Stemmeløs sofasøndag

Noget af det jeg savner allermest fra livet inden børn, er hele dage uden planer, og især dem tilbragt helt alene på sofaen.
Det er noget jeg altid har nydt og prioriteret højt, både før børn og i min tid som delemor. Nu har jeg sjældent mulighed for den slags dage. Så sjældent, at jeg ikke husker hvornår det sidst er sket. Og jeg savner det ind imellem. Ikke hver uge, ikke engang hver anden, men oftere end jeg får dem.
Men i dag! I dag ligger jeg der. På sofaen. Alene. I et tomt og stille hus. Med Sex & The City på skærmen, ristet brød, varm kaffe, dyne og børnenes slikrester fra i fredags hos mig. Jeg nyder det til fulde, også selvom jeg næsten ingen stemme har, og føler at min hals er foret med sandpapir, hvilket er den primære årsag til, at jeg er blevet hjemme og har sendt de andre afsted uden mig. Børnene og Michael bliver forkælet hos min svigermor indtil i aften, og jeg har planer om at foretage og bevæge mig så lidt som muligt, indtil de igen er hjemme. Både for mit helbreds skyld, men i den grad også for mit sind. Der har været gang i den og jeg har været på lidt af en rutsjebanetur den seneste tid med alt fra små og store kriser, en masse arbejde, dødsfald, planer hver dag og meget lidt tid til at tage alting ind, krydret med sløje børn og almindeligt hverdagstrummerum, og nu glæder jeg mig til at komme af den rutsjebane snart og få fast grund under fødderne igen.
Jeg ved ikke hvornår det sker, men i dag er om ikke andet et perfekt afbræk og jeg har tænkt mig at få det allerbedste ud af det, for hvem ved, hvornår jeg får chancen igen. Jeg gør ikke.

God søndag, både til jer på sofaerne og jer med hænderne fulde.

6 replies
 1. Marie says:

  Jeg ligger her også med SATC. Hvilket også må siges at være en sjældenhed.
  I dag skyldes det dog mest, at jeg forsøger at afgøre, om de her veer har tænkt sig udvikle sig til noget reelt fødselsværk af 3’eren.

  Håber du får slappet godt af og får has på sygdom!

  Svar
 2. Lou says:

  Det er også noget af det jeg savner allermest, efter jeg har fået børn. Satte som single slet ikke nok pris på sådanne dage – det værste var for mig dengang nærmest en sofasøndag 🙂

  Håber det gjorde dig godt!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *