Udvikling

I ti år har jeg skrevet her på adressen. Eller i 9 og et halvt, hvis man skal være præcis. Og jeg har elsket det. De fleste dage i hvert fald. Jeg har udviklet mig en hel del i løbet af den tid, og er gået fra at være en ung single kvinde med et enkelt barn i en to værelses lejlighed, til at være en voksen daaame i 30erne med fire børn, mand, hus og hund. Der er i den grad sket meget, både helt bogstavelig talt (altså, for fanden, der er sket meget!) og selvfølgelig det helt naturlige i at man ændrer sig og udvikles med tiden, måske særligt gennem 20erne og 30erne, og ti år er længe. Meget er sket og meget har udviklet sig, både personligt, privat, på arbejdsfronten og helt generelt. Også min skrivestil har udviklet sig en del. Til det bedre, synes jeg selv, men jeg bliver alligevel overrasket over, når jeg læser gamle indlæg og skriv, at jeg allerede dengang faktisk var ret dygtig. Grunden til at det overrasker mig, skyldes uden tvivl, at jeg dengang ikke havde særligt høje tanker om mig selv. At skrive har altid faldet mig naturligt og nemt. Men det tog mig mange år, at forstå, at det var fordi, at jeg var dygtig til det – Det sidder faktisk stadigvæk i mig nogle gange, som det der stykke Impostor syndrom, som jeg tidligere har skrevet en masse om. Men det er mere i form af en hardcore præstationsangst, for jeg tvivler ikke længere på, at jeg er god til det, og bare skal blive ved. Og det er fandme rart.
Noget jeg dog savner, og som jeg har tænkt over længe er, at jeg godt gad at skrive endnu mere. Jeg skriver hver eneste dag, både blogindlæg, små historier, noter og lignende. Men jeg savner at blive udfordret lidt, eller nærmere, at udvikle mig yderligere, måske blive endnu bedre og ikke mindst turde gøre alvor af nogle af de efterhånden mange gode (og mindre gode) ideer og udkast jeg har til forskellige skriveprojekter.
For nogle uger siden besluttede jeg mig derfor for at gøre noget ved lige præcis den følelse. Hvilket betyder at jeg simpelthen har søgt ind på et skrivekursus. Og jeg glæder mig helt åndssvagt, og er også en anelse nervøs. Det lyder måske ikke af noget særligt, men for en, der er så absurd angst for skoler og som relativt ofte tager pessimisthatten på og begraver den slags ideer, er det en kæmpe stor deal.
Jeg fortalte ikke engang min mand om, at jeg overvejede det. Ikke til at starte med i hvert fald. Men da jeg endelig gjorde, gik der ikke to minutter inden det var booket og betalt. Og selvom det betyder, at jeg skal undvære min familie i næsten en hel uge i sommerferien, glæder jeg mig helt åndssvagt, og er selvfølgelig også skidebange. Men det bliver godt. Selvfølgelig.

17 replies
 1. Louise says:

  Jeg er for nyligt gået i gang med at læse hele din blog fra starten (barsel giver tid til den slags 😅).

  Jeg synes virkelig du har udviklet dit sprog, ikke at det gamle er dårligt, det nye er bare virkelig godt.

  Sad og grinte lidt over billedet fra mm’s arrangement den anden dag af dig i kjole og sneakers. Du ser skøn ud på billedet! Men i et gammelt indlæg skriver du at sneakers nok aldrig bliver dig – spol 8 år frem og der står du og ser skøn ud i netop det. Så er ikke kun skrivestilen der udvikler sig 😅

  Svar
 2. Cæcilie says:

  Jeg har for nylig været i gang med at læse din blog fra starten – for måske tredje gang. Den er som en bog eller en serie, man aldrig bliver træt af. Med respekt for, at det selvfølgelig er dit liv, det drejer sig om, og at det langt fra altid var helt nemt for dig i din periode, så er det bare virkelig spændende læsning. Især netop fordi man nu ved, at det hele ender godt. Udviklingen fra år til år er virkelig mærkbar; både i din personlige udvikling men også i din skrivestil. Det, der gør, at man bliver hængende er dog, at hende Sneglcille fra dengang stadig er at se i den voksne, modne Cecilie, som skriver i dag.

  Du ER skide dygtig, og selvom jeg er ked af, at den bog, du først havde tænkt på at skrive, ikke bliver til noget, så vil jeg stadig købe enhver anden bog, du måtte udgive på et tidspunkt.

  Svar
 3. Christina says:

  Det er ik kun på skrift du er mega fed at følge. Også på lyd. Eeeeelsker voksen-abc og de podcast du er med i. Kan du ik lave en liste over dem du er med i?

  Svar
  • Sneglcille says:

   Årh tak, det betyder virkelig meget!
   Jeg kan prøve:
   Tårekanalen (Løvernes Konge, Afsnit 7)
   30 års krisen (2. sæson)
   Dårligdommerne (The Rain Special 3. afsnit)
   Helt Ærligt Mor
   Fjernsyn for mig (fire afsnit er det vist blevet til: Love Island x2, Beautybosserne, Landmand søger kærlighed)
   Oxy Vennebog
   … Jeg tror det var det, indtil videre. Men jeg håber på meget meget mere!

   Svar
   • Maria says:

    Jeg har altså et skide godt forslag til dig – jeg tror du ville være den perfekte gæst i fredagsslik podcasten mes Rikke Colin og Emil.

    Svar
    • Maria says:

     Hov, og nu forholder jeg mig også lige til indlægget. Jeg synes du skriver SÅ godt! Sejt at du har meldt dig til et skrivekursus. Det glæder jeg mig til at høre mere om

     Svar
 4. Maja says:

  Jeg har altid tænkt at du skulle udgive din blog som bog. Ligesom Carrie i sex and the City. Bare indlæg og måske nogle kommentarer og billeder. Jeg lover dig, det er en bog folk gerne vil læse!

  Svar
 5. Sophie says:

  Tillykke med det, håber det bliver en spændende og berigende oplevelse for dig. For min del håber jeg, at det betyder at du vil finde mod og motivation til at gøre alvor af de skriveprojekter, som du nævner. Jeg synes nemlig, at du skriver helt eminent og kan noget helt særligt. Jeg læser med kæmpe fornøjelse alt, hvad du udgiver og ønsker mig mere af det!

  Svar
 6. Mie says:

  Det lyder pisse fedt! Tillykke med at have taget skridtet. Jeg håber det bliver præcis så godt som du drømmer om og mere til.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *