Solskinsglæde og solcreme

REKLAME FOR La Roche-Posay

Jeg elsker solskin og varme, hvilket jeg vist har fået slået fast et par gange allerede. Og jeg er helst så meget ude som overhovedet muligt, når solen kigger frem. Efter vi er flyttet i hus, er både jeg, min mand og vores børn markant mere ude end vi var, da vi boede i lejlighed, og vi er derfor mere solbrune end vi nogensinde har været før, fordi vi selvfølgelig er eksponeret for langt mere sol end tidligere. Derfor bruger vi også uanede mængder solcreme, og ret høj solfaktor. I virkeligheden har vi alle en ret “stærk” hud, der kan tåle rigtig meget sol uden at blive røde, og ingen af os har endnu prøvet at være solskoldet. Eller det vil sige, jeg har prøvet det en enkelt gang, og har været lige på grænsen få gange, men det har været totalt selvforskyldt, da det altid har handlet om, at blive så solbrun som overhovedet muligt, og en enkelt gang har involveret et “godt tip” om at smøre sig ind i madolie og så ellers bare stege ved poolen i Egypten engang i 00erne. Et tip I ikke skal benytte jer af i øvrigt. Jeg var pink i halvandet døgn og derefter faldt min hud simpelthen af.

Ok, sidespor, min pointe er bare, at jeg godt kunne være tilbøjelig til at være lidt for beskeden, når det kommer til solcreme og solfaktor, og det har jeg bestemt også været tidligere. Det er jeg bare slet ikke længere. Til dels fordi man og jeg er blevet en del klogere med årene, og det rent faktisk viser sig, at man stadigvæk kan blive brun og lækker selvom man benytter sig af høj solfaktor. Faktisk forbliver man brun og lækker i længere tid, når man har opbygget farven på en langsom og sund måde, som er tilfældet når man er beskyttet og giver huden en chance for at opbygge en god glød, fremfor bare at branke den af hurtigst muligt.

Solcremen vi bruger herhjemme denne sommer er fra La Roche-Posay, som du måske kender fra apotekets hylder. Det er i hvert fald der, jeg mindes at være stødt på dem i årevis, og også her jeg normalt køber mine La Roche-Posay produkter, for jeg har faktisk allerede et par favoritter derfra, men dem må vi tale om en anden god gang for i dag er det solcremen, der får al opmærksomheden.

La Roche-Posay Anthelios solcremerne har en høj solbeskyttelse, men er virkelig behagelige i konsistensen og også nemme at smøre ind i huden. Særligt denne helt lette og flydende creme som er min klare favorit, da jeg kan bruge den i ansigtet uden at føle mig fedtet og helt lukket til, hvilket ellers let kan ske, når man er oppe i de høje filtre. Og så kan jeg fint bruge den under min makeup, de dage jeg vil det, hvilket også er en bonus, da mine dagcremer ikke har nok SPF i sig til de rigtig solrige og varme dage.

Noget andet som La Roche-Posay har introduceret mig for, som jeg synes er ret interessant er denne lille tingest, som man kan klikke på sit tøj (eller sko, eller ur, eller hvad der nu lige passer) og som så via en app på din telefon fortæller dig, hvordan UV indekset er lige der hvor du befinder dig, hvor meget du bliver og er blevet udsat for på den pågældende dag, og derved også, hvor meget solcreme du skal bruge. Indrømmet, at jeg først synes det var en lidt overflødig gadget, men efter at have haft den med mig, særligt når vi bor, hvor vi gør og befinder os i solen så mange timer, faktisk har haft ret meget glæde af. Den tracker ens solvaner, nærmere betegnet din UV-eksponering i løbet af dagen, fortæller hvor meget sol du har fået, hvilket for mit vedkommende indtil videre på de fleste dage, har ligget på mellem 50 og 80% af, hvad den vurderer jeg med min hudtype kan tåle. Så der er heldigvis lidt at give af, til når sommerferien for alvor går i gang, og jeg nok vil være ude lidt mere. Udover at informere om UV eksponering, samler den også info om pollental, temperatur, luftfugtighed og luftkvalitet (hvilket kort fortalt er, hvor meget forurening der er i luften, der hvor du er. Og der er altså ret meget forskel på strand og by, kan jeg godt afsløre). Hvilket alt sammen er med til at påvirke ens hud.
Læs mere om My skin Track UV og bestil din egen HER

Du kan som sagt købe solcremerne fra La Roche-Posay på apoteket, som er der jeg køber min. Og jeg kan virkelig godt stå inde for Anthelios cremerne med høj solfaktor. Jeg lover, at man stadigvæk bliver brun. Jeg har i hvert fald fået masser af farve, selvom jeg har været smurt ind i faktor 50+ siden slutningen af maj, og som jeg sagde indledningsvis, holder farven bare længere, og jeg undgår de værste skadelige stråler, og min hud forbliver derved pænere forhåbentlig længe endnu. Anthelios Ultralet solcreme SPF50+ som er den jeg indtil videre har brugt mest af, er særligt udviklet sensitiv hud i ansigt og øjenområde. Ydermere minimerer den svien i øjnene, er ekstra vandresistent, og dermed også svedresistent, den er sandresistent (vigtigt!), og helt uden parfume.

7 replies
 1. Kathrine says:

  Vi bruger også forskellige solcremer derfra og har fået dem anbefalet af hudlægen til vores datter som lider meget af børneeksem. Bare lige et tip til andre i samme situation.

  Bruger du Faktor 50 på hele kroppen eller kun i ansigtet? Jeg er nysgerrig fordi jeg altid selv har højere faktor i ansigtet end på kroppen, men simpelthen ikke rigtigt ved hvorfor jeg gør det. Sikkert gammel vane.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Jeg har altid gjort det samme, ved heller ikke hvorfor, men denne sommer har jeg brugt 50 over det hele 🙂

   Svar
   • Kathrine says:

    Jeg vil gøre dig kunsten efter.. for som du siger, så kan man godt blive brun alligevel. Hvis ikke ville vi se virkelig sjove ud.. 🙂

    Svar
   • M says:

    Det kunne handle om, at solen jo også kan give aldringstegn og man derfor har anbefalet højere faktor i ansigtet fra skønhedsindustriens side.

    Svar
 2. M says:

  Jeg er også trofast bruger af Anthelios til ansigtet. Den er så god under make-up!
  Jeg er indehaver af den der hvide, hvide hudtype, som generelt bare bliver rød og aldrig rigtigt brun, og har brugt alle mine ungdoms somre på at jagte en glød (ægte eller fake). For 4 år siden, da jeg blev mor første gang, besluttede jeg mig for, at jeg var færdig med det projekt. Jeg blev alligevel aldrig flot brun, og eftersom min mand og børn er udstyret med gener fra en mere solrig verdensdel, er jeg alligevel altid hende den blege😂 Siden da har jeg rocket spf 50 over det hele og foretrukket skyggen. Og mine somre er blevet SÅ meget bedre! Så hvis nu man har samme kvaler, så kan det anbefales herfra at embrace sin bleghed😅

  Svar
  • Maja says:

   Jeg er helt på dit hold. Da jeg var yngre kunne jeg egentligt godt blive pænt brun. Men ikke i mine voksne år. Og jeg har også giftet mig eksotisk og er nu altid hende den blege alligevel. Så jeg er også helt færdig med at håbe på at få en glød. Nu nyder jeg også bare solen på en fornuftig måde.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *