16 dage

Om 16 dage trækker vi stikket i 16 dage, når vi tager på den rejse som mine forældre inviterede os på forrige år. Jeg glæder mig, og jeg er nervøs og spændt.
Vi skal øhoppe i Thailand, hvilket jeg altid har drømt om, men aldrig har prøvet. Jeg havde måske heller ikke forestillet mig at skulle gøre det med fire børn i favnen, men sådan bliver det – Og jeg er sikker på, at det nok skal blive helt vidunderligt, og måske udfordrende. Men godt. Godt, godt, godt!
Imens vi er væk kommer bloggen til at stå stille hen, og Instagram ved jeg ikke helt om jeg kan/vil holde mig fra, men der bliver med garanti droslet ned, helt ned, og det skal gøre godt. Lige nu er jeg mest en anelse nervøs for den lange rejsetid med fire børn – især de to små. Men det skal nok gå. Selvfølgelig.
Jeg skal da ærligt indrømme at min seneste feriekuller herover julen gør mig lidt rundt på gulvet, selvom jeg dog forventer og tror at forskellen ligger i at vi er væk hjemmefra.

Hunden og huset bliver passet imens vi er væk, passene er bestilt, det samme er vaccinerne, sommertøjet ligger klar og nu kan det faktisk godt bare blive januar.

Gode tips til en lang flyvetur med børn på 2 og 4 og rejsetips i det hele taget modtages pissegerne <3

 

32 replies
 1. Anne Sinding says:

  Thailand er det bedste land at rejse med små børn til. Thaierne elsker børn.
  Gode råd:
  – UV tshirt til ungerne. Selv når det er skyet bliver man forbrændt
  – lej en Long tail boat for en dag, og tag nogle dejlige snorkle ture med ungerne. De kan få redningsvesten på og opleve en spændende verden under vand
  – NYD DET, at rejse i Thailand er godt for sjælen.
  Hvor skal I hen. Det er lidt svært at give tips til gode spisesteder mm., når jeg ikke ved hvilke øer I skal til.

  Svar
 2. Guldlog says:

  Hvor lyder det skønt søde C! Vi har gjort det nogle gange jo og der er masser af tips til både flyturen og destinationen Thailand med børn på bloggen 😘🌴

  Svar
 3. Louise says:

  Kære Cille,
  Det lyder helt fantastisk med ferie, tid sammen og sol her i mørket.

  Vi har rejst 2 gange på længere flyture med vores datter, som nu er 3,5. Og jeg søgte selv tips til længere flyvninger. Derfor følte jeg at jeg burde dele mine erfaringer 🙂

  Det som fungerede allerbedst var GOD tid i lufthavnen, så der er tid til utallige toiletbesøg mv. Det skal man virkelig ikke undervurdere.

  Og så følgende underholdning:
  En lille kasse Lego eller andet som kan bygges i flyveren, et blad efter eget valg i kiosken og så en lille overraskelse som er pakket ind i hendes rygsæk.
  Og så selvfølgelig tegnesager, et spil og måske en lille godtepose (eller hvad der hitter hos jer).

  Jeg håber I får en fantastisk tur. Jeg er sikker på du vil smile af alle dine “bekymringer om flyvningen” når I lander i Thailand efter en flyvetur, som alle børn har taget helt cool.

  God tur, heldige asener 🙂
  Bedste hilsner
  Louise

  Svar
 4. Heidi says:

  Stokkes jetkids kuffert er fantastisk til lange flyturer, jeg har selv brugt den til min søn til Thailand og den var guld værd. Børnene kan sidde på dem og kører og den kører nemt, der er plads til legetøj og soveting i kufferten. Men det bedste er at den kan laves om til en seng så den fylder mellemrummet ved benpladsen. Så kan de både ligge og sove og sidde med benene oppe. Tjek deres video på YouTube, det er dælme smart.
  Håber i får en fantastisk tur

  Svar
 5. Lina says:

  Vores bedste gimmick var klart en bog fra tigeren hvor der var en masse dyr i samt klistermærker med tøj. En form for opgraderet påklædningsdukker – det brugte vores søn på 2 flere timer på. Og så at droppe alle regler om skæretid og nyde alle de tegnefilm de kan blive opslugt af😅

  God ferie☀️

  Svar
 6. S says:

  Vi har rejst meget og langt med vores små børn, da vi har boet på den anden side af jorden. Jeg har også rejst en hel den med dem alene. Mit bedste råd – tålmodighed. Der er ligesom ikke så meget at gøre når man sidder deroppe, og man kommer SÅ langt med at finde tålmodigheden frem. Bortset fra det, så snacks, iPad, bøger, små spil, gåture frem og tilbage og snakke ned stewardesserne. Det skal nok gå, for os har tidsforskellen altid været en større udfordring end rejsen, men det går jo heldigvis også over 😉
  Rigtig god tur, nyd det! Thailand er fantastisk med små børn!

  Svar
 7. Charlotte says:

  Lyder dejligt. Thailand er fantastisk med børn, og det er så nemt at komme rundt. Vi er her lige nu (Koh Tao) efter jul på Koh Phangan og tager lige et par uger mere. Hvor skal I hen? Jeg har rejst meget rundt med min søn, siden han var helt lille. Flyveturen skal nok gå fint – med spil og film på skærmen 😄 og de er jo heldigvis alle 4 så store, at de kan forstå, hvad der sker.

  Svar
   • Bettina says:

    Hvis i kommer til at savne jeres hund, er der et hundeinternat på koh lanta, hvor man kan komme hen og gå en tur med en hund, og kæle med en masse katte. Det er drevet af frivillige og der gives gerne rundture. Og så det muligt at adopterer en af de tidligere herreløse hunde ❤️ Et besøg værd, hvis man trænger til et break fra sand og vand. Vores dreng synes ihvertfald at det var et kæmpe hit.

    Svar
   • Anine says:

    Hvis I skal bo på Klong Dao stranden på Ko Lanta, må I endelig spise på Easy Bar😊 Deres ‘hot pan’ er noget af det lækreste!! Rigtig god rejse – jeg er sikker på at det bliver fantastisk😊

    Svar
 8. Alexandra says:

  Vi har har rejst et par gange med vores små piger og det vi virkelig har haft glæde af er: download al deres ynglings på Netflix da der ikke er wifi på flyveren og det meste på Netflix i Thailand kun er på engelsk. Husk at downloade på nok devises så der er til flere børn, og tag egne headsets med.
  Vi har også købt små gaver til dem, som de løbende har fået på flyveturen, alt fra tusser, tegnebøger, bøger med klistermærker mm. Og så er det som regel et hit med Uno Junior, både i flyveren og på selve turen. Husk også at tage en masse kiks, fignestænger, gulerødder mm til flyveren da de måske ikke vil spise maden på flyveren.

  Nu ved jeg ikke hvor I skal bo men på Koh Lanta er der det mest fantastiske sted at bo med børn som hedder Narima.

  Ønsker jer en skøn skøn ferie🌞

  Svar
 9. Pernille says:

  Vi har denne både til børn og voksne og den er uundværlig. Jeg har tendens til hævet fødder på selv en flyvetur på 1 time, men med denne smarte sag slipper jeg for det. For os er den guldværd, børnene får deres søvn og de voksne kan sætte sig behageligt tilbage og nyde roen med en glas vin.
  https://flylegsup.co.uk/collections/shop/

  Svar
 10. Anne says:

  Har I booket overnatning? Hvis ikke ville jeg nok nøjes med tre øer. Jeg ved at man let bliver fristet af de mange dejlige steder, men vores erfaring fra flere ( ikke charter) rejser med børn i Thailand, er at børn ofte er glade for at være samme sted – og de dage hvor man at flytter sig fra et sted til et andet ofte ender med at blive “rejsedage” dvs at man hurtigt bruger for megen tid på transport i forhold til feriens samlede længde

  Svar
  • Sneglcille says:

   Alt er booket. Det er som sagt en rejse vi er blevet inviteret med på af mine forældre, så det bliver selvfølgelig som de har planlagt, og jeg er sikker på at det bliver skønt 🙂

   Svar
 11. Iben says:

  Det lyder fantastisk. Vi øhoppede i Thailand i februar med vores drenge på dengang 1 og 3 år. Om et par uger tager vi til Thailand igen og rejser også lidt rundt. Vi er på øerne ca 4-5 dage. Det synes jeg fungerer helt perfekt, så føler man også selv der sker lidt nyt ved at skifte lokation og strand. Jeg har været på Koh Lanta, Koh Ngai tidligere. Denne gang skal vi bla også til Koh Jum. Glæd jer – det bliver godt. Thailand er fantastisk.

  Sidste gang havde vi en mellemlanding i Doha. Denne gang flyver vi direkte. Det var i øvrigt mine børn, som skreg på hjemturen🙈🤣 Men altså efter hvad der føltes som flere timer, faldt de søvn og sov resten af turen. Og det har jo ikke skræmt mig mere, end at vi tager afsted igen☺️ Sidste gang havde vi nogle findebøger med. De var et hit.

  Svar
 12. Iben says:

  Ps. Jeg havde også downloadet en del nye spil, tegneapps osv på iPad’en. Det var også et hit i flyet. Det vil jeg også gøre denne gang.

  Svar
 13. Marie says:

  Vi var i Vietnam med vores drenge da de var hhv 2 og 4 – flyveturen til Hanoi var 12 timer og total rejsetid på hjemrejsen var 24 timer. Det var fucking mange timer, især med ham på 2, som ikke var super god til at se iPad på det tidspunkt. Det afskrækkede os dog ikke fra at tage til Thailand året efter… Vi har i det hele taget rejst rigtig meget med vores børn som nu er 8, 6 og 2 og mine bedste tips er: pak velkendte snacks med hjemmefra (figenstænger, rosinpakker, kiks o.l.) så der altid er noget man kan stikke en lille, som er ved at gå sukkerkold. Nu er mine drenge ret kræsne, men jeg har ikke kunnet finde mange kiks og lignende i Asien, som de ville spise. Offline download serier på Netflix/Viaplay til turen. Køb nogle små overraskelser/legetøj, som de kan få under transport – vi efterlod et spor af glemt legetøj rundt omkring i Vietnam! 😳 Hav tusser/farveblyanter og papir/malebøger med plus et spil kort/Uno til restauranter hvis du som jeg ikke vil have devices ved bordet. Det kan være rigtig svært at vente 20 minutter eller mere på maden.

  Rigtig god tur, det skal nok blive fantastisk! Thailand er enormt nemt at rejse i, også med mindre børn.

  Svar
 14. Anne Sinding Poulsen says:

  Samme tur som vi var på for 2 pr siden – I kan godt glæde Jer.
  På Koh Lanta skal I spise på Maladee, hyggeligste familiedrevet restaurant, hvor børnene er mere end velkomne. Det er ovenikøbet ret billigt.
  På Koh Ngai og Koh Mook er der kun én ting at lave. Slappe af og varme sin krop godt i gennem i solens stråler. Okay det var 2 ting😊.
  Koh Ngai har de vildeste snorkel muligheder for drengene.
  Man kan i morgen timerne gå fra stranden ud til revet, og kigge på alle de smukkeste fisk.
  Der er intet at købe på Koh Ngai andet end is mm, så sørg for at have snacks, sodavand, bleer mm. med fra Koh Lanta. Der kan I købe det møg billigt i de lokale supermarkeder.
  Jeg holdt min 40 års fødselsdag på Koh Ngai. Aldrig har jeg været mere lykkelig og afslappet.
  God tur

  Svar
 15. Signe says:

  Pak en lille lege kuffert til at tage m op i flyveren m indpakkede små ting der kan leges med! Så kan de bruge kufferten til sten og skaller dernede også

  Svar
 16. Lisa says:

  Vi rejser om en måned til Thailand for 3. år i træk! Med 4 børn! Intet problem.
  Tag redningsveste med til de to yngste hjemmefra og dump dem dernede!
  Tag en god klapvogn med. Og en rulle gaffatape!!! Vores tabte et hjul. Gaffaen fiksede det.
  Begræns bagage! De vasker derude for ingen penge og man skifter ikke tøj. Seriøst. Man. Skifter. Ikke. Tøj.
  Download yndlingstv på de smås ipad. En masse af det. Til flyveren. Tag yndlingsmad med i flyveren. Og godt m snacks. Og sovemasker og sovedimser til nakken (vi har 6 stks med)
  Husk Panodil! Evt som pulver el opløselig pille, der kan drikkes i cola. Vores pano smeltede sidste år. I blir ofte syge (no offense!) jeg ville overveje en maske til flyveren til de mest modtagelige. Sidste år fik vi en rigtig ulækker hoste i flyveren (tak!) og den udviklede sig til falsk strubehoste. Ubehageligt. Vi måtte på sygehuset på den ene ø. Vær ikke bange for at bruge/lytte til de lokale.
  Køb ind i 7/11. Der har de fx pølsehorn 🙂 de har alt i de 7/11. Vi elsker dem. De har også sådan nogle smarte pandenogen med kulde i til høj feber. Rigtig gode i varmen. Køb også små juicebrikker der. Ikke alle børn gider lunkent vand.
  Køb en god myggespray dernede.
  Husk at bliv vaccineret (det er i sikkert)
  Husk godt med cash inden de helt små øer!
  Og så nyd det. Det er seriøst det fedeste. Thaierne er vidunderlige. Vejret. Strandene. Maden. Suk.
  God tur!!
  Spørg endelig.

  Svar
 17. D says:

  Fantastisk med sådan en rejse! Flyveturen kommer helt sikkert til at gå bedre end du frygter.
  Mine råd kommer også lige her, da jeg har rejst en del omkring i Thailand med små børn. Vigtigst: hav redningsveste med til de mindste hjemmefra. De fylder meget, men I vil helt sikkert ikke undvære dem. Vi havde autostol med hjemmefra og et oppusteligt sæde til den ældste på 3 (vi backpackede altså, men som en anden skriver behøver man intet tøj, så vores prioritet var at fylde rygsækkene med den slags ting). Køb myggespray hjemmefra til børnene. Det der kan købes i Thailand virker fantastisk, men er så stærkt, at man ikke har lyst til at sprøjte det på ens børn eller deres tøj. I det hele taget er medicin mm virkelig stærkt, så tag de vigtigste ting med hjemmefra (til diarre, Panodil mm). Badebleer er stort set umulige at skaffe, så det skal medbringes, hvis I får brug for det.
  Nyd det helt vildt. Thaierne ELSKER børn! På restauranter og overalt er børnene æresgæster og de kan slet ikke lade dem være. Det er fantastisk, men man skal også forberede sig lidt på at sige fra på sine børns vegne. I hvert fald de små.

  Svar
 18. S says:

  Overvej Stokke Jetkids. Geniale så børnene kan sove på flyet og køre rundt på dem i lufthavnene! Ellers kan du sige til, så har jeg to du kan låne.

  Svar
 19. Christina says:

  Har skrevet en masse om flyvetur med unger på justtravel. Generelt handler det om at være i god tid, tage det stille og roligt og at have det rette udstyr med i flyet. Men app’s, spil, små gaver, snacks er gode løsninger. Evt små tasker de selv styrer med deres egne ting i. Man tag det stille og roligt og ik stress over de ik gider sidde stille. Rolige forældre gir’ rolige børn, og hvis i tager det afslappet tager ungernes udbrud/afbrændinger sjældent særlig lang tid 😊
  God tur

  Svar
 20. Lykke says:

  Vi har rejst 7 gange til Thailand med børn fra 6 måneder og til den ældste, som nu er 16.
  Mit bedste råd er- keep it simple. Lad være med at investere i alt muligt. Det er slet ikke så skræmmende, som man kan forestille sig. Børn er geniale til at indrette sig, hvis forældrene er afslappede. Glæd jer!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *