Inden vi punkterer

Det kræver til tider en hel del gå på mod, rigeligt med overskud, en stor jahat og brede skuldre at holde gang i det relativt store maskineri vi har kørende herhjemme. Med mange børn, hund, byggeprojektet der aldrig stopper, 2x svingende indkomster, et ægteskab og alt det løse. Jeg synes nu vi mestrer det ret godt det meste af tiden, også selvom det ofte bliver på bekostning af nogle andre ting. At vi for eksempel meget sjældent laver noget sammen som par og at vi aldrig helt kommer rigtig til bunds i hverken vasketøj eller rengøring. Vi er heldigvis et ret godt team alligevel og jeg synes faktisk, at vi formår at jonglere det hele på en ret harmonisk måde meget af tiden – Så kan det godt være at manegen ind imellem er lidt klam, og at vi taber en bold ind imellem. Men det går.

Dog oplever vi ind imellem. Oftest på skift, at vi bliver pressede, og slet ikke kan komme ind på sporet igen. Og når en af os får det sådan, er det begrænset, hvor længe den anden kan holdene boldene igang alene. Jongleringsnummeret bliver noget rod, boldene tabes og vi kan ikke holde rytmen.

Jeg tror at de fleste forhold og familier kan genkende den følelse. Nok især hvis man som os har mange børn, og lidt (for) mange jern i ilden på samme tid. Det er en udfordring til tider, og det mærker vi rigtig meget lige for tiden.

Det er noget jeg tidligere har været virkelig bange for at give opmærksomhed, og jeg har taget skyklapper på og ventet på, at det gik over af sig selv. Det gør det nogle gange. Går over. For det er for det meste, i vores tilfælde, en fase. Og så er der de gange, hvor det hele falder på jorden, og man punkterer fuldstændigt, mens at overskud, energi og drivkraft fosser ud. Der var vi meget tæt på at nå hen i denne her uge. Især Michael.

Derfor har jeg givet ham “fri”.

35 timer uden ansvar, byggeri, børn og mig. Så i går da han havde fri fra job, tjekkede han ind på et toplækkert hotel i København som Otto og jeg havde udvalgt til ham dagen inden, og han kommer først hjem igen i aften.

Mindre kunne sikkert også have gjort det, og en anden gang skal der måske mere til. Men jeg tror han føler sig set, og jeg ved af erfaring, at der nogle gange ikke skal mere til. Jeg tror og håber at vi kommer ud på den anden side af denne her følelse uden at punktere undervejs.

Som en ekstra lille bonus, har jeg faktisk også sovet i nat, så jeg forestiller mig, at vi er mere end klar til at samle de tabte bolde op igen, og med et par få ændringer genoptage jongleringsnummeret.

 

24 replies
 1. Ida says:

  Fra en, der har læst samtlige indlæg, du nogensinde har skrevet, og faktisk også har været til et enkelt møde med dig: Du virker som en virkelig dejlig, sympatisk og kærlig kvinde, kone og mor. Rigtig god weekend!

  Svar
  • Maria says:

   Ej – nu er kommentaren jo ikke henvendt mig, men hvor er det lige skønt, når folk tager sig tid til at skrive noget dejligt om hinanden. Selvom den ikke var til mig, så blev jeg glad af at læse den. Og i øvrigt er jeg enig!

   Svar
   • Simone says:

    Det bliver jeg lige nødt til at erklære mig enig i – altså det hele🤩
    Ha’ den skønneste weekend!

    Svar
 2. Ditte says:

  Der foregår præcis det samme hjemme hos os i øjeblikket, så inspireret af dette indlæg, har jeg lige givet min mand “fri” de næste 24 timer. Jeg tager min søn under armen, og tager hjem til mine forældre og overnatter – så kan min mand gøre lige præcis hvad han har lyst til.
  Tak for at være en evig inspiration. Jeg er sikker på, at du er med til at gøre mig til en bedre udgave af mig selv.

  Svar
  • Louise S says:

   Wow, en nederen kommentar. Husk lige, der sidder ægte mennesker i den anden ende. Vel at mærke ægte mennesker, som deler et udsnit af deres liv her på kanalen – men sgu da ikke det hele. Vi aner ikke, hvad der foregår behind the scenes hjemme hos Cecilie og Michael. Og det rager faktisk heller ikke os. #blanddigudenommulle

   Svar
   • Katrine says:

    Hej Sneglcille! Jeg håber virkelig for alle vore andres skyld, at du vil ignorere den totalt utilstedelige kommentar ovenfor og fortsætte med at skrive den her slags indlæg, for det er du virkelig god til, og jeg vil blive rigtig ærgerlig, hvis du stoppede.
    Knus
    #troll

    Svar
  • Matilde says:

   Kære snegl. Enig med de andre,håber virkelig også du kan lade sådan en latterlig kommentar gå ind af det ene øre og ud af det andet! Tak for at dele, alle mulige aspekter af dit og jeres liv, og inspirere os andre til at se på vores eget liv gennem nye briller. Mvh en gammel læser

   Svar
  • Marie says:

   Kære Cecilie,
   Jeg har læst med i mange år, men har vist aldrig kommenteret før. Men det her kan jeg ikke overhøre, for det er da den tarveligste kommentar til et hudløst indlæg.
   Jeg kan slet ikke regne ud, hvordan man får behov for at svare dig sådan. Om det er den reneste misundelse og en, der på trods af hvad du skriver, kun kan se et glansbillede, der skal smadres.
   Jeg er rystet over, at nogen kan finde på at sidde i skjul bag skærmen og skrive så usmagelige beskeder til et menneske, de ikke kender. Og jeg håber, at du kan verfe det af dig og tænke, at sådan en besked slet ikke handler om dig men KUN om det lille menneske i den anden ende.
   Stort knus til dig. ❤️

   Svar
  • Maria says:

   Æv, hvor må du have det dårligt, siden du har behov for at sidde og skrive sådan en tarvelig besked til et andet menneske. Jeg har ondt af dig ❤️ Jeg håber, at din dag i morgen bliver bedre og at du en dag vågner og skammer dig lidt over dig selv.

   Svar
  • Marie Louise says:

   Hvis du er psykolog er du fandme en uerkendt een af slagsen. Hold dine primitive projektioner for dig selv. Det der er uansvarligt og hører ikke steder hjemme. Mvh Psykolog Marie Louise Rimestad

   Svar
  • Maria says:

   Du er sgu nok ikke psykolog, tænker alligevel at man lærer nok om selvindsigt på sådan et studie, til at vide at denne kommentar handler mere om dig end om Sneglcille. Alligevel minder det mig om hvad rockpaperdresses skrev om “lægemafiaen”, SÅ upassende og uetisk og bare overhovedet ikke okay. Bare fordi det er online, er det stadig ægte mennesker. Tænk dig om.

   Svar
  • Louise says:

   Puha bliver så ked af det, når jeg ser at man kan finde på at skrive sådan til et andet menneske.

   Hvis du virkelig er psykolog (hvilket jeg tvivler på), ville du have lært om det meget vigtige begreb empati. Empati er evnen til at sætte sig i andres sted. Håber du vil bruge ti sekunder, og overveje hvordan du ville reagere, hvis andre skrev sådan til dig, om en vigtig relation i dit liv.

   Næstekærlighed og omsorg for hinanden er nogle af de fineste egenskaber der findes. Jeg håber du på en ellers anden måde, vil møde denne kærlighed på din vej, så du også bliver i stand til at give den videre.

   Svar
 3. Bitten says:

  Dejligt at I ser, hører og holder hinanden ♥️ Og fedt at du deler til så vigtig inspiration for andre. Tak for dig 🙏

  Svar
 4. Sophie says:

  Så fint og ærligt et indlæg og så fuldkommen latterlig en kommentar fra @Psykologen, som må være et meget ensomt og trist menneske. Din blog er en af de eneste jeg følger, fordi jeg synes at du virker tii at være både sej, smuk sårbar, menneskelig og ærlig, med noget på hjertet, og fordi du ikke lægger glansbilleder ud. Og så er jeg vild med jeres byggeprojekt og jeres hund😀

  Svar
 5. Cecilie says:

  Jeg håber også virkelig at du kan abstrahere fra den såkaldte “psykologs” utrolig nedladende og ligegyldige kommentar.
  Jeg synes virkelig I er inspirerende som par, og det er virkelig skønt at læse, hvordan I giver hinanden plads i hverdagen! Det kræver virkelig overskud og kærlighed at kunne se ud over egen næsetip, når man bliver presset af hverdagssysler!
  God energi til dig og et virtuelt kram fra en fellow Cecilie ✨✌🏼

  Svar
 6. Lykke says:

  I gør det eneste rigtige. Jeg har været sammen med min dejlige mand i 31 år ( fra jeg var 19 ) og tro mig, det ville sgu være mærkeligt, hvis der ikke en gang i mellem er bump på vejen. Men I ser hinanden og respekterer hinanden – og det er opskriften på et langt lykkeligt liv sammen…. Tillykke med kærligheden ❤️❤️

  Svar
 7. Line says:

  Hvis man følger med her på bloggen – og alle de andre kanaler, kan man på ingen måde være i tvivl om, at der på ingen måde mangler kærlighed – hverken i jeres ægteskab eller familie. Den kærlighed er grundlaget for at kunne håndtere hele det cirkusforetagende, som I har kørende, og derfor skal den såkaldte psykolog-troll overhovedet ikke ramme jer.
  De bedste weekendhilsner fra en vaskeægte psykolog

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *