Sneglejul: 16. December

Følelser ud over det hele og et støvet anneks

Om en uge er det aftenen før den store dag. Dagen hvor min juleaften-mødom bliver taget. Der skal nok lidt vin til og en masse forberedelse, og hvis jeg bare slapper af, skal det hele nok gå. Problemet er bare, at jeg ikke slapper af for tiden. Ulempen ved at have valgt et liv, hvor jeg deler ud – er at perioder som nu, godt kan føles ekstra sårbare. Det har egentlig ikke som sådan noget med julen at gøre, men som jeg var inde på i en tidligere kalenderlåge, får det alligevel en masse følelser og tanker frem – Så på en måde går det hånd i hånd. Jeg ved godt, at I derude også er mennesker, heldigvis, og at langt de fleste af jer, har forståelse for at hvad I ser og får, kun er en lille bitte slids af noget større, og jeg synes, at jeg altid formår alligevel at gøre det homogent, ægte og bredt. Det er også tilfældet nu, for tiden, men jeg kan også godt mærke, at jeg holder igen med en hel del mere end jeg plejer. Både relateret til juleaften og helt generelt. Det bruger jeg meget tankevirksomhed på i disse dage. Dét og så på hvordan fanden vi lige skal nå at blive klar. Sagen er nemlig den, at annekset, som er der vi skal holde jul, lige nu er fuldstændigt dækket i støv. Byggestøv. Og vi kan først komme af med det om et par dage, når terrazzomændende er færdige med at slibe, så der er ikke så meget vi kan gøre lige nu, og den kendsgerning har jeg svært ved at synke. Jeg ved godt at det er virkelig first World problem agtigt og dybt forkælet – og diamantskoen trykker virkelig og det giver vabler, der bliver svære at få til at hele inden
d. 24. MEN det er selvfølgelig, som jeg selv og mange af jer flere gange har mindet mig om, slet ikke så vigtigt, at alt er perfekt (det bliver det i øvrigt slet heller ikke), men netop fordi det er min første gang, skulle det gerne være et godt minde. Men ligesom med så mange andre første gange, er det nok umuligt at indfri både forventninger og at gennemføre uden et par tårer. Og heldigvis bliver det kun bedre fra gang til gang. Juleaften kom an. Her støver, men til gengæld er her god stemning, vin på køl og glade børn.

6 replies
 1. Stine says:

  De bedste minder er tit fra de uperfekte situationer. Vi holdt 9 år fødselsdag for vores datter i et ombygningsrod, hvor vi havde ligget det meste af natten og behandlet gulv for at det skulle blive klart. Der var ingen møbler, så alle gæster sad på puder og de måtte tage skoene af for ikke at ødelægge gulvet. I dag 10 år senere, er det en af de fødselsdage, hun husker med allermest glæde, fordi den skiller sig ud og var så hyggelig. Er sikker på, at I får en perfekt uperfekt første juleaften i jeres hus!

  Svar
  • Berit says:

   Præcis sådan har vi det med vores bryllup, som vi holdt hjemme i vores store lade for snart 10 år siden. Alt var trimmet og shinede. Gæsterne kunne bare komme an. Efter vielsen skulle vi have kaffe i haven, som næsten var klippet med negleklipper, og vi havde lånt havemøbler alle vegne for at skabe de perfekte muligheder for at alle 90 kunne sidde ude i den fine maj-sol. Faktum var, at det regnede som det næsten aldrig har regnet siden. H.E.L.E dagen og natten med, stod det ned i stride strømme, vores gårdsplads og have druknede i vand. Ingen bemærkede hvor meget, vi havde knoklet for at gøre alt klar, fakler, lanterner og terassevarmere stod under vand og nogle af gæsterne måtte ud og finde paller, der kunne agere gangbro for både gæster, der skulle ind i huset og tisse, og for tjenere og kokke, der skulle udenfor hver gang, de skulle servere for os i laden. Alt var så vådt! Men alle har snakket om den bryllupsfest lige siden, fordi der bare var en helt særlig stemning og alle rykkede sammen og hyggede og festede til den lyse morgen. Når folk tog hjem ud på de små timer var det med skoene i hånden og bare fødder ud i de kæmpe søer, hvor bilerne holdt parkereret.
   Det skal nok blive en skøn juleaften uanset perfekte omgivelser eller ej. God jul til dig og dine.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *