3100 Rubini

Endelig kan jeg dele det! Jeg har vidst det i noget tid, men har lige skulle fordøje det, og alle har skulle føle sig helt sikre. Men nu er det sikkert, helt sikkert.

Bedst som jeg troede, at Hornbæk ikke kunne blive bedre, er det netop blevet det.

Jeg har længe kun turde drømme om at mine forældre kunne lokkes en smule tættere på os. Godt nok har de længe talt om at rykke ud af byen og ind i noget mindre efter at alle deres børn er fløjet fra reden. Og de har både talt om natur, skov, vand og at de gerne ville tættere på os. Men Hornbæk? Det var alligevel for stort et skridt for de gamle byrotter. Sagde de. Jeg mindes faktisk, at da vi begyndte at kigge på hus heroppe, sagde de straight up, at de altså aldrig nogensinde ville rykke så langt væk fra byen. Og set holdte de stædigt fast i. Lige indtil at de begyndte at kigge lidt heroppe alligevel. Men det gør folk altså relativt ofte. Kigger, for sjov. Jeg turde slet ikke håbe, og der var da også noget galt med alle de huse de så, og måske var det også lige lovligt langt væk fra min stedfars arbejde, og det begyndte at virke som en utopisk tanke, at de nogensinde ville rykke vores vej. Stille og roligt forsvandt håbet i min lejr helt. De opgav vist også lidt selv, og længe talte vi ikke rigtigt om det. Alligevel nævnte jeg forsigtigt for dem kort før jul, at vores nabo, eller bagbo (?) havde talt om måske at sætte deres hus til salg i det nye år, og at det faktisk var ret fint, og at de jo lige kunne kigge derind, næste gang de var her, hvis det var. Det gjorde de så. Uden forventninger. Mine egne var også skruet ned. Men det viste sig, at de elskede det. Jeg turde fortsat ikke håbe for meget, selvom jeg lidt kom til det. Det skulle jeg nok ikke have gjort, for desværre gik det i vasken, da kombinationen af en lidt for ivrig ejendomsmægler og en for lang tilstandsrapport, gjorde at de trak sig. Og så var det hele nulstillet og jeg var knust, intet mindre. Det var de også. Både de og jeg havde kørt en stemning op og virkelig troet på det. Øv! Jeg opgav helt at håbe på, at det nogensinde ville komme på tale igen.

Alligevel var det alligevel som om, at der var en mening med det hele, for kort tid efter, ganske få dage faktisk, skete der alligevel noget som ingen havde regnet med. En ejendomsmægler fra byen som vi havde anbefalet dem, fortalte dem om et hus, der måske ville blive sat til salg, som han bestemt mente var alt hvad de ønskede sig. Jaja, tænkte jeg, og talte dem lidt efter munden. Lettere skeptiske tog de ud og så det, og jeg turde knap nok spørge ind til det efterfølgende, MEN, og nu skal jeg nok gøre en allerede lang historie lidt kortere. Om ni dage henter mine forældre nøglerne til deres nye hus. Et hus der ligger præcis 200 meter fra vores hus. Et hus jeg kan se fra min have og næsten alle mine vinduer.

Jeg kunne tude over det. Det har jeg faktisk allerede gjort. Af glæde. At få min mor og stedfar så tæt på os, på mine børn, er seriøst en drøm, der går i opfyldelse og jeg har sjældent glædet mig mere til noget.

Jovist, det er en anelse bittersødt, for jeg har i den grad nydt godt af at kunne sove hos dem, når jeg befandt mig i København i de sene nattetimer, og jeg har da bestemt en klump i halsen over at se mit vidunderlige barndomshjem med udsigt over søerne og højt til loftet blive solgt – som jeg også skrev om her, hvor jeg stadigvæk ikke var sikker på at næsten-nabodrømmen ville blive en realitet. Men jeg kan ikke forestille mig noget bedre end at få dem tættere på, og tænk, SÅ tæt på.

Mine forældre i Hornbæk. Hvaaaaad?! Hvem skulle have troet det? Ikke mig, det er helt sikkert, men jeg er simpelthen så glad. SÅ glad.

15 replies
 1. Lene says:

  Åhh hvor fedt!! Kan 100% sætte mig ind i din begejstring. Mine forældre bor 10 minutter væk, og mine svigerforældre 4 minutter væk , Jeg nyder at det er så nemt med impulsive aftaler, at de nemt kan hente børnebørn osv. Virkelig det fedeste at kunne få så meget glæde af sine forældre og børnene af deres bedsteforældre.

  Svar
 2. Malene says:

  Hvor er det bare fantastisk for jeres familie! 😍 Mine forældre er i gang med samme proces – og det havde jeg heller aldrig set komme! Det bliver så dejligt at få dem til vores by, og vores børn får så meget glæde af at have dem tæt på (det samme gælder jo for os og for mine forældre) 😃👍🏻

  Svar
 3. C and the City says:

  Tillykke ! Det er simpelthen så sjovt, at det, der er den enes største glæde, lykke og fornøjelse, kan være en andens mareridt

  På samme måde som by vs land diskussionen.

  Når man selv er typen, der har det bedst med, at der er både landsdele og hav mellem den øvrige familie og mig, så ville 200 meter nede ad vejen virkelig sætte mig på prøve. For at sige det pænt 😉

  Men det er jo så herligt, at folk er så forskellige og heldigvis kan jeg snildt glæde mig på andres vegne, så kæmpe tillykke med, at I fik kabalen til at gå op, så alle er glade ❤️

  Svar
 4. Bolette says:

  FUCK hvor er det fedt for jer!!!!❤️
  Jeg ville sådan ønske at mine forældre kom tættere på os. Det var godt nol vores helt eget valg at flytte 1 time væk fra København, men jeg S A V N E R dem hver dag.

  Svar
 5. Kaja says:

  Hvor er det skønt for jer og ikke mindst børnene… sikke en drøm at have sine bedsteforældre SÅ tæt på. Og så behøver besøg ikke være så planlagte og intense ❤️

  Svar
 6. Julie says:

  Ej, hvor lækkert for jer! Jeg er 31 år havde for 2 måneder siden ingen planer om at flytte fra Østerbro de næste par år – nu har vi købt hus i Holte med overtagelse pr. 1/9 med mine forældre (som pt bor 1,5 time væk) som naboer på den ene side og søster, svoger og nevø som naboer på den anden side! Livet kan tage en helt ny drejning når der pludselig kommer 3 nabohuse til salg på samme tid 🙂

  Svar
 7. VenterPaaVinBlog says:

  Hvor ér det dejligt! Det forstår jeg godt, du er stjerneglad for

  Mine forældre bor blot 12 km væk, og Skægaben (som herren herhjemme, hedder på bloggen) er hhv. 4 og 10 styk – det er så fedt med familie tæt på. Vigtigst for mig er det dog, at mine søstre blot er 600 meter og 1 kilometer fra min dør 😍 Så kan vi ses 1-2 gange om ugen, og det vil jeg aldrig undvære.

  Svar
 8. Rikke says:

  Da vi flyttede på landet første gang valgte vi med vilje at placere os lige langt fra alle forældre. Vi er begge dårlige til at sige nej til aftaler og det gav en masse luft til os selv og økonomisk.
  Men det trækker altså det der familie. Så nu flytter vi mere på landet – men tættere på familien, i vores drømmehus.
  Det bliver så fedt!

  Svar
  • Rikke says:

   Var for hurtig på send knappen.

   Så kan godt sætte mig ind i glæden ved at få dem tæt på.

   Kæmpe tillykke!

   Svar
 9. Marie says:

  Det er da virkelig så fantastisk for jer! Der er simpelthen så meget livskvalitet for mig og min familie i at have min mor og far tæt på, at de kan hente, at de spontant kan passe, at vi lige kan smutte forbi, det er intet mindre end guld værd i hverdagen (og det synes min mand heldigvis også). Så tillykke til jer allesammen.

  Svar
 10. Tina says:

  Hvor bliver det bare godt for jer alle, ung som ældre 🙂
  Tillykke til dine forældre og til dig som endelig får dem tæt på 🙂

  Svar
 11. Cæcilie says:

  Det kan jeg så godt sætte mig ind i! Vi købte hus i min hjemby for et halvt år siden, efter at have boet langt væk fra familien (både i ind- og udland) siden 2011. Nu kan vi køre til alt fra forældre og bedsteforældre til søskende og gode venner på under maks. et kvarter. Selvom det var noget af et skifte at “vende hjem”, så var det den helt rigtige beslutning, og det bliver vi bekræftet i nærmest dagligt.

  Det glæder mig virkelig for dig, især fordi jeg kan mærke din glæde gennem skærmen <3

  Svar
 12. ME says:

  Tillykke med, at I fik det til at gå op. Det skal I nok blive glade for 🙂 Min mor bor 350 meter fra os, og selvom jeg frygtede det i starten, nyder jeg det nu. Vi render ikke hinanden på dørene (det er der ingen af os, der magter), men kan ses langt oftere og mere uforpligtende end før, hvor det krævede planlægning og en bil- eller togtur <3

  Svar
 13. Mette says:

  TILLYKKE 🙌🏼

  Jeg ville ønske at mine forældre ville flytte til Kbh, Men det kommer aldrig til at ske. Men tanken om at være tæt på dem pga. af vores datter – ville jeg elsker. Det samme vil hun 😉
  Men altså. STORT tillykke – det må være prikken over i’et. 🤸🏽‍♂️🤸🏽‍♂️🤸🏽‍♂️
  Jeres børn må være SÅ lykkelige.

  PS. Svigerforældrene må godt blive lidt på afstand. SORRY – jeg tror nu heller ikke at de ville have lyst faktisk. 😅

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *