Giftige tanker og en blid opstart

Det er søndag aften og min ferie er næsten ovre. Det er vemodigt og trist på mange måder, for det har været en virkelig skøn ferie, som jeg ikke har lyst til at give slip på endnu. Det har også været en øjenåbnende og følelsesladet ferie, da jeg har haft mulighed for at mærke efter dybt nede i min mave omkring nogle ting, jeg ikke har turde mærke på før, hvilket har været helt vidunderligt og ganske forfærdeligt på samme tid. Jeg valgte at hive i nødbremsen for et par uger siden og holde mig så godt som helt væk fra min computer, og fra bloggen, og at skrue helt ned for sociale medier. Og det har været godt. Virkelig godt. Og skræmmende. For tankerne, særligt den første tid, galoperede derudaf; tænk hvis jeg nu slet ikke får lyst til at vende retur. Tænk hvis der ingen læsere er tilbage. Tænk hvis jeg slet ikke har flere ord.

Men da de tanker gav slip, gjorde det kun godt for mig. Og jeg har faktisk fået mere ud af det, end jeg har mistet på det.

Min frygt omkring alt det, der kunne blive tabt på gulvet som følge af at trække stikket et øjeblik, lader heldigvis og selvfølgelig til at have været spild af energi.

Tværtimod er min skrivelyst blomstret en hel del de seneste tre uger, men jeg har med vilje ikke handlet på den og dermed stort set ikke skrevet andet end stikord og korte flyvske tanker, og det har været virkelig rart og nok også på mange måder meget meget sundt. Jeg elsker ord, elsker at dele og formidle, men nogle gange bliver de ting vi elsker, næsten giftige for os, tror jeg. Eller det kan de blive, og sådan var det ved at blive for mig. Mine forventninger og krav til mig selv gjorde, at jeg gik i baglås, at jeg begyndte at sammenligne mig selv med alle andre, hvilket er det dummeste og aller mindst inspirerende man kan gøre, og da der samtidigt var en bølge af negativitet fra en håndfuld anonyme følgere, gjorde det ondt værre, og al lyst, vilje og power forsvandt, og jeg kunne hverken finde op eller ned i noget som helst. Så derfor har I ikke hørt fra mig i noget tid. 11 dage, helt præcist. Følelsen og tankerne startede længe inden da, men det var først der for 11 dage siden, at jeg kunne mærke, at det var nok og at det var nu.

Jeg kunne godt have valgt, ikke at dele ovenstående, og bare melde at jeg nu var tilbage fra ferie, men det er vigtigt for mig, at dele den slags med jer også. For selvom jeg har det dejligt og føler mig både heldig, dygtig, sej og priviligeret på rigtig mange måder, og elsker at dele strandbilleder og lykkeglimt med jer på Instagram, er det vigtigt for mig at minde jer (og mig selv) om, at man aldrig kan vide præcis, hvad der foregår i andres liv og sind, og derfor skal man aldrig sammenligne sig med eller dømme andre ud fra den smule vi ser. Jeg øver mig selv på den påmindelse og på at fokusere på de ting og mennesker, der gør mig glad og som løfter mig. Både i den virkelige verden og i den digitale.

En pause, en masse tanker og snakke gjorde godt for mig, og nu begynder jeg så småt at skrue op for kedlen igen, og i morgen når jeg har sendt mine piger i institution og drengene på tur, sætter jeg mig ved min computer igen og folder mit lille stykke papir med noter frem og fodrer min skrivelyst med det.

Men andre ord; Jeg er tilbage.

God søndag aften <3

30 replies
 1. www.mettem.dk says:

  Dejligt, du er tilbage! 🙂
  Jeg havde selv en uges tid med pause fra pligter, hverdag og det værste sociale medieræs, og det var så dejligt. Det kan åbne øjnene for mange ting og tanker, som der ikke er plads til i hverdagen, fordi den er fyldt med logistik, og fordi de små pauser er fyldt med sociale medier. Særligt åbner det hos mig for nogle kreative sider, og det giver plads til at mærke efter, hvad der er godt at holde fast i og værd at give slip på, når hverdagen igen sætter ind. Hurra for ferie!

  Svar
 2. Jannie says:

  Dejlige Cecilie !
  Jeg elsker at følge dig – jeg ryddede op i min Instagram igår og fjernede alle dem, som tænder nogle trælse følelser i mig, når jeg begynder at sammenligne. Jeg gik fra at følge 435 til at følge 100-et-eller-andet.
  Jeg dealer en del med tanker som at jeg er kedelig og mit liv er kedeligt og at jeg ikke kan tilbyde mine smukke børn alt det alle bloggerne/influ kan.. men virkeligheden er en anden og jeg forstår ikke at Instagram kan snyde min hjerne til at tro andet!

  Vi mangler Intet, har frihed til at gøre hvad vi vil (i det små) og vigtigst af alt; vi er sunde og raske og kærligheden er uendelig.

  Du er så dygtig og så inspirerende på den fede måde – tak for dig og tak fordi du valgte at vende tilbage efter 11 dages beskeden ferie.

  Svar
  • Lika says:

   Hold op jeg kan genkende meget af det du skriver. Godt valg med at skære ned på dem, man følger.

   Cecilie, dine indlæg har været savnet (eller hedder det savnede?)

   Svar
 3. Alexandre says:

  Velkommen tilbage! Du har været savnet 🙂 Godt din ferie har gjort dig godt, det er det, de er der for!
  Er glad for, at du føler mere balance og højere selvtillid igen – både for din skyld, og fordi det sgu ville være trist at skulle undvære dine inputs i min hverdag.
  Sidst men ikke mindst, sol altid, tak for at du netop dele alle siderne ved at være menneske. Det er det, der gør dig så værdifuld en stemme i denne some-verden. Du lyser klarere og mere autentisk end alle de andre, tro på dét!

  Svar
 4. Astrid says:

  Ganske kort – TAK for dig! Dine tanker, dit syn og dine overvejelser betyder mere end du kan forestille dig, og jeg er ubeskriveligt taknemmelig for at ferien og pausen har gjort dig godt – Jeg glæder mig over at du er tilbage.

  Svar
 5. Line says:

  Jeg er vild at følge dig og derfor kan man vel godt sige; Velkommen tilbage fra ferie, jeg har savnet dig!

  Svar
 6. Stinne says:

  Hej Cecilie
  Tak for dette skriv og velkommen tilbage fra ferie!
  Jeg er ved at skrive speciale på ialt 6 uger. Jeg er næsten færdig, men har fået skriveblokade – ikke fordi jeg ikke ved hvad jeg skal skrive, men fordi jeg ikke tror, at jeg er god nok, og jeg sammenligner mig med andre. Tak for at minde mig om, at det er jeg, og det er du også. I morgen vil jeg starte med at skrive igen, for jeg kan godt! TAK!

  Svar
 7. Ida says:

  Tak fordi du deler! Og dejligt at du er tilbage efter velfortjent ferie. Jeg forstår virkelig godt at det må være svært ikke at tage negative kommentarer til sig. Men vil blot sige at jeg elsker at følge med! Du fylder mig med god energi, og selvom jeg er 10 år yngre end dig føler jeg at jeg kan genkende mange af de følelser og tanker du deler. Tak for det og for dig!

  Svar
 8. SofieW says:

  Velkommen tilbage. Jeg sætter kæmpe pris på din blog og på at du giver os lov til at spejle os i dine velreflekterede tanker. Det er modigt og virker ærligt og autentisk (som ellers er mit hadeord, men kan ikke komme på et bedre). Jeg synes, du er pissesej!

  Svar
 9. Julie says:

  Sikke en dejlig opdatering. Tak fordi du bidrager med nuancerne. De er vanvittigt vigtige. Jeg fatter ikke at nogle mennesker bruger deres energi på at sende had til dig og andre. Det gør mig både forundret og trist – og opfordrer mig til at bruge et minut til at skrive her – noget jeg ikke gør så tit. Jeg nyder at følge med i dine tanker og oplevelser og projekter og har ofte lyst til at adoptere dine børn. Kæmpe high five herfra!!

  Svar
 10. Marianne says:

  Dejligt at du er tilbage. Du er og bliver en vidunderlig og skøn person!! Det er så pisse fedt at du deler ovenstående med os! Ferien sætter altid en masse tanker i gang hos mig. Så jeg kender det… For mig handler det om, at finde frem til, hvad det skaber glæde, og sørge for, at den glæde også kan skabes i hverdagen. For det skal den! 🙏❤️

  Svar
 11. Anne Dahl says:

  Dejligt at du er tilbage fra en velfortjent ferie. Du har været savnet, men bliver aldrig glemt. Jeg elsker dine skriv og bruger dem som afbræk i min egen hektiske hverdag. Jeg sætter stor pris på, at du har lyst til at dele, og jeg håber at lysten fortsat er der mange år frem.
  Kæmpe kram ❤️

  Svar
 12. Vegetarisk Hverdag - Camilla says:

  Velkommen tilbage! Jeg synes, det er ekstra interessant med sådanne indlæg. Da jeg startede Vegetarisk Hverdag tænkte jeg selv en del over det at begive sig ind i en “influencer-arena”, hvor der er en stemning af, at man skal være på hele tiden. Jeg vidste, at jeg ville have brug for pauser og bestemte tidligt, at juli og nogle uger over jul skulle være hellige ferier, hvor jeg tog en pause fra instagram og blog. Det har været så sundt og frygten for at nogle skulle forsvinde er fuldstændig ubegrundet. Man er heldigvis ikke så vigtig at følgerne flygter væk, hvis ikke man lige poster i et par uger. Det er ret befriende at vide.

  Svar
 13. Maria says:

  Velkommen tilbage fra ferie! Sejt indlæg, og efter gennemlæsning af kommentarer til dit indlæg, må der også uddeles roser og kærlighed til dine følgere. Det er så skønt at læse alle de fine kommentarer og de må og skal bekræfte dig i at det du gør, det gør du skidegodt, men også at vi allesammen gør vores bedste på arbejde, i hjemmet, for børnene og for manden i vores liv.
  Kh.

  Svar
 14. Charlotte says:

  Velkommen tilbage – dejligt du har haft en skøn ferie og mærket efter og trukket stikket. Det kan vi alle have brug for. Jeg øver også mig selv i ikke at hænge på instagram flere timer om dagen. Det er jo en sindssyg tidsrøver, der kunne blive brugt bedre på mit eget liv og nære relationer.
  Din pause har være velfortjent og jeg vil altid vente troligt til du kommer tilbage med nye indlæg 🙂 Du kommer aldrig til at miste en følger her 🙂 Jeg har fulgt med i rigtig mange år efterhånden og nyder det stadig lige så meget nu, som da jeg i sin tid opdagede din blog.

  Svar
 15. Mette says:

  Velkommen tilbage fra din velfortjente ferie. Det er så ærgerligt at mennesker ikke bare kan holde deres negativitet for sig selv. Jeg er vild med at følge med og du er klart min favoritblogger, en og den ære har du sikkert fordi du deler både opture, nedture og usikkerhed på en måde der føles utrolig ærlig og som derfor er nem at spejle sig i. Tak for dig, snegl, du er værdsat.

  Svar
 16. Trine says:

  Dit skriv har været savnet. Men om du havde været væk 11 dage, 1 måned eller mere så har du utrolig trofaste læsere siddende, som ikke smutter ❤️

  Svar
 17. Frederikke says:

  At du er ærlig og at man fornemmer et menneske bag skærmen, er netop derfor jeg har lyst til at læse på din blog og følge dig på insta! Jeg læser meget få blogs. Mange bliver hurtigt upersonlige, fordi det er overfladiske ting, der deles. Det er der jo ikke noget i vejen med, men det er bare ikke for mig kun at læse om mode og skønhed og indretning :-). Jeg spottede jer på stranden en aften i Hornbæk forleden med hund og børn og vist bedsteforældre. Dejlig familie. PS. Kan godt forstå du er forelsket i Hornbæk. Alle vores 3 børn nægter at køre til andre strande – de er ikke lige så gode som den i Hornbæk – og klitterne… Og jeg elsker solnedgangen i vandet og at der er lidt by. I eftermiddag kører vi (fra Kbh) for 4. gang på en uge for at nyde en eftermiddag og aften med mad på stranden. Ah….

  Svar
 18. Helene says:

  Som alle andre skriver: du er den bedste influencer out there, tvivl ikke på det! Men 11 dages ferie er jo ingenting – vi andre “almindelige” arbejdstagere har jo 3 uger i streg, så det er intet under du trænger til en pause! 🧡

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *