Morgenmenneske

Jeg har altid holdt utroligt meget af mine morgener, og både da jeg var barn og ung gjorde jeg meget ud af at komme op i god tid, så jeg kunne dalre rundt længe, helst i timevis, inden jeg skulle ud af døren.
De seneste år, har der ikke været så meget tid til noget som helst, og jeg har sovet så længe jeg har kunne – Hvilket oftest ikke er vanvittigt længe, men så har jeg som minimum snoozet og er blevet liggende i sengen indtil det var ved at være for sent at nå noget som helst. Og dét giver ikke ligefrem hyggelige morgener i zen. Tidligere på ugen besluttede jeg, at nu måtte det være nok. Jeg tager sgu mine gode lange morgener tilbage, særligt fordi, at jeg efterhånden har læst så tilpas mange “sådan bliver du mere motiveret”-artikler, der alle hårdnakket har påstået, at early mornings er en vigtig brik i et produktivt liv. Så nu skulle det være, og jeg satte mit ur til klokken 5:30, og gik tidligt i seng. Det har jeg nu gjort i tre dage, og det er seriøst noget af det bedste, jeg har gjort længe. Jeg når mere, føler mig mere frisk i løbet af dagen, og så er roen om morgenen inden resten af huset vågner simpelthen guld værd. Jeg når en gåtur med hunden og en kop kaffe alene, inden resten af familien vågner, og det giver virkelig meget på overskudskontoen. Jeg håber, at jeg kan holde det ved lige, for selvom den er lidt strid, når uret bipper og jeg febrilsk stresser over, at få det slukket, så det ikke vækker andre, føles det så fedt, når jeg først er oppe og i gang. Og jeg føler mig skide sej, simpelthen.

Kæmpe anbefaling herfra. Jeg ved godt, at det lyder forfærdeligt, fordi søvn er lækkert og alt det der. Men jeg lover, at det er virkelig fedt.

14 replies
 1. Julie says:

  Jeg ELSKER tidligere morgener for mig selv! Ligenu er jeg på barsel, så de tidligere morgener styrer jeg ikke helt selv lige nu 🙈 men når jeg går på arbejde skal jeg møde kl. 7 og tage hjemmefra 6.15. Der plejer jeg at stå op kl. 5, så har jeg tid til rolig morgenmad og god tid på badeværelset og til at drikke en langsom kop kaffe. Det er den bedste time på dagen 😀

  Svar
 2. Mette says:

  Åh, det lyder skønt!
  Jeg er også a-menneske, men min 4-årige står op 5-5.30, så når ikke at have tid for mig selv og jeg savner det.

  Svar
 3. tina/mormormedstiletter says:

  Cool!
  Sådan gjorde jeg også, da mine piger var børn og det er bare SÅ fedt, præcist som du beskriver.
  Nu! Ja, nu er jeg blevet doven, men nu er der heller ingen som kræver morgenmad eller noget – selv vores lille hunni, Bobo, sover lægere end os begge;-)

  Svar
 4. Julie says:

  Uh, det vil jeg også prøve at gøre. Med to små i huset på næsten Uma og Loulou størrelse og en meget arbejdende mand, så er lidt alene tid tiltrængt og specielt, hvis det ikke er sent om aftenen, når man alligevel er sengeklar.
  Jeg havde dog håbet, at du sluttede indlægget af med en opskrift på den fine morgenmad 🙏🏻😊

  Svar
  • Sneglcille says:

   Den kan du få her: Havregrød (jeg koger den på havregryn, chiafrø, mandelmælk og lidt vaniljepulver) topper med æbler, mandler og lidt (ok, meget) saltkaramel 🙂

   Svar
 5. Marie says:

  Årh ja… tidlige alene-morgener er noget nær det mest fantastiske…! Men når vækkeuret i forvejen ringer 5.20 bare så alle mand kan nå op og afsted i nogenlunde god ro og orden, kan jeg simpelthen ikke overskue det. Så ville jeg senest skulle op kl 5 for bare at få lidt ud af det…
  Forhåbentlig bliver det lidt bedre, når ungerne bliver lidt større og man faktisk kan holde stille-alene-morgener også selvom man er flere sammen😉

  Svar
 6. Malene says:

  Tak for endnu et dejligt indlæg! Det her indlæg og det med at man ikke skal stoppe med at drømme, har været meget inspirerende for mig 😊 jeg er total selv en drømmer, mens min mand i den grad er realist. Det gør det til tider lidt svært at bevare drømmerier. Men det vil jeg blive ved med. Og jeg vil stå op før mand og børn ( selvom det er kl 5 😬) og nyde en krop kaffe.
  Jeg har fulgt dig i omkring 7 år og du bliver ved med at inspirere mig. Tak for det 😍

  Malene/www.beesandbutterflies.dk

  Svar
 7. Natteravn says:

  Er kæmpe b-menneske, og føler mig aldrig udhvilet, nærmest syg faktisk, når jeg vågner tidligt om morgenen, også selv om jeg er gået tidligt i seng. Det kan vare i timevis, før jeg er mig selv igen. Inden børn kunne jeg snildt sidde oppe til kl. 2 om natten, og nød den ro, kreativitet og inspiration, der tit først dukker op i mit hovede ved 22-tiden, som jeg så kunne dyrke imens andre mennesker sover. Jeg forestiller mig, det er sådan a-mennesker har det om morgenen, og ville ønske jeg kunne træne mig til at blive morgenmenneske. Efter jeg har fået børn, er jeg nemlig heller ikke i stand til at være længe oppe. Har du nogen tricks til at blive hurtigere frisk om morgenen?

  Svar
 8. Lykke says:

  Står op min. 1 time inden jeg skal ud af døren… Er nødt til lige at vågne stille og roligt med kaffe, morgen tv/nyheder og ipad, hvor jeg tjekker min ynglingsblogs. Det giver som du selv nævner en stille og rolig start på dagen…. også inden hundeluftning og cykeltur …

  Svar
 9. Cæcilie says:

  Jeg anbefale, i tråd med at få en god og rolig start på dagen, at man finder en rolig alarmtone, der lidt mere gradvist og nænsomt vækker dig. Medmindre du selvfølgelig er typen, der sover så tungt, at du skal bombarderes med lyd for at registrere alarmen. Hos mig gør det en enorm forskel på, hvordan min morgen, og dermed resten af min dag, bliver, om jeg bliver vækket af en forskrækkende, jagende og larmende alarm, eller om jeg bliver vækket af en blid, nænsom og gradvist tiltagende alarm. Jeg er f.eks. blevet vækket af John Mayers ‘Gravity’ i årevis.

  Svar
 10. Pernille says:

  Jeg gør det samme og jeg ELSKER det. Står op 5:30 og kører i svømmeren, hvor jeg får så meget energi til resten af dagen, at jeg simpelthen ikke kan være i mig selv! Virkelig lækkert, når man ellers normalt føler sig som en træt, doven, og lidt småsur person nogle gange…

  Kan anbefale et fitbit ur, som kan vække dig ved at vibrere. Så er det kun dig, som vågner og det er meget mere ‘blidt’ end et larmende vækkeur – synes jeg 🙂 Bare en anbefaling.

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *