Skuffeskriv: Det forkerte ben ud af sengen og røde bukser

Det her indlæg skrev jeg for et par måneder siden, men besluttede ikke at udgive det, fordi jeg blev helt træt af mig selv efter jeg havde skrevet det – Det var åbenbart et tema den dag. Men nu faldt jeg over det. Jeg husker tydeligt den dag, og jeg ved at det hverken er første eller sidste gang at jeg har sådan en dag. I dag er jeg slet ikke træt af mig selv, og synes faktisk det, i al beskedenhed, er et udmærket indlæg, som jeg tror, der er flere der vil kunne genkende. Så here goes. Et ikke særligt gammel skuffeskriv om de der dage, hvor intet spiller og ikke engang et par røde bukser eller en ordentlig omgang bronzer hjælper på noget som helst ….

Kender I de dage, hvor man føler sig akavet, klodset og forkert? Det er vel det, der kan kaldes at “Få det forkerte ben ud af sengen”. Sådan har jeg det i dag. Jeg er egentlig ikke i dårligt humør. Jeg har det bare SÅ underligt, og så føler jeg mig underlig kluntet. En følelse jeg genkender fra mange af mine teenageår. Men jeg er for fanden ikke teenager! Jeg er en voksen kvinde i trediverne. Jeg har fire børn. Så jeg kan ikke skyde skylden på pubertet og vel ikke engang på hormoner. Eller også kan jeg netop det. Måske er det noget tidlig pms kombineret med kulde og gråvejr, søvnmangel og lidt mange påskeæg. I hvert fald betød følelsen, at jeg brugte lidt ekstra tid i mit skab i morges. For jeg har erfaret, at jeg rigtig ofte kan klæde mig ud af den følelse. Helt overfladisk, men ikke desto mindre effektivt – Nogle gange. Desværre var det ikke helt tilfældet i dag, og jeg prøvede vel en ti-tyve forskellige kombinationer, hvilket jeg på ingen måde havde tid til, da jeg skulle nå et tog, og det endte da også med, at jeg trak i en rød buks i sidste øjeblik, greb et perlespænde og løb ud af døren. Bogstavlig talt løb jeg gennem byen og ned til stationen, hvor jeg kun lige akkurat (et ord jeg stadigvæk ikke kan udtale korrekt i øvrigt) nåede mit tog. Iført røde bukser, som jeg lige i dag slet ikke føler mig tilpas i, og som kun har gjort min akavet-hed større. Meget mærkeligt, for jeg plejer ikke at være bange for farver og bruger dem netop til at fremtvinge smil og en god følelse på en dårlig dag, Ikke i dag, og det irriterer mig. Jeg sidder her i toget og krymper mig sammen og har allermest lyst til at løbe direkte ind i den første åbne butik og hive et par sorte jeans ned fra hylden. Men det gider jeg simpelthen ikke være med til. Hold kæft, hvor er det dumt.
Jeg har en lang arbejdsdag foran mig, og jeg skal møde en masse smarte mennesker, og jeg bliver nødt til at tørre følelsen helt væk, owne mine røde ben og make it work. Og nåhja, skønhed kommer indefra og alt det der – Det ved jeg jo godt, og i dag bliver jeg i den grad nødt til at finde følelsen frem inde bag det ydre, hvilket jeg også plejer at kunne – I dag havde jeg bare lige brug for et tjekket skjold til at camouflere den værste kluntefølelse, men det fik jeg ødelagt, så nu er der ikke andet for at få det til at fungere. Kender I det? At man bliver overmodig i sit tøjvalg, tager et par lidt for høje sko på eller en lidt for tung eyeliner og ender med at føle sig forkert, selvom det skulle have gjort det modsatte. Det kender jeg!

8 replies
 1. S says:

  Nu bliver jeg nysgerrig – hvordan udtaler du så akkurat? Jeg kan slet ikke komme på forkerte måder at sige ordet på🙃
  Og den der følelse af at være akavet og kluntet havner jeg så tit i, hvad mon den kommer af?

  Svar
 2. Ina says:

  Det er så godt beskrevet. Så håbløst unødvendig en følelse, men ikke desto mindre sniger den sig ind uden at kunne bruges til noget.

  Svar
 3. Sofie says:

  Den følelse kender jeg alt for godt. Nogle gange kan den dog vare mere end en enkelt dag. Ofte kan påklædning også hjælpe mig, men nogle dage fortryder man bare og får i stedet en følelse af at “larme”. ❤️

  Svar
 4. Sofie says:

  Uff, det kender jeg virkelig godt – for mig er det tit læbestift, hvor jeg tænker, at jeg vil føle mig ekstra smart, men bare har lyst til at tørre det hele af, så snart jeg er ude af døren; eller lidt for meget kavalergang, som kan gøre mig enormt selvbevidst og kejtet. Forfriskende nok at det også sker for en af landets absolut smukkeste kvinder, som samtidig er så vanvittigt sympatisk.
  God onsdag i solen.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *