Kontrastfulde følelser: Kan man have det sjovt, når man er ked af det?

Jeg vågnede med en blanding af kvalme og sommerfugle i maven i morges. Kvalmen kom af bekymring og sorg, sommerfuglene skyldes at jeg er spændt og glæder mig. Noget af en kontrast.

Et familiemedlem er alvorligt syg og derfor indlagt, og jeg har meget svært ved at forstå det, for det er et af de mennesker jeg helt naivt, har tænkt altid skulle være her og i hvert fald aldrig ville blive syg. Slet ikke på den måde som hun er det nu.

Et menneske, som jeg slet ikke har investeret nok tid i i mine voksne år, men som jeg håber ved, hvor vigtig har været for og i min barndom.

Det får øjnene til at svide og maven til at slå knuder, at tænke på, at hun ligger i en hospitalsseng og har det dårligt.

Men i dag er også dagen for Hornbækdamernes sommerfest, som jeg har tilbudt at lægge hus til… Jeg glæder mig. Og jeg skal nå tusind ting inden, og jeg kan slet ikke tage mig sammen. Har siddet viklet ind i et håndklæde og stirret ud i luften, lige siden jeg trådte ud af badet for nu 20 minutter siden.

Kan man overhovedet glæde sig til noget, og være til fest, når en der har betydet uendeligt meget for en, ligger på en hospitalsstue. Må man det?

Jeg ved godt, hvad jeg ville svare, hvis en anden stillede mig samme spørgsmål. For selvfølgelig kan man det. Måske er det endda godt, for rastløsheden og bekymringen, at smide det bagerst i hovedet i nogle timer.

Jeg vil give det et skud i hvert fald. Græde ud, tage tøj på og komme i gang med forberedelserne.

12 replies
 1. Helle says:

  Ja, man kan godt rumme begge følelser på samme tid. Det føles enormt intenst, og som du skriver det, lidt forbudt. Men den er godt nok, du må godt.
  (Jeg har været der selv, at grine selvom jeg var helt nede i kulkælderen af depression)
  Rigtig god fest til dig/jer og god bedring til dit familiemedlem der er indlagt 🥰

  Svar
 2. J says:

  Altså hvis det var mig, som lå i en hospitalsseng, ville jeg da ØNSKE, at nogle andre holdt en fest. Så der ligesom kom en balance i det helt overordnede regnskab <3

  Svar
 3. Marianne says:

  Jeg har haft den største hjertesorg henover foråret og sommeren. Der kender jeg godt til følelsen. Hvordan kan man være itu indeni men samtidig smile? Ærer man så ikke det man har mistet?
  Jeg har også haft et nært amilie medlem der var meget syg henover en periode hvor vi gjorde alt for at passe og pleje. Men selvom vi var ødelagte blev vi også nødt til at få pauser og smile og glædes over feks nye børn i familien. De skulle hvertfald ikke mødes med sorg men med smil ❤️

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *