Lørdag

Det er lørdag.

Dagen startede klokken 5.38. Igen.

Klokken er nu 9, og jeg er på kaffe nummer fire.

Pigerne, som jeg er alene hjemme med i dag, ser Brandmand Sam og spiser kiks i sofaen. Jeg forsøger at lægge en slagplan for dagen, imens jeg snigspiser af gårsdagens slikskål og scroller igennem Instagram, hvor det lader til at alle har været fulde i går.

Formiddagen kommer snigende og om lidt lægger jeg telefon og slikrester væk og tager fat i dagen. To piger under fire, en hund og en voksen dame i søvnunderskud, skal være alene hjemme indtil i aften, og jeg kan allerede nu mærke, at jeg er mere træt end hvad godt er og at mit energiniveau på ingen måde matcher resten af flokken.

Heldigvis skinner solen, så en strandtur er helt sikkert med i den plan. Jeg har også hørt rygter om at isbutikken åbner i dag, hvilket også nemt kunne udgøre en lille times beskæftigelse. Men derudover er jeg lidt lost. Mit overskud er på sit allermindste, og jeg har efterhånden lært, 10 år inde i mit moderskab, at man aldrig skal sigte over evne. Så det vil jeg undgå, og i stedet stile efter en rolig og hyggelig dag, med lidt mere skærmtid end normalt og så vil jeg måske forsøge at gøre dagens uundgåelige oprydning- og rengøringstjans (seriøst, det er slemt) til en aktivitet. Det er lykkedes før, så måske det også er tilfældet i dag.

Jeg håber jeres lørdag er dejlig og fuld af solskin, vaffelis og stærk kaffe.

8 replies
 1. Pia Trans says:

  Når jeg havde sådan en dag med mine drenge, plejede jeg at lave DYNELANDSKAB. Alle dyner kom ind på stuegulvet, nogen af dem draperet over småborde og kasser, og så indrettede vi byer til deres figurer. De kunne lege i timevis – og jeg var jo ‘med’. Jeg lå og slumrede på en af dynerne 🙂

  Svar
 2. Anne Mette says:

  Sådan nogle dage er helt ok, omend man selv ville ønske energiniveauet var højere. Nogle gange tror jeg faktisk også ens børn har brug for de dage, hvor der bare er ro, hygge og få ting på programmet. Er så minusundelig på jeres strand tæt på. Det er en god plan med strandtur. God lørdag!

  Svar
 3. Trine says:

  Vi laver tit oprydningskonkurrence herhjemme. Sætter et stopur og tæller, hvem der når at rydde flest ting op i tiden. Du kan jo evt. agere tællende dommer fra sofaen. Vi plejer at deltage, men vores drenge er også større ift. at tælle tingene selv:-)

  Svar
 4. Mette says:

  Solen skinner, min datter er ellevild og mit energiniveau er ikke eksisterende her 1 uge over termin. Vi sænker barren og lader ting tage tid.

  Svar
 5. Ditte says:

  Vil du ikke huske mig hvis du beslutter dig for at sælge den børnejakke Loulou har på? 😍 Jeg har forgæves ledt efter den, men det er en ældre model og derfor udsolgt 😬

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *