Rundt på gulvet

Weekenden er næsten ovre. Mine børn sover og jeg skal til at gøre klar til næste uge. I ved, sexede ting som tøjvask, lektiehjælp, planlægning, indkøbsliste og så den store familiekalender-kabale, der sjældent går op.

Jeg har det lidt mærkeligt. Jeg var kort inde på det i fredags i min story på Instagram, da jeg var på vej hjem. Jeg tog hjem fra et ellers hyggeligt arrangement, fordi jeg ikke var inde i mit hoved. Eller også var jeg i virkeligheden derinde for meget. Den følelse har jeg taget med mig hele weekenden. Det skyldes en blanding af mange ting. Renovering, hverdagstrummerum, hængepartier, familielivet, mit arbejde, mangel på tid, verdensproblemer, søskendesavn og cirka hundrede andre ting tæsker rundt i hovedet på mig nonstop, og jeg står tilbage med en følelse af afmagt og udmattelse. Ikke konstant, men i glimt.

Det er sikkert en fase.

Men jeg overvejer at gøre noget ved det. Måske tage væk i nogle dage. Med mine døtre. En pigetur. Uden skærme. Uden byggeri. Uden gøremål.

Det ville give Michael mulighed for at give byggeriet en ordentlig skalle, og få bondet lidt ekstra med Otto og Leo. Og mig og pigerne det samme. Minus det med byggeriet.

Jeg har i virkeligheden for travlt, og for mange aftaler. Og måske er det en romantisk og fuldkommen urealistisk idé, der slet ikke ville fungere i praksis, men bare gøre det hele mere rodet… Men jeg tygger videre på den. Noget skal jeg i hvert fald gøre, for at finde fodfæstet igen. Kender I det?

 

20 replies
 1. Jannie says:

  Jeg kender det så godt. Vi er også i gang med at renovere. Lige nu vores gård på 300 m2, det hele startede i en campingvogn i 8 mdr. Selvfølgelig over vinteren, og med en dreng på 4 år. Shiit hvor havde jeg bare rigtig tit lyst til at skride fra det hele. Men så snart vi fik snakket om det, og sagt en masse bandeord om det rod og byggeri alle vejene, så var det som om det hele blev lidt bedre igen.
  Altså indtil næste nedtur og renoveringshad. Så måtte vi tage snakken igen.

  Vi har nu renoveret 3 gange. Og det er det samme hver gang. At det køre i bølger, nogle perioder er det hele magisk, og det fedeste og andre gange, er det en stor gang lort.
  Men vi synes bare slut resultatet er så meget federe, når vi selv har været med hele vejen.
  Jeg håber du finder din løsning, og vil bare sige at jeg også har været det. Og stadig er engang i mellem.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det er meget betryggende. Nogle gange føler jeg at vi er de eneste i hele verden, der er tossede nok til at kaste os ud i sådan et gigantisk projekt som det vi står i. Tak! Det er en fase 🙂

   Svar
   • Jannie Nygaard says:

    Det er så meget en fase. Og mon ikke den snart vender. Det tror jeg på. Så er vi med i puljen af tossede med renoveringsprojekter. Hvis den findes. Vi elsker det, men det kommer også faser selv efter så mange år hvor alt er træls. Sådan er det, og synes de perioder bare giver mere blod på tanden når de vender.
    Jeg hepper på jer.

    Svar
 2. Louise says:

  Jeg kender det også virkelig godt. Vi har haft to syge børn on off i halvanden måned og er så tyndslidte. Man føler lidt man glemmer hvordan tingene kan være når det er almindelig hverdag. Suk. Håber du finder det rigtige for at komme tilbage på sporet igen.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Ok? Kender du mig da?
   Husk at hvad du læser og ser her og hos andre kun er en flig af noget større. Jeg tror at langt de fleste har gode og dårlige dage, hårde og nemme perioder, jeg har bare valgt at dele lidt af det hele 🙂
   Din kommentar opfatter jeg faktisk en anelse nedladende. Du må gerne uddybe, hvis jeg tager fejl. Og hvis du oprigtigt er bekymret, er du velkommen til at kontakte mig direkte.
   God dag.

   Svar
 3. Kristine says:

  Kender det! Vi solgte vores villa for et halvt år siden. Vi boede godt der. Jeg fødte min datter to md. senere. Men at bo i en stor villa 10 min. fra København koster penge. Det betød at min datter startede i dagpleje som 8 md. Efter to år fik vi nok. Vi solgte vores hus. Flyttede retur til Frederiksberg i en lille lejlighed. Nu er jeg gået ned i tid. Og vi har fundet ud af hvad der egentlig er det vigtige. For os. Når der er en muren i maven så er der noget, der ikke er rigtigt. Eller nogle behov der ikke bliver opfyldt. Men man skal selv finde vejen. Men jeg synes at hverdagen med job, barn, parforhold og den slags, er hård.

  Svar
 4. Trine says:

  Jeg kender udemærket de dage hvor det hele føles lidt mere tungt, lidt mindre overskueligt. Den havde jeg i fredags (som hang lidt ved henover weekenden). Mandagen ser mere lys ud og jeg er klar til at rykke på de ting der tynger. Men først skal man lige kunne trække vejret – hvor en pigetur måske ville være et rigtig godt bud.

  Svar
 5. LAURA says:

  Da jeg selv havde det sådan, så gjorde jeg alt det, jeg vidste gjorde mig godt og gav mig god energi – og det hjalp virkelig meget… Kæmpe virtuelt kram herfra. PS. dit stamsted i Hornbæk gjorde godt for mig i går 🙂

  Svar
 6. Lea says:

  Jeg kender den følelse. Uden at stå midt i et renoverinsprojekt og børn.

  Her er står den på en presset periode over single-livet i slut 20’erne, for meget arbejde osv.

  Tror det er perioder vi alle skal igennem. Træk stikket med dine piger, og hyg dig! Det fortjener du vidst.
  Ellers kan jeg anbefale yoga og meditation 🙂

  PS elsker at følge med.

  Svar
 7. Helle says:

  Hvordan håndterer i det med naboer og omfattende renovering? Hvilke erfaringer har i gjort jer indtil videre? Jeg synes det er svært – står selv med fødderne på vej ind i en større ombygning… På forhånd tak 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Vi snakker en masse med dem, advarer, varsler, undskylder og giver en masse vin.
   Desværre er det ikke altid nok. Men vi har på knap halvandet år, kun haft en enkelt kontrovers, der heldigvis var til at løse.

   Svar
 8. Camilla says:

  Jeg kender det, og som regel betyder det at det er en god ide at tage nogle dage ud af kalenderen, komme ned i gear og lige mærke sig selv. Det skal man ikke undervurdere. En pigetur lyder som en rigtig god ide!

  Svar
 9. A-K says:

  Kender det!
  Har kun ét barn og nul renovering, men da en masse planer gik i vasken for nogle uger siden, fik jeg nok. Bestilte en nat på et yndigt hotel i Malmö med min datter. Spiste burgere, blandede fredagsslik og så svensk fjernsyn i sengen, og nød morgenmadsbuffeten næste dag. Så hyggeligt! Kan absolut anbefales.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *