Mandag uge 14. Aprilsnarfobi, PMS og en rar uge

Så blev det eddermame mandag igen igen, og vejret er fuldstændig vildt. Solskin, blå himmel, plusgrader og gratis d-vitamin. Normalt skal der ikke meget mere til at gøre mig glad, men lige i dag hænger jeg lidt i bremsen. For det første har jeg et ualmindeligt anstrengt forhold til 1. April. Udelukkende på grund af traditionen omkring aprilsnarer. Jeg kan ikke holde det ud. Det er svært at forklare, men jeg bliver enormt utilpas i det, og har det lidt ligesom når jeg ser skjult kamera. I don’t like it. Slet ikke.
Derudover er jeg ramt af voldsom PMS. Det startede allerede i går, hvor jeg havde kvalme, var træt, sur, øm, og slet ikke kunne få varmen. Lidt som en begyndende influenza. Jeg følte at dagen var en kamp at komme igennem, og endte med at gå i seng samtidigt med mine yngste, klokken 19:30. Vi sov lige knap (dog ret afbrudt) i 11 timer, og det hjalp gevaldigt på min hormonfyldte, trætte krop. Det er som om at min PMS er blevet tusinder gange værre for hvert barn jeg har fået, og jeg kan ikke finde ud af om det reelt er blevet værre, eller om det simpelthen bare skyldes, at jeg ikke kan slappe ordentligt af og få den samme mængde ro og søvn, som jeg kunne før børn og dermed mærker det mere. Jeg er i hvert fald langt mere mast, træt, smerteramt, kvalm og sur nu end for bare et par år siden. Desuden er det altid værst cirka hver tredje eller fjerde cyklus. Fandme underligt, og måske på grænsen af, hvad I har lyst til at vide om mig og min krop, men altså herregud.

Ugen starter med en hjemmedag, hvor Michael og jeg har opsat stuekontor, hvor vi hver især knokler igennem, inden vi giver os i kast med en fælles hovedrengøring (ja, den i weekenden, blev ikke helt til noget alligevel), inden vi henter børnene og dribler på stranden med en vaffelis hver.
I ugens løb skal jeg udover at arbejde og være mor, blandt andet se og fejre Rikke Mays kjolekollektion, der simpelthen er blevet så mega pæn! Jeg har som altid onsdagsmøde med mine Confettidamer, jeg skal til fællesmiddag med mine Hornbækdamer, på fredag kommer børnenes fætter på besøg, hvor vi også har Leopold (med andre ord, fem børn og en hund), og lørdag skal jeg til demo (det skal du også – Se her hvor) inden jeg om aftenen skal spise middag med Rachel og til Dan Andersens show på Bremen.

Det bliver en brandgod uge, og jeg satser på at min krop snart ter sig bedre og forsvinder med 1. april …

God mandag fra mig og Hera, der faktisk bliver fem måneder i dag #Kæmpebaby <3

21 replies
 1. Cecilie says:

  Med fare for at give uefterspurgte råd, kommer her en anbefaling:
  Da jeg fik hormonspiral gik jeg fra ekstreme, besvimelsesfremkaldende smerter, kraftige blødninger i 6-7 dage, hovedpine og rygsmerter til… ingenting. Altså hverken smerter, blødninger, kramper eller noget som helst bøvl. Det tog lige et par måneder med lidt pletblødninger, men derefter var det fem år med ingen verdens problemer. Kæmpe, kæmpe hit, som flere kvinder i min familie og vennekreds har kopieret med stor succes.

  Svar
  • Charlotte says:

   Det virker så absolut ikke for alle. Tag det fra en der efter to år og et utal af p- og minipiller oveni, nu har måtte opgive og bare lide med smerterne. Spiralen sidder der dog stadig. (Jeg har dog endometriose, så det spiller selvfølgelig også ind), men i de to år heg har haft spiralen, har jeg kun misset to menstruationer. Og jeg bliver stadig dårlig, træt og smerteplaget 🙂 det er blot for at fortælle, at en hormonspiral ikke er lykken for alle – selvom kvinderne i dit liv har nydt godt af den.

   Svar
 2. Lise says:

  TAK for det om heftig PMS. Især om det rent fysiske, selvom det nok ikke kan skilles ad. Har det selv præcis sådan lige i disse dage tilsat lændesmerter og klicheen om ondt humør er bestemt ikke hele sandheden. Hele mit system er off på virusmåden også meget mere end det ellers er i uge 3. Rart at blive genkendt. I går hjalp det i øvrigt også mig at ligge på en bænk med lænden mod solen og bare være en kat.

  Svar
 3. Tanja says:

  Hej Cille, jeg har også oplevet at jeg har fået det værre omkring menstruationen efter graviditet, og undret mig lidt over det. Måske ved den kloge Cana noget om det? Knus herfra

  Svar
 4. Sanne says:

  Det lyder mega nederen med PMS. Punktum. Jeg har selv brugt virkelig lang tid på at lære min cyklus godt at kende og forstå og acceptere(!) de mange faser. Også bruge god tid på at passe på mig selv i form af mere motion og kost, der stabiliserer blodsukkeret – alt det man jo godt ved er med til at stabilisere cyklus. Derudover har jeg stor glæde af det kosttilskud, der hedder Rosenrod. Det hjælper mig virkelig godt på både humør, energi, ro i kroppen og det virker også til at virke på cyklus. Men altså igen – det er bare nederen i perioder. Håber du overlever og tager den med ro! 🙂

  Svar
 5. Pernille says:

  Jeg HADER 1. April.. Seriøst, det er jo ikke sjovt?! Alle nyheder drukner i det og jeg tror ikke på en fløjtende fis!

  Svar
 6. Rikke says:

  Hader også det 1. aprilsnar fis, kan ikke ha’ med det at gøre. Det er jo ikke sjovt, og ja jeg bliver også utryg omkring det… og skjult kamera. Bare nej tak herfra 🙂 Go’ dag til dig trods alt😊

  Svar
 7. Karen says:

  Jeg er SÅ meget på dit hold mht. aprilsnar (og skjult kamera). Jeg hader det. Bliver decideret dårligt tilpas over at se skjult kamera, og har lige siddet og brokker sig over aprilsnar til min mand. 😆

  Svar
 8. Lika says:

  Min pms er også voldsom – er blevet endnu værre efter fødsel nr 2. Og jeg har aldrig været mærket af det før. Tror der er noget om det – måske hormonerne går ekstra amok?

  Svar
 9. Mette says:

  Jeg er den der nederen type, der freaking elsker 1.april – og som stort set har fået styr på PMS ved at droppe hvede og sukker. Træls, jeg ved det, men det er dælme rart at have en krop der endelig er (næsten) i balance. Det startede egenligt fordi jeg gerne ville have en bedre fordøjelse, men jeg klager ikke over sideeffekter som mindre pms og færre rygsmerter.

  Svar
 10. Mie says:

  Jeg er vild med de her mandagsindlæg. De er hyggelige og umiddelbare og fuld af de forhåbninger (og træthed) som kun starten på ugen kan frembringe. Jeg er vild med det!

  Svar
 11. Maria says:

  Jeg kan virkelig godt lide de her lidt enkelte indlæg. Om alt og intet ❤️
  Jeg oplever selv, at jeg har fået flere smerter under pms, efter min sidste graviditet og humøret også er lettere irritabelt. Lindre hvad jeg kan og lever med resten 😀
  Årh Hera er simpelthen så lækker! Skal i bruge hende til andet end skøn familiehund? 😍

  Svar
 12. Lykke says:

  Kan kun på det varmeste anbefale en hormonspiral, den har ændret mit cyklus liv til at være helt `alm.`igen …
  Kæft Hera er skøn 🤗……..

  Svar
 13. Milla says:

  Jeg ELSKER 1.april, men jeg er også vædder og tror virkelig det handler om, hvordan man er som person.

  Tak for heads up om Rikke Mays kjole – de er godt nok vildt flotte.

  Jeg synes det er dejligt, at du deler ud om PMS. Jeg synes generelt vi taler alt for lidt om noget, som fylder en stor del af vores liv. Jeg har hørt meget blandet om hormonspiral – og de negative historier har været ret voldsomme. Jeg kom til gynækolog (iøvrigt efter din anbefaling! Tak! Min egen læge er en klaphat og han gør intet for at noget så simpelt som en gynækologisk undersøgelse kunne være en okay oplevelse) og er nu på verdens bedste p-piller. De påvirker ikke mit humør eller sexlyst og smerter er næsten en by i Rusland. Inden p-piller var jeg helt færdig den første dag, men nu – nothing! Højst lidt muren i et par timer. Zoely er mærket, hvis andre er interesseret 🙂 Dyre, men alle pengene værd!

  GOD UGE! Min ser også godt ud – biodate og masser af fødselsdag og familietid <3

  Svar
 14. Sus says:

  Jeg har også lidt meget af pms, før jeg fik hormonspiral. Min gode gynækolog anbefalede mig et kosttilskud, der hedder Agnus Castus. Jeg tager det, men ved ikke om det er det eller min spiral, der har taget toppen af pms’en.

  Svar
 15. Caroline says:

  Vil ikke anbefale hormonspiral. Jeg fik sindssyge humørsvingninger, uren hud, nedsat sexlyst og mangel på menstruation. Og ja, mange synes måske det er livet uden menstruation, men for mig er menstruation også tegn på at ens krop er i balance og det mindede mig bare om de kunstige hormoner der fløj rundt i min krop. Nu er jeg fri fra den og har det så meget bedre.

  Sneglcille, jeg kan på det stærkeste anbefale bogen: “dit hemmelige våben”, sindssyg god hvis du har cyklus problemer.

  Svar
 16. Mette says:

  Mht PMS og forebyggelse kan Laura Grubb og hendes univers varmt anbefales:
  https://lauragrubb.dk/

  Med indsigt i sin cyklus og de forskellige hormonpåvirkninger i den, forstår man pludselig sig selv meget bedre og kan planlægge bedre efter overskud eller mangel på samme. Alle piger og kvinder bør have denne viden❤️

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *