Opskrift: Nem, hurtig og mættende pastaret

Jeg lever for hurtige opskrifter, men jeg er også så stort et madøre, at jeg gerne vil have noget der smager virkelig godt, og så skal det også gerne være sundt, både på grund af børnene, men også mig selv. Det er ikke altid en helt nem kombi, men jeg har efterhånden udviklet mig til at være lidt af en ekspert på det område. Jeg kan faktisk rigtig godt lide at lave mad og er også god til det, men jeg har sjældent tid til at bruge mere end max en halv time i køkkenet.

Jeg synes alligevel, det kan være svært at finde på noget at lave, og jeg benytter mig derfor både af måltidskasser og siden for nyligt af madplaner, hvilket gør vores liv væsentlig nemmere meget af tiden. Særligt fordi der tit er mindst én rugbrødsdag.

Jeg elsker selv at få inspiration hos andre, da det der kan virke let og ligetil (læs: kedeligt) i ens eget hjem, måske kan være nyt og behjælpeligt hos andre. Så derfor deler jeg ind imellem mine opskrifter med jer, og så er jeg faktisk gået i gang med at samle dem alle plus lidt flere i noget, der måske bliver en e-bog på et tidspunkt.
Opskriften jeg vil dele med jer i dag, er en af mine sikre hverdags go to opskrifter. Vi har næsten altid ingredienserne liggende og den kan varieres ud i det uendelige ligesom de fleste andre af mine opskrifter (man kan bruge alle grøntsager, også fra frost hvis det er det eneste man har. Dette er bare den version jeg plejer at lave, da det er de grøntsager vi for det meste har i grøntsagsskuffen). Den er hurtig, den smager og mætter godt, og så er der masser af grønt i den.

Du skal bruge (Til ca 4-5 personer)

500 gram Pasta
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 brocollihoved (eller en lille bakke broccolini) skåret i lange stykker (kan også hakkes fint, hvis man har grøntsagsforskrækkede børn eller voksne med til bords)
2 gulerødder skåret i små tern
Et par finthakkede soltørrede tomater (kan udelades. Jeg har altid et par glas i skuffen, da de giver en dejlig umamismag til vegetarisk mad)
Et par håndfulde hakket frisk spinat (eller et par knolde let-optøet hakket spinat fra fryseren)
En stor håndfuld haricot vertes (kan udelades,men mine børn og jeg elsker dem, så de kommer næsten i alt herhjemme)
En dusk hakket frisk timian eller halvanden tsk tørret
2 tsk paprika (jeg foretrækker sød)
En grøntsagsbouillonterning opløst i 1 dl kogende vand (jeg plejer at bruge pastavandet)
Fløde efter smag og konsistens – Det kan være alt fra en halv dl til en kvart liter, der skal i, det varierer alt efter hvilke grøntsager man har brugt. Retten skal være cremet, ikke flydende (jeg bruger plantebaseret fløde, oftest på soya eller havre, eller en hjemmelavet cashewfløde ala denne – men brug det du foretrækker)

Sæt pastavandet til at koge i en stor gryde, mens du vasker og skærer grøntsager.
Varm en stor pande med olie til middel varme
Tilsæt løg og hvidløg og lad dem stege et minuts tid
Tilsæt soltørrede tomater og paprika (evt lidt chili) og bland med løgene et par sekunder, evt mens du sætter din pasta over (jeg bruger for det meste penne, men alt går)
Gulerødder tilsættes og der skrues lidt ned for varmen. Lad gulerødderne få et par minutter inden du tilsætter broccoli og steger videre et par minutter
Tilsæt nu de grønne bønner (de kan sagtens komme i direkte fra fryseren, men det går hurtigere, hvis de er let optøet)
Tilsæt spinat
Tilsæt bouillonvandet
Bland det hele godt sammen
Tilsæt fløden og lidt salt og peber
Hæld vandet fra din pasta som du har kogt al dente
Hæld den kogte pasta ned til dine grøntsager og lad det simre med et lille minut.

et voila

Man kan evt drysse med lidt hakkede cashewnødder eller ristede pinjekerner og godt med friskkværnet peber

4 replies
  1. Marie says:

    Yes hvor godt. Din togo-nudelret har totalt gjort sit indtog herhjemme og er bl.a. på madplanen i denne uge – men den her kunne også godt blive en contender.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *