Otte måneder som hundeejer: Status, overvejelser, hundemad og en rabatkode

REKLAME FOR OLIVERS PETFOOD

Hera er nu 10 måneder gammel og er blevet hunde-teenager. Hun er pt i løbetid for første gang, og er inde i en trodsig periode (sætninger jeg aldrig troede jeg skulle sige om en HUND!). Men hvordan går det så egentlig med hende og med os, og livet som hundeejere… ? Det går virkelig godt, kort sagt. Hun er så sød og god! Alle de udfordringer vi oplevede sidst jeg skrev om hende, er faktisk blevet så godt som løst. Hun kan stadigvæk finde på, at trække i snoren, når vi går tur med hende, men slet ikke på samme måde som for et par måneder siden, og hun er i det hele taget rigtig nem, at have med at gøre. Hun gør når der kommer gæster, og bliver hun overglad hopper hun også op af dem, hvilket vi arbejder på lige for tiden – da det er lidt voldsomt at få en gøende 35 kilos unghund i hovedet, når man kommer på besøg. Det er helt vildt krævende at have hund, ingen tvivl om det, og man skal virkelig overveje det grundigt, samt sætte sig ind i mange ting, inden man anskaffer sig sådan et væsen. Det kan jeg ikke understrege nok. Vi var meget forberedte, men er alligevel blevet overvældet et par gange eller ti. Bare man lige har det i tankerne, hvis man går med overvejelser om at tilføje en firbenet ven til familien. Det er vigtigt for mig at få sagt, når jeg fortæller om at have hund. Det er vidunderligt og sjovt og hyggeligt og jeg ville ikke være hende foruden, men det er også tidskrævende, dyrt og omstændeligt og der er ingen tvivl om, at mange ting og situationer havde været nemmere, hvis vi om ikke andet havde ventet et par år.

Det er både hyggeligt og trygt med en schæfer i huset, og så er jeg fuldstændig pjattet med at overvære det forhold hun har fået med børnene hver især. Om natten sover hun på Ottos værelse, og om dagen forlader hun sjældent Uma og Loulous side, og det er simpelthen en kæmpe fornøjelse at se hvordan børnene udviser kærlighed for hende og vice versa.

Noget af det vi ret hurtigt blev opmærksomme på, var at særligt foder er vigtigt at sætte sig ind i. Især når man har at gøre med en stor hund, som man må sige at en grå schæfer er. Det er vigtigt at ens hund får noget ordentligt at spise, så både knogler, tænder og pels holdes i orden, og så skal der noget god energi indenbords. Dårlig, eller forkert foder, kan i værste fald have dødelige konsekvenser for ens kæledyr. Det giver sig selv, at der skal noget ordentligt indenbords, det gælder jo også os selv, men jeg skal være helt ærlig at sige, at det nok ikke var noget jeg havde overvejet særlig grundigt, inden vi fik hende. Heldigvis rådførte vi os fra starten af hos både det hjem hun kom fra, dyrelægen og det store internet og fandt på den måde frem til nogle gode brands, der producerer hundemad.

Sådan fandt vi Olivers, der er blevet Heras primære mad. Foruden af være mad af høj kvalitet med al den næring det skal have, så findes der forskellige smagsvarianter og typer (alt efter hundens alder og størrelse) samt størrelser på selve foderbidderne (pillerne?), så man kan vælge både små, mellem og store alt efter hvilke størrelse hund man har (eller hvad den foretrækker – Igen noget jeg ikke tidligere i min vildeste forestilling havde troet, jeg ville have en holdning til). Tilmelder man sig Club Olivers for 79,- om måneden (første måned er gratis) får man 30% på foder og godbidder på Olivers (og på kattegrus), så de penge er ret hurtigt tjent ind igen, og man kan desuden vælge en fast levering, så man automatisk får foder tilsendt hver måned. Det er simpelthen skidesmart, synes jeg.

Vi er i hvert fald på alle måder glade for det. Som en lille ekstra godbid har jeg fået en rabatkode til jer – Måneden ud (september 2019) kan I få 25% på al foder fra Olivers (både hunde og katte) med koden snegl25 –

 

9 replies
 1. :-) says:

  Sikke et fint indlæg! Hvis du på et tidspunkt skal skrive om søde Hera igen, vil du så ikke skrive mere om det med hund og børn? Vi overvejer selv hund, og nogen gange tænker jeg på, hvordan man ved, om man kan stole på, at ens hund er blid overfor børn.. Jeg tænker især på små børn, som jo fx kan finde på at rive den i pelsen osv. Er det noget, I har tænkt over? Og kan man gøre noget selv for at skabe et trygt forhold mellem sine børn og hunden?
  Jeg håber, det er noget, du har lyst til at svare på!

  Svar
 2. Anne R says:

  Kan jeg mon overtale dig til at uddybe de situationer, hvor I er blevet overvældede af det at have hund? Jeg er pt meget hundeskruk og har brug for en fornuftens stemme!

  Svar
  • Sneglcille says:

   Ja da. Skal prøve at forfatte noget snart. Men kort og godt: Planlægning! Hold kæft, hvor skal man koordinere meget, hver gang man skal noget. Hun kan sagtens være alene hjemme, men der er altid en bagkant.
   Man skal ud i al slags vejr, også når man er alene hjemme med tre-fire trætte børn.

   Svar
  • Anna says:

   Jeg tillader mig lige at svare sådan lidt fra sidelinjen. Vi har haft hund i knap 2 år og selve opdragelsen, hvalpetiden, tandskifte osv. er ikke det slemme. Det tager selvfølgelig noget tid og jeg kan kun anbefale, at man tager sig lidt god tid i starten til at gøre hvalpen renlig, vænne den til at sove der hvor man har bestemt, at den skal sove, hvalpetræning og sådan noget.

   Det overvældende er (for mig) blandt andet det med, at man skal ud at gå med hunden. Alle dage, flere gange om dagen, i al slags vejr. Og afhængig af hvilken race man vælger, så er det ikke bare 15 minutter pr. gang. Det er ofte 1,5-2 timer i alt pr. dag.
   Når man har en aftale, kan man (når hunden har vænnet sig til at være alene hjemme) maks. være hjemmefra 8-10 timer.
   Hvis man skal på overnatning et sted, skal det være et sted, hvor hunden kan være med og ellers skal man arrangere pasning.
   Og sidst, men ikke mindst, så er der rengøringen…. Våde poter, sand, græs, hår – überalles! Pt. kan vi støvsuge hver dag og man kan ikke se det.
   Og derudover, så kræver nogle racer bare meget opmærksomhed. I forhold til f.eks. en kat, som er mere selvstændig.

   Svar
 3. cilia says:

  Hej!
  Jeg har prøvet at bruge din rabatkode snegl25 hos Olivers både som medlem og som ikke medlem – den bliver ved med at sige, at koden er ugyldig – hvordan kan det være?

  Tak for svar 🙂
  Med venlig hilsen
  Cilia

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *