Podcast: Hjemmestudie

REKLAME for Blue Yeti X

Selvom Krøllet kærlighed er ovre og der kun er et enkelt afsnit tilbage af Voksen ABC er jeg slet SLET ikke færdig med at lave podcasts. Jeg kan forstå på de beskeder jeg har modtaget over de seneste uger, at I er flere, der også selv går med ideer og lyst til at komme i gang, men at I ikke helt ved hvordan. Det er ret simpelt, men ligesom med så mange andre ting, man ikke har prøvet før, kan det være svært at overskue, hvor man skal starte.

I forhold til optagelse, har jeg efterhånden prøvet det meste. Jeg har både prøvet at optage direkte i en recorder, jeg har optaget på topprofessionelt udstyr og så har jeg været i forskellige studier, og selvom sidstnævnte er min klart foretrukne måde at indspille på, er det også det absolut mest omstændelige, og fungerer ikke til alle formater. For eksempel vidste jeg ret tidligt i processen, at det ikke kunne lade sig gøre med Krøllet kærlighed. Eller det ville i hvert fald give et anderledes udtryk end det jeg havde i tankerne og derfor besluttede jeg at springe ud i det, og optage det derhjemme. I mit skab.
Indholdet blev som jeg havde forestillet mig. Lyden not so much. Til at starte med. Det var begynderfejl nummer et. At lade min ivrighed over at komme i gang overskygge en ret så vigtig detalje, som at gå på kompromis med lyden. Det har jeg fået (velfortjente) hug for, og jeg har lært af det og er kommet ret godt efter det sidenhen.
Jeg fik efter et par skrattende afsnit og en masse frustration, rakt ud til og modtog derved kyndig vejledning af en håndfuld erfarne podcastere, og bedst som jeg troede eneste løsning var at investere i en masse dyrt udstyr, eller gå på kompromis med mit koncept og leje et lydstudie dumpede en løsning ned i skødet på mig. Blue Yeti X mikrofonen med Logitech G Hub VO!CE software (som gør det muligt at styre og efterbehandle sin lyd). Der er tale om en USB mikrofon, så den skal sættes i ens computer imens man optager og man kan på den måde holde øje med niveauerne undervejs, hvilket er en ret stor hjælp, særligt når man optager alene. Jeg foretrækker at optage med høretelefoner på, og dem kan man nemt sætte i mikrofonen og på den måde høre lyden imens man optager.

Det er utroligt simpelt, og virkelig nemt, når man lige har nørdet det lidt og jeg er i hvert fald ikke i tvivl om, at Yeti X og VO!CE softwaren også bliver en hovedperson i næste podcast jeg skal lave selv hjemme i skabet. Jeg har senest optaget et bonusafsnit af Krøllet kærlighed på den, som lige nu ligger og skriger på at blive klippet færdig, men det lader vente på sig, da jeg også har femhundrede andre løse ender, der skriger på mig. December, I ved.
Apropos december, er mikrofonen et oplagt julegaveønske, hvis man gerne vil springe ud i podcast mediet. Blue Yeti X, hedder den.

Og her kan I så se, hvor lidt der skal til for at komme i gang. En nogenlunde lydtæt rum uden for mange nøgne flader. For eksempel et klædeskab…
Her er mit studie, og det er altså her jeg har siddet seks uger i streg og lavet Krøllet kærlighed til jer.
Og det har (tydeligvis) været rigtig sjovt.

Se mere om mikrofonen HER.

 

 

9 replies
  1. Caroline says:

    Elsker podcasts – især dine! I det nye år springer jeg også ud med min egen podcast – Silver Talks, hvor jeg, med udgangspunkt i mit eget liv, snakker med forskellige unge kvinder om at flytte til udlandet, være kærester med en fra udlandet og at starte sin egen virksomhed. Det er et helt nyt medie for mig. Tak for mikrofon-tip!

    Svar
  2. Camilla says:

    Jeg glæder mig til at høre, hvad du finder på efter Voksen ABC og Krøllet Kærlighed. Din stemme er simpelthen så rar at høre på 😊

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *