Mandag uden strøm, uden dankort men med pålægschokolade og nerver

God formiddag! Det er blevet mandag og klokken nærmer sig frokosttid. Jeg har løbet rundt og været fix it agtig siden klokken 7 i morges, og har netop sat mig med en kop lidt for bitter kaffe på en trappesten. Det er knap så koldt som jeg bildte mig ind det ville blive i morges, så jeg har åbnet jakken og smidt mit tørklæde i tasken igen. Jeg er en lille smule rastløs og føler, at jeg har glemt noget. Det har jeg vist ikke, men der er mange løse ender i min lejr for tiden, og jeg er for uorganiseret til helt at samle dem, og så kommer jeg til at gå rundt om mig selv istedet. Jeg har ikke mere strøm på min computer og ingen oplader, mit dankort blev væk i weekenden – jeg har med stor sandsynlighed selv smidt det væk fordi jeg er sådan en, der har det liggende løst i lommen, men jeg har endnu ikke kunne tage mig sammen til tjekke min netbank, for tænk hvis det er blevet stjålet og brugt. Det er jeg ikke helt klar til at opdage (det er selvfølgelig spærret). Jeg PMSer på måden hvor jeg får våde øjne af alle sange jeg hører, og i morges tømte jeg en halv pakke pålægchokolade lige ned i halsen i mangel på bedre. Desuden efterlod jeg en havregrynsmassakre på spisebordet og glemte at sætte vaskemaskinen over, hvilket hundrede procent kommer til at irritere mig, når jeg kommer hjem med trætte børn i eftermidddag, som jeg har lovet, at vi skal bage cupcakes ligesom dem i fjernsynet (damn you bagedysten). Det går nok.

Til gengæld er jeg nervøs. Mega pisse nervøs. For jeg skal i dag til endnu et tjek med mit bryst. I ved knuden, som ikke er noget, men som skal holdes øje med. Det er godt. Kun godt. Men jeg kan alligevel ikke lide det. I øvrigt har jeg overvejet at få den fjernet. For den er grim og irriterende. Hvis nogen derude har erfaringer, dårlige eller gode, med at få fjernet fibroadenomer, hører jeg gerne fra dig.

Det skal overstået og så kan ugen gå ordentlig igang. I den kommende uge skal jeg blandt andet aflevere Andedammen tilbage, spise farvelmiddag med min lillesøster, inden hun rejser væk i fem måneder (!), muligvis være med i et tv program, til dyrelægen med hunden (vaccine) og til fest, så der er lidt at se til.

Nu er min kaffe tom og jeg skal videre til brystlægen. Jeg håber jeres mandag er god.

 

15 replies
 1. Karina Baglioni Ansø says:

  Sender dig en masse tanker. Jeg har ikke selv prøvet at have en knude, men det lyder som en god idé at få den fjernet. Så skal du ikke tænke mere på den. Jeg ønsker dig en god uge. Kram herfra

  Svar
 2. Michelle says:

  I en alder af 26 har jeg fået fjernet to knuder i det samme bryst. Der var ikke noget med nogle af dem, men de var så ømme og voksede ret heftigt på kort tid, at de irriterede. Det ene ar er helt usynligt, mens den andet er meget tydeligt, og vil være et jeg altid ville kunne se. Det irriterer mig, at det ene ar ikke er pænt – det er virkelig grimt – men som min kæreste siger, så er det jo ligemeget, hvordan det ser ud. Det vigtigste er at selvom der ikke var noget med nogle af kunderne, så er de fjernet, og det er jeg jo glad for – der var trods alt mit eget valg, at få det gjort.

  Jeg har et par stykker mere, som jeg overvejer at få fjernet. Fordi de irriterer og bare er trælse.. og jeg gør det gerne igen.

  Få knuden fjernet, hvis du vil have det bedre med det. Helt klart. Det giver en overraskende ro ❤️

  Svar
 3. Julie says:

  Hej Snegl. Jeg fik i 2010 fjernet en ordentlig moppedreng af en bindevævsknude i højre bryst og det er simpelthen blevet så fint. I starten var arret meget ømt, men i dag mærker jeg intet til det. Jeg fik den fjernet privat. Det var et forholdsvis lille indgreb og mit at sidder så pænt i en bue over brystvorten. Min kæreste kan ikke se hvilket et bryst der opereret, så lille og fint er arret. Forstår godt at du overvejer at få den fjernet, jeg fortryder ikke et sekund. Jeg var kun 16 da jeg fandt min knude.

  God dag til dig ❤️

  Svar
 4. Therese says:

  Fik fjernet mit fibroadenom, da jeg var 14-15 år. Knuden var 5×5 cm – og stort set svarende til hele brystets størrelse. Jeg er nu 27, og man kan fraset arret ikke se forskel på brysterne. Ved ikke om det er arvævet der fylder, eller om kirtelvævet er vokset til. Har et 2 cm langt ar i kanten af areola, og et lille et i kanten af brystvorten.
  Det var slet ikke en slem operation, og den varede kun en times tid. Sports-bh et par uger efter er en god ide.
  Held og lykke med det, uanset hvad du vælger.
  Kan dog godt forstå, hvis du vælger at få det fjernet – tænker det må give lidt ro. <3

  Svar
 5. Tine says:

  Jeg har i mange år arbejdet som sygeplejerske med brystkræft patienter. Og jeg har lært, at er der en knude skal den ud. Også selvom alle prøver viser at knuden er godartet. Man skal bare ikke rende rundt med en knude i brystet. Så jeg ville selv få den fjernet. Varme tanker til dig.

  Svar
 6. Caroline says:

  Al held og lykke med hospitalet og din mandag. Jeg går selv til melanoma-tjek hver tredje måned, så jeg tror, jeg forstår, hvordan du har det. Det er ikke sjovt. Men jeg er meget taknemmelig for, at der bliver holdt godt øje med os i vores gode land! <3

  Svar
 7. Cecilie says:

  Håber at undersøgelsen gik som den skulle!
  Min mandag startede med at jeg bakkede ud i en anden bil – fik vi slået fast at det er mandag? 🤦🏼‍♀️🙄
  Nu bliver jeg i sofaen med en øl resten af aftenen.

  Svar
 8. Anne says:

  Jeg har for en del år siden fået fjernet en stor knude.
  Den skulle bare ud – god eller ej – væk med den!
  Det var på et ganske almindeligt dansk hospital.
  Det var stille og roligt, tog ikke ret lang tid, og jeg var i lokalbedøvelse, med et klæde for, så jeg ikke så nogen detaljer..
  Jeg kunne intet mærke, og sad bag efter og sundede mig lidt – det fik jeg at vide jeg skulle, og så gik jeg hjem selv uden problemer.
  Det kunne mærkes efterfølgende, men det var ikke på nogen måde slemt med hjælp fra et par Pinex et par gange.
  Det værste var, jeg gik og spændte fordi jeg var var bange for såret skulle springe op, hvilket det slet ikke gjorde mine til – det var bare mine tanker, men det gjorde mig noget øm, men ikke i brystet….
  Det groede fint sammen, og det kan da ses, men jeg går jo ikke rundt og viser alle folk mine bare bryster og det ar, og for min mand og jeg indbyrdes er det jo bare godt jeg fik den væk, og betyder ikke noget. Det er ikke noget nogen tænker på nu. Det er bare en del af mig som et modermærke eller et strækmærke eller lignende. Det er et ar, men det er ikke dårligt lavet eller anderledes end jeg ville forvente efter dog at være blevet syet fem cm.
  Så jeg er glad for det blev gjort, og jeg ville til hver en tid gøre det igen hvis det bliver aktuelt. “Ting” man ikke helt ved hvad er, og der som udgangspunkt ikke skal være der, er altså rare at få væk!

  Svar
 9. Pernille Rothaus Brandt says:

  Håber alt det bedste med dit tjek i går. Skal du vente længe på svar?
  Fantastisk sted i har kontor nu – elsker Værnedamsvej og dens butikker 🙂
  Blev meget besøgt, da vi boede på Vesterbro.
  Hilsner
  Pernille

  Svar
 10. Michaela says:

  Kære Cecilie.
  Jeg har haft flere fibroadenomer on/off i begge bryster – og bliver lige nervøs hver gang jeg opdager en ny og skal udredes.. Det hjælper overraskende lidt, at jeg selv er læge (måske det faktisk virker lige modsat). Jeg gennemgår hver gang et væld af følelser og en slem angst for, at min lille søn pludselig skal leve uden mig – og jeg uden ham. Forfærdelige tanker.
  Alt har heldigvis været godt indtil videre. Det ene fibroadenom var ret stort, men er altså svundet helt af sig selv over årene – ligesom alle de andre. Hvis det irriterer dig, så tag snakken med din brystkirurg; de har jo masser af erfaring om for/imod.. men det har du måske allerede gjort.
  Anywho; masser af god brystkarma din vej!
  Michaela.

  Svar
 11. Lise says:

  For 6 år siden, da jeg var 17, fik jeg fjernet en knude, som var omtrent 5 cm.
  Jeg fik den fjernet på et offentligt sygehus, og jeg havde en god og tryg oplevelse med en beroligende læge og støttende sygeplejersker, da jeg fældede et par tårer lige før, jeg skulle ind på operationsstuen.
  Efter operationen havde jeg ikke de store smerter, kun et par få jag fra såret de første dage. Efterfølgende bliver man rådet til at rundt i en sportsbh og også sove med en om natten, hvilket jeg gjorde. Mit ar flugter sig fint om brystvorten og ses heller ikke tydeligt, og i dag glemmer jeg ofte, at jeg har det.
  Jeg var også supernervøs, selvom den jo var godartet. I dag er jeg glad for, at jeg fik den fjernet, fordi den fyldte meget i mine tanker. Som andre skriver, giver det en ro, så jeg synes, du bør overveje det. Tanker din vej.

  Svar
 12. Cecilie says:

  Jeg fik fjernet en knude i mit venstre bryst for 7 år siden. Jeg er så glad for jeg gjorde det. Jeg var 20 år og den fyldte meget i mit hovede, den var stor og tydelig og jeg havde ikke lyst til at mærke den resten af mit liv og pludselig komme i tvivl, om det nu stadig var en bindevævskunde senere hen.
  Jeg fik knuden fjernet i fuld narkose, alt forløb helt stille og roligt. I dag har jeg et synligt ar lige under brystet, men det er helt okay for mig.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *