En sommerguide til Hornbæk

Som forlængelse på den miniguide, der er i Fit Living denne måned, kommer her en udvidet Hornbæk sommerguide…

Det fedtede hjørne er et Streetfood marked, der holder åbent hver dag hele sommeren. Her kan du få mad og øl, og det er drønhyggeligt. Du kan sagtens have børn med. Mine foretrækker at spise Fish & Chips, jeg selv går for det meste efter veganske tacos eller en vegetarisk karryret. Jeg har endnu ikke prøvet burgeren og har hhørt meget blandede reaktioner… Men hyggen fejler ikke en skid.

Det lykkedes mig at nævne Albis kaffebar intet mindre end tre gange i førnævnte Fit Living magasin, og alligevel er det som om, at det ikke helt var nok. Albis er en kaffebar inde i et hus på Nordre Strandvej. I huset bor Camilla og Michael sammen med deres to børn, og i deres underetage og forhave, har de indrettet den fineste oase, hvor man kan få serveret kaffe, og hjemmebag. Lov mig, at tage et stykke kage, for selvom det ligner simpel hjemmebag, er det altid lige trinnet over. Albis er også en secondhand shop, så hvis du forelsker dig i noget af interiøret, kan du sagtens købe det med hjem.

Thaimad: Et insider tip, som de færreste tror på, er at man nede på havnen i det der hedder Havnegrillen, får noget af det bedste Thaimad, jeg nogensinde har fået i Danmark. Lad dig ikke snyde af, hvad du ser, hvilket er en ganske almindelig grillbar, med pøller på grillen, plastikborde og stole, og frituregryde. Ude bagved trylles der med krydderier og store wokgryder, og det smager så godt. Jeg plejer at bestille en nummer 12, som er Pad thai (stegte nudler). Deres burgere skulle også være virkelig gode, på den snaskede måde.
Køb en øl i Havnekiosken, mens du venter på din mad, og tag det med ned på stranden lige om hjørnet og se solnedgangen.

 

Villa strand
På stien ned mod stranden ligger Villa Strand. Et nyistandsat Hotel, der har en strandbar, der er åben for alle. Her er åbent til klokken 22, og du kan både for kaffe og kage, kolde drikke, is, snacks, eller øl, rosé, eller min personlige favorit: En frozen margarita.

Hornbækhus (samme ejere som Villa Strand) er et smukt ret stort hotel (som jeg kan se fra min badeværelsesvindue faktisk), der byder på en masse fine aktiviteter året rundt. Og hver aften klokken 19, kan du deltage i fællesspisning. Det er en lidt pebret omgang, synes jeg. Det koster 150,-pr. person ekskl. drikkevarer (småbørn til og med 3 år er gratis), men det er simpelthen så hyggeligt, og maden er for det meste virkelig god (husk at sig til på forhånd, hvis du ønsker vegetarisk mad). Man kan også spise morgenmad der, hvilket også kan anbefales. Derudover er der god kaffe, kager og ofte nogle ret fine aktiviteter for både børn og voksne. Find evt. deres facebookside.

Gårdhave og panini:
Hos Det Lucs i hovedgaden, lige overfor Albis, får du smoothies, juice og Panini som man kender dem fra en række andre juicebarer i de fleste storbyer. Du kan også få en salat eller en suppe, og alletiders kaffe (også med havremælk) og så er det faktisk Irene, som arbejder på Det Lucs, der i sin tid fik os overbeist om, at det var i Hornbæk vi skulle bo, så tak for det. Jeg plejer at bestille en Spicy avocado sandwich uden løg og en grøn juice (som jeg har glemt hvad hedder – det glemmer jeg hver gang). Ofte tager jeg det med mig, men jeg har for nyligt opdaget, at der til juicebaren ligger den fineste baggård – Den skal I gå ud i! Så pænt og hyggeligt.

Strandlegepladsen
På havnen ligger strandlegepladsen, der er sjov for de fleste aldre. Her kan man sidde i sandet og kigge på både, børnene kan lege, og man kan spise mad ved en af bænkene, hente fiskedeller på fiskerestauranten lige ved siden af, købe is med fra Ben & Jerrys, og gå ned og tage en dukkert få meter derfra. Strandlegepladsen holder hele året, hvis du spørger mine børn.

 

Bagt
Her får du også god kaffe og virkelig godt brød (og kagerne!)
Inden du forlader Hornbæk, skal du love mig at du køber følgende med hjem fra Bagt:
Bagerens rugbrød, der er det lækreste saftige rugbrød med blandt andet cashewnødder i.
Et Moffebrød, der er et rundt lyst surdejsbrød, som smager virkelig dejligt
Og træstammer. En til hver. Jeg ved ikke om de er bedre end andre steder, men man må i min verden ikke gå forbi en træstamme uden at købe den.

 

Jordbærcafeen i Dronning Mølle:
Cykler man ud langs strandstien cirka 3 kilometer fra Hornbæk, rammer man Dronning Mølle, der udover at byde på nogle af de fineste strande (her tilbragte jeg alle somre da jeg var barn), har Jordbærcafeen, der er ejet af Rokkedyssegård. Her kan man købe nok Danmarks bedste jordbær- og hindbær-is. Vi tager cykelturen et par gange om måneden i sommerperioden. Is sandwichen på billedet her, vil jeg dog ikke anbefale. Isen er vidunderlig, men at bage cookies skal de altså øve sig lidt på. Snup et bæger eller en vaffel i stedet, og køb et par bakker friskplukkede bær med hjem.

Andre nævneværdige ting i Hornbæk:
Under havnefesten kan der på molen købes vegansk mad, når byens veganske folkekøkken langer mad over disken. Maden til folkekøkkenet er uden sammenligning noget af det bedste mad, jeg har smagt, og I bliver nødt til at love mig, at I prøver Fredsfisken på molen d. 26. 27. og 28. juli.

Ewaldsgaarden
Ewaldsgaarden er et Hotel placeret imellem Hornbæk skole og Hornbæk Station. Det er en virkelig charmerende rød gård, med den fineste terrasse ude foran. Jeg har ikke selv fået prøvet maden der endnu, men rygtet siger, at det er et besøg værd.

Minigolf.
Overfor det fedtede hjørne kan du spille minigolf, og det er altså skideskægt, for hele familien, og så får man overraskende god økologisk is og hjemmebagte isvafler (man behøver ikke spille minigolf for at prøve isen 😉 )

Hansens is
Der ligger intet mindre end to Hansens isbutikker i Hornbæk, og det er og bliver mine børns favorit is.

La vera Pizza
Priserne er i den dyre ende, MEN er man i Hornbæk og craver man god pizza, er det altså her man skal hente dem. Take away er 15% billigere, end hvis man spiser dem på stedet, så tag dem lige med hjem, på stranden, eller ned til søen.

Neo Noir
Jeg har efterhånden en hel del kjoler fra Neo Noir, hvilket uden tvivl skyldes, at jeg bor usundt tæt på Neo Noir her i Hornbæk. Udover at have en masse nye varer, er der ude foran butikken en outlet afdeling med kollektionsprøver, 2. sortering og den slags. Så mangler du en strandkjole, synes jeg du skal stikke hovedet ind hos Neo Noir i Hornbæk.

Mariannes genbrug
Overfor Neo Noir ligger en af de mest rodede butikker jeg nogensinde har besøgt. Men der gemmer sig guld derinde, så hvis du har tid, så gå på opdagelse i smukke møbler, lamper og dimser. Husk kontanter.

Derudover synes jeg du skal gå en tur igennem fiskerlejet og i plantagen, hvor der både er vanvittigt smukt og en masse gode klatretræer.

Hornbæk er kort fortalt en virkelig dejlig by, og måske især sommerby, og jeg håber, at I kan bruge mine anbefalinger og at I har lyst til at tilbringe lidt tid her. Jeg er simpelthen så forelsket i det hele heroppe.

 

 

 

10 replies
 1. Sophie says:

  Jeg har gået på Hornbæk Skole, og har faktisk ikke været tilbage i byen så ofte det sidste årti. Det må jeg vist lige gøre noget ved!
  Vil lige tilføje, at man hos Bagt skal prøve deres jordbærkage med browniebund, det er genialt!

  Svar
 2. Lærke says:

  Tak for skøn guide! Vi skal i sommerhus i Dronningmølle i 2 uger fra i morgen. Vi kender allerede flere af stederne, men godt med nye tips også!

  Svar
 3. Anne says:

  Jeg får ikke lyst til at tage på sommerferie i Hornbæk – jeg får lyst til at flytte dertil!! Det ser helt vidunderligt ud, og det har jeg tænkt om hvert indlæg, du har udgivet, hvor man enten hører nyt om byen eller bare lige skimter lidt af den i baggrunden. Den lader jo til at være den perfekte blanding af ressourcestærke initiativtagere, der tilfredsstiller storbytypens behov for skæve vinkler og god kaffe og så den helt særlige ro, man – vover jeg at påstå – kun opnår med et liv tæt på naturen. Og hvilken natur! Tænker også, det må være en drømmeopvækst for børn!😍 Okay, det er besluttet: der skal googles til salg-skilte i Hornbæk!😉 P.S. Jeres hus!😍

  Svar
 4. Ann says:

  Ej hvor fedt med lige netop denne guide! Min kæreste og jeg tager nemlig til Sjælland i uge 30 og har snakket om Hornbæk! 🙂 Tak!

  God sommer!

  Svar
 5. Carina P says:

  Så dejligt med en insider guide 😊👏🏼 Jeg søgte faktisk netop på din blog, om du havde lavet en sidst jeg var i Hornbæk. Jeg må tilbage ☀️🌊

  Svar
 6. Iben says:

  1000 tak for Hornbæk-tips🤩 Vi er lige kommet hjem derfra (min kæreste og vores drenge på 3 og 2 år). Først gik turen til Jordbærcafeen. Ej men for faen. De is var så gode. Haps! Bagefter legepladsen ved havnen og en tur på stranden. Og så sluttede vi af med Det fedtede hjørne. Alt var en kæmpe succes🥰

  Svar
 7. Gry says:

  Fed Hornbæk-guide! Det eneste sted, jeg kender, er Albis (og Hansens is 😅) og det er virkelig et skønt sted.
  Tusind tak for alle dine fifs, dem vil jeg klart gøre brug af næste gang vejen går forbi Hornbæk.

  Svar
 8. MS says:

  Har lige været i sommerhus i det skønne Nordsjælland, og derved på ture til bl.a. Hornbæk. Sikke en dejlig by! Elsker de små fine huse og alle de fine blomster i byen. Vi fik afprøvet Albis (skal virkelig opleves, utroligt hyggeligt), det fedtede hjørne, minigolf, Bagt(kan også anbefale deres KÆMPE marengs med lakridssmag), Hansens is og jeres strand. Næste gang må vi afprøve resten af det på din liste 🙂

  Svar
 9. Jeanette says:

  Vi havde godt hørt at der skulle være god thaimad på haven, nu tror jeg at vi giver det et skud næste gang vi er i sommerhus! Vi har nemlig tænkt at se så lidt suspekt ud😉

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] med rugbrød fra Bagt, som bloggeren Cecilie Rubini fra bloggen Sneglcillie har skrevet om i hendes guide over Hornbæk . Ellers var det bare en rolig dag derhjemme med aftensmad og hygge med Barnaby på fjerneren. En […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *