Hår: Bølger med glattejern, produkter, rækkefølge og teknik

Indeholder reklamelinks (markeret med *)

I går lagde jeg en story op på instagram, hvor jeg endnu engang viste, hvordan jeg laver krøller i mit hår med et glattejern. Noget der ser virkelig nemt ud, og som også er det, når man altså kan det. Jeg brugte engang en hel eftermiddag på at prøve at lære det, og endte med meget glat hår og meget sur mund. Men jeg lærte det, og nu kan jeg gøre det i søvne, uden spejl og på ingen tid. Jeg har gemt videoerne i mine højdepunkter på min instagramprofil @sneglcille, hvis I vil se den. Jeg tror ikke engang, at du behøver have en profil for at se den. Rettelse: Det skulle man åbenbart. Jeg har hentet den ned ogdu kan finde videoen nederst i indlægget. Bemærk at det jo er en story fra Instagram, og at den derfor er lidt hakket i kvaliteten og meget umiddelbar. Jeg skal nok gør emig mere umage, når jeg en dag får filmet en rigtig tutorial.

Jeg fik en masse god og overvejende positiv feed back (tak), og en masse spørgsmål.
Det er dem, jeg vil svare på her.

Hvordan gør man med pandehåret?
Se. Det er faktisk det eneste, der stadigvæk er svært for mig, og som kræver et par forsøg, og i nogle tilfælde et hårspænde, hvis det ikke lykkes. Teknikken er egentlig lidt den samme som med resten af håret. Dog skal man starte længere nede på totten end i resten af håret. Og så skal man mere lave et buk end en krølle. Jeg håber det giver mening, men som sagt, tager det altså lidt ekstra koncentration og et par forsøg, og så er det lidt ligesom med eyeliner – Det bliver altid skidegodt i den ene side, og helt af helvedes til i den anden. Jeg skal nok lave en video af det også, når jeg er blevet bedre til det selv.

Hvad gør man med håret inden?
Det er nok meget en smagssag. Jeg foretrækker personligt at gøre det i ikke-nyvasket hår. Jeg synes resultatet bliver pænere. Men når jeg gør det i nyvasket hår, prepper jeg altid med produkter inden. Det var det jeg gjorde i går. Hvilke produkter og rækkefølgen vender jeg tilbage til nederst i indlægget.
Jeg vasker sjældent hår, da det fungerer bedst for mig. Sådan har det været i mange år, og for at svare på de mest stillede spørgsmål omkring det: Nej mit hår bliver ikke fedtet og det lugter heller ikke, jeg vasker det cirka hver tiende dag, derimellem skyller jeg det cirka hver tredje dag, og ja, det er tusind gange mere sundt og fyldigt end da jeg vaskede hår dagligt og selvfølgelig vasker jeg det oftere, hvis jeg træner eller hvis det er varmt. Men jeg lover at jeg ikke er ulækker, i hvert fald ikke i håret.

Hvilket glattejern skal man bruge?
Jeg har et GHD Platinum som det her*, som jeg er rigtig glad for. Det vigtigste er at pladerne på jernet har afrundede kanter. Hvis de er firkantede, får man hakkede krøller, og det er altså ikke så pænt. Inden mit GHD glattejern, havde jeg et fra HH Simonsen, der også var smaddergodt. Det tror jeg de fleste på markedet er efterhånden.

Hvor længe holder det?
Indtil man vasker det ud. Mit holder i to-tre dage, og faktisk bliver det ofte pænere, når jeg har sovet på det. Man kan evt lige krølle et par totter, for at friske det op. Jeg bliver nødt til at genkrølle mit pandehår hver dag, sikkert fordi jeg har hænderne i det hele tiden. Og når man har redt håret og evt. krøllet de totter, der er blevet trætte, kan man med fordel give håret lidt tørshampoo.

Hvilke produkter skal man bruge og i hvilken rækkefølge?
Altid heat protection, inden man går i gang med varmt værktøj i håret. Det gør altså en forskel. Jeg bruger det gerne i vådt hår, og lader det lufttørre, hvis jeg har tid til det. Jeg har aldrig lært at blive rigtig glad for at føntørre mit hår, men igen, det er jo individuelt. Men hvis du gør det, vil jeg anbefale dig altid at putte produkt i inden. Både en heat protection spray eller creme, eller evt en hårolie, og hvis du har tungt eller fladt hår, noget volumeprodukt i rødderne. Jeg anbefaler mine favoritter om lidt.

Når håret er krøllet færdigt, og er kølet helt ned, reder jeg det igennem med en børste, og så giver jeg det lidt voks, for at få det samlet og give struktur. Og så afslutter jeg med lidt hårspray (medium hold) og evt en hårpudder eller lidt volumespray (tørshampoo, hvis vi tæller dag tre-fire stykker).

Tricket er ikke at bruge for meget produkt. Jeg ved godt, at det lyder af meget, når jeg lister det op på denne måde, men jeg bruger meget lidt af det hele, så det er faktisk slet ikke så slemt.

Hvor lang tid tager det?
Hvis man aldrig har prøvet det før, skal man nok sætte en god time af til det. Det kommer gradvist til at tage mindre tid, som man får taget på det. Jeg bruger max 20 minutter på det, og kan som sagt gøre det uden spejl, i mørket, hvis det skulle være (og det skal det nogle gange, hvis jeg skal undgå at vække sovende børn for eksempel) og så handler det om prioriterin – Jeg vil de fleste dage hellere have lækkert hår og ingen make up, hvis jeg skal vælge, og ellers lægger jeg makeup på kontoret eller i toget.

Mine favoritprodukter:

Heat protection:
Jeg har et par forskellige i skabet, og ærlig talt har jeg ikke som sådan en jeg foretrækker. Lidt ligesom glattejernet, er min erfaring, at de fleste af den type produkt, gør sit arbejde godt. Jeg bruger for tiden Maria Nilas Quick dry heat spray*, som er dejlig let i det og som også kan bruges i tørt hår.
Når mit hår i perioder er ekstra træt og/eller elektrisk bruger jeg en olie i spidserne, når det er vådt. Jeg er glad for denne her fra Bjorn Axen*, og denne fra Windle Moodie (som også med fordel kan bruges som hårkur).

Volume inden krøl:
Jeg har brugt denne* i årevis, og har endnu ikke fundet noget der er lige så godt. Det er en rootlifting spray fra Redken, som man sprayer i hårrødderne i vådt hår og krammer ind i håret. Den er god, fordi den hverken fedter eller tynger håret, og når jeg en sjælden gang imellem vover mig ud i en blow dry, kan jeg virkelig se effekten – Den giver højt hår på den ikke moussede stive måde.

Tørshampoo:
Der er virkelig sket noget her. For mange år siden, kunne man nærmest kun få den tyske kridhvide tørshampoo i den blå dåse med et billede af en lyshåret kvinde på. Det har ændret sig og der er virkelig mange at vælge fra.
Prøv dig frem, for dem der virker i mit hår, virker ikke nødvendigvis for dig. Jeg bruger for tiden mest: Bjorn Axen*, Kevin Murphy* og Batiste*. Jeg anbefaler ikke at bruge tørshampoo hver dag, men gerne “forebyggende” i rent hår og så igen en dag (eller tre) inden hårvask, for bedste effekt.

Tekstur, spray og voks:
Det eneste jeg bruger lige for tiden som teksturgiver og hold er denne Dry paste* fra Bjorn Axen. Den er SÅ god, og helt vildt drøj i brug. Men er man mere til spray eller pudder, har jeg god erfaring med denne pudder* og denne spray*. Og så skal man heller ikke glemme, at en saltvandsspray i vådt hår også kan gøre virkelig meget for en lækker struktur. Den metode benytter jeg dog mest, hvis jeg ved at jeg ikke har tid til at krølle det.

Hårspray:
Igen en smagssag. Jeg elsker hårspray, og er totalt en Elnett pige, selvom det er lidt farmor-agtigt, men jeg er også en sucker for napoleonshatte, tarteletter og portvin, så det passer sgu meget godt. For tiden afprøver jeg dog en id hårspray til langt hår, som jeg har fået i en goodiebag og som jeg kan have i tasken, hvilket er ret rart.
For mig er hårspray et must, men igen er det en smagssag, og sikkert ikke for alle hårtyper. Det ved du bedst selv.

Jeg tror, det var det hele. Og igen, øvelse gør mester, jeg lover det.
Tak fordi I gad læse med og tak for de fine kommentarer på instagram i går. Jeg bliver nok aldrig ægte beauty blogger, det er heller ikke planen, men jeg elsker at kunne lave den slags stories og indlæg, og at I modtager dem så pænt, er et kæmpe skulderklap. Så tak.

 

10 replies
 1. Christine says:

  Rigtig god guide både her og på insta. Tak 🙂

  Noget andet: du virker til altid at være god til at finde støvler med en lille hæl. Er det ikke noget, du ville overveje at lave en lille collage med? (nu er det selvfølgelig snart forår…)

  Tak for en skøn , eftertænksom, nede-på-jorden blog, hvor der virkelig er meget at komme efter både i dullegrej og reflektion 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Tusind tak, det gør mig simpelthen så glad.
   Det vil jeg gerne.
   Men indtil da tjek støvler fra: & Other stories, Billi Bi, Toga, See by Chloe og Gardenia. Der er mange fine af den type, synes jeg 🙂

   Svar
 2. Katrine B. says:

  Super beskrivelse. Grinte højt da jeg læste afsnittet om pandehåret, for det er spot on på mig. Den ene side god og den anden…. argh…. men godt tip med hårspændet. Den tror jeg, jeg tager til mig, i stedet for irritation og nye (fejlslagne) forsøg på “den dumme side” 😉
  Tak!

  Svar
 3. Natalie says:

  Super fint indlæg – jeg elsker selv at lave lidt krøl med håret fordi mit hår er så fladt generelt – men jeg har et problem ift det du siger med at det holder til du vasker det ud. Jeg har meget fint hår og anvender derfor (ligesom du) hårlak når jeg er færdig men synes altid det gør mit hår meget filtret og derfor bliver jeg nødt til at vaske hår dagen efter.. er det et problem du oplever med den hårlak du bruger?
  P.S. Jeg er dybt misundelig på dit smukke hår og hvad der virker til at være en ret dejlig personlighed.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Nej, se det gode ved især Elnett er, at den kan børstes ud. Så jeg børster bare håret igennem, bruger lidt tørshampoo, hvis nødvendigt, og så genkrøller jeg et par totter.

   Svar
 4. Sine says:

  Hej Snegl.
  Har jeg forstået det rigtigt hvis man kan bruge Björn Axén Texture & Volume Dry Spray i stedet for den voks du bruger efter du har børstet håret? Eller/og kan man ‘nøjes’ med hårspray kun?
  Ved godt det måske kommer an på hvilket slags hår man har, men vil gerne høre din mening anyway. 🙂
  Hilsen Sine

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *