Lidt sjovere tandbørstning

REKLAME FOR ORAL-B

Tandbørstning! Måske noget af det kedeligste der findes. Det synes mine børn også. De er egentlig efterhånden blevet helt ok til at få børstet deres tænder med undtagelse af nogle få perioder med dem alle tre, heldigvis ikke samtidigt, hvor det har føltes mere som et forhindringsløb end en almindelig hverdagsting, og ofte er endt i skrig, skrål, diskussioner og noget der bedst kan beskrives som en slags natostilling og sved på panden.
Det er der heldigvis ikke sååå meget af længere, og vi har i årenes løb fundet nogle gode løsninger og tricks til når de ikke rigtig gider, som at synge sange, fjolle lidt undervejs – Den helt populære er ”Hvad har du fået at spise i dag”, hvor vi remser alt det de har spist op, blandet med fjollede ting, ”Ej Uma,der sidder en krokodille i din tand og dér er et strygejern!”, mens vi børster deres tænder – Og så klassikeren ”Hvad siger tigeren?!” for at få dem til at gabe op, hvilket særligt virker på vuggestuealderen.

Det er med andre ord lidt af et show til tider, men alt for at undgå førnævnte forhindringsløb med gråd og hævede stemmer.

Jeg indrømmer også gerne, at det ikke altid bliver til de magiske to minutter morgen og aften, men det er jo fjollet, for det ér jo faktisk ikke særlig lang tid, og jo tidligere de lærer, at det er dét det tager at børste tænder, jo bedre bliver de vel til at overholde det hele livet igennem.
Noget har heldigvis ændret sig herhjemme i hele tandbørstningsrutinen, til det positive, og gjort det hele lidt sjovere, nemmere og mere grundigt. Som I måske kan huske, fik jeg selv en elektrisk tandbørste fra Oral B i vinters, og den bruger jeg flittigt stadigvæk. Også min mand er hoppet med på børsten, og nu også mine børn – Til stor glæde, for de har virkelig kigget langt efter min tandbørste de sidste mange måneder. Men nu har de altså fået deres egne Oral-B tandbørster med Disney motiver. Otto har en med Star Wars motiv, og pigerne har hver deres Frozen tandbørste. Og nu har jeg også bestilt en til Leopold, også med Star Wars. Det i sig selv er et kæmpe hit, og har allerede gjort tandbørstningen en lille smule hyggeligere og spændende. Men den helt store gamechanger er appen Disney Magic Timer, der helt simpelt er en app, der timer tandbørstningen. Børnene har hver deres profil/figur, og kan selv aktivere den, når de går i gang med at børste tænder. Den tæller ned, men den viser en lille film, og når de to minutter er gået, lyder en alarm og man modtager herefter en belønning i form af en stjerne og en lille sticker.

Otto og Uma er helt klart dem, der synes den er mest sjov. Loulou er lidt for lille til at forstå formålet, så hun kigger bare med, for hun synes det er spændende, men har bare ikke helt fanget pointen i nedtælling, så vi børster hendes på ”gammeldags” manér og skyller vuggestuepædagoger og fabeldyr og hvad hun ellers har i mellem tænderne, ud af hendes tigermund.

Jeg var en anelse skeptisk omkring brugen af appen, for jeg er nok lidt af den gamle skole, der synes at det er lidt meget at gøre ud af en tandbørstning (ja, det er mig med sangene og legene, der siger det), men jeg kan godt se her et par uger efter vi begyndte at teste den, at det er et virkelig godt værktøj, til at optimere tandbørstningen lidt, og særligt at få de der to minutter til at vare to minutter. Appen er i øvrigt gratis og jeg vil klart anbefale den, hvis man som os synes det kan være lidt tungt at overholde de to minutter og måske har nogle børn, der kan finde på at stritte imod. Jeg snupper i hvert fald langt hellere lidt ekstra skærmtid end natostillingsmetoden.

Appen, den hedder Disney Magic timer og den finder du i appstore.

God fornøjelse!

2 replies
 1. Anna says:

  Men skærme lige inden sengetid? Det er ikke særlig smart! Alle søvnforskere anbefaler at have skærme langt væk, når det er aften – både for børn og voksne – også selvom det “kun” er to minutter.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det overholder vi i forvejen sjældent 🙈 For os fungerer det rigtig fint på de dage, hvor det ellers ville ende i kaos. Men man bestemmer jo heldigvis helt selv 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *