på saltet, den har brug for en del salt.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *