Selvfølgelig bliver jeg ked af det

Jeg havde besluttet mig for at lade det ligge, for ærlig talt fortjener det ingen opmærksomhed, men jeg kan mærke, at det har gjort noget ved min skrivelyst og mit overordnede humør, og derfor har jeg alligevel besluttet at sætte nogle ord på for forhåbentlig derefter at kunne ryste det af mig en gang for alle.. Nogle af jer nåede at se alle kommentarerne, andre har set dem, der står tilbage, og så er der flertallet som slet ikke aner, hvad jeg taler om. Ganske kort opsummering: I sidste uge havde jeg besøg af en troll, der i et indlæg omhandlende pessimisme og optimisme, gik til angreb i kommentarfeltet og på nedladende vis blandt andet fortalte mig, at jeg burde gøre en ende på mit liv. Av. Egentlig rammer en kommentar som den under normale omstændigheder langt mindre hårdt end mange andre jeg får, fordi den er så ekstrem og irrationel og dermed langt nemmere at feje af bordet og ryste af sig. Lidt ligesom når en anden af mine faste trolls, der har til huse på Instagram og opretter profiler for at fortælle mig om min mands utroskab (altså, der er ikke noget utroskab, men det er der en, der meget gerne vil have mig til at tro, at der er). Det er så absurd og grænseoverskridende og surrealistisk når det sker, og det skaber mere irritation end at jeg bliver ked af det, i hvert fald ikke på en måde hvor jeg tror på det skrevne. Hverken kommentarer om at jeg er grim, dum, værdiløs, eller at min mand ikke er til at stole på, for jeg ved, at alt det ikke passer og at det kommer fra en andens usikkerhed og dårlige selvværd, MEN selvfølgelig bliver jeg ked af det. Selvfølgelig er ord som værdiløs, grim og belastende ikke ord, der er rare at få slynget i hovedet, også selvom de kommer fra anonyme skikkelser, jeg ikke har en chance for at opstøve.
Jeg blev enormt ked af det i sidste uge da kommentar nummer seks ramte. Ked af det, irriteret og vred. Både over de voldsomme ord, men især følelsen af at blive angrebet så voldsomt, som jeg desværre har prøvet en del gange, også inden jeg begyndte at blotte mine ord og tanker på internettet.
Jeg lod de to sidste kommentarer stå, efter at have slettet fire, og her stoppede det heldigvis af sig selv. Men det gjorde det så alligevel ikke helt, for i dagene efter var jeg gnaven, stille og påvirket af det. Oplevelsen vækkede en følelse jeg ikke har haft længe, og i torsdags overværede jeg nogle af mine kollegaer kigge min vej, mens de talte sammen, og der mærkede jeg dét, som ellers har været holdt nede længe. Angsten for om det var mig de talte om. Tanker som at jeg måske heller ikke er sjov nok, sej nok, smuk nok, klog nok, værdig nok, begyndte at køre rundt, præcis som de har gjort mange gange før. Og det gjorde mig pisse ked af det og sur. Rasende faktisk.
Jeg blogger og er igennem det blevet en offentlig person og med det kommer der blandt andet en skyggeside, der består af andres meninger om en, samt ekstreme tilfælde som det, der skete i sidste uge. Det er hverken første eller sidste gang jeg oplever det, og med tiden bliver det nemmere at lægge låg på, men selvfølgelig bliver jeg ked af det, og selvfølgelig påvirker det min lyst til at åbne mig op og dele ud. Heldigvis modtager jeg langt mere kærlighed end had, og netop derfor bliver jeg ved med at skrive og dele længe endnu, jeg skal bare lige ovenpå igen og have rystet trolderiet fra sidste uge helt af mig igen. Så hvis I føler at I ikke kan mærke mig på samme måde som I plejer og der måske er lidt mere overflade end dybde for tiden, er det altså grunden. Tak fordi I følger med og altid er så pisse ordentlige, forstående og seje, både overfor mig og hinanden.

62 replies
 1. Najaaraq says:

  Jeg elsker at følge dig og hvor er du modig at dele så meget af dig selv! Jeg er en af dem, der under dig det bedste og elsker din dybde og de tanker, du gør dig om livet generelt. Men forstår godt, at du bliver ked af kommentarer som den fra sidste uge. Kæmpe krammer herfra ❤️
  Vi er mange, der ønsker dig alt godt.

  Svar
 2. Anette says:

  Ih altså – krammer i din retning 🤗
  Jeg er blevet dårlig til at læse blogs, fordi.. tid, og også lyst, faktisk. Men jeg har aldrig rigtigt forstået troldefænomenet: At man kan finde på at skrive den slags til nogen man slet ikke kender (eller kender for den sags skyld), det er mig en kæmpe gåde.
  Og det er simpelthen så forståeligt, at du kan have svært ved til tider at ryste det af dig – det er kun menneskeligt. For det er selvfølgelig aldrig rart at blive kritiseret og talt grimt til.
  Jeg håber, det lykkes dig at få det rystet af dig, og ellers er der også plads til det. Det er jo dig, der bestemmer på bloggen 😉

  Svar
 3. Guldlog says:

  Du er særlig og mega dygtig og pisse perfekt. Og husk, at det kun er fordi, du ikke er ligegyldig, at den slags kommer. Det burde ikke finde sted, aldrig, men når det sker, er der fordi, du kan noget og betyder noget. Fordi din stemme vægter. Og det er sgu alligevel egentlig ret sejt. Men jeg ville sådan ønske, at den slags idioti stoppede, for det gavner ingen. Du er helt fantastisk lige som du er ❤️

  Svar
 4. Hjarne says:

  Når man kender et par stykker af dine venner, og høre hvorledes de taler om dig, ved man, at du er meget værd i andres øjne, og især de vigtigste!!!
  Det er det du skal stole på, og det er dem du skal lytte til.

  Svar
 5. Justtravel.dk says:

  Sådan nogle bruger jo ikke tid på ligegyldige mennesker.
  De kaster sig over succesrige, seje, dygtige og populære mennesker. Det handler udelukkende om misundelse.
  Se det som en kompliment. -selvom jeg helt 100 forstår dig. Ville også blive ked af det og rasende, hvis det var mig ❤️ (Men jeg er heldigvis ikke succesfuld nok til at opleve det 😂😂)

  Svar
 6. Vicki says:

  Du er det hele værd og meget mere til. Jeg forstår generelt ikke de mennesker, der bruger tid og energi på at skabe dårlig stemning på interwebs. Og hvis der er noget, man ikke gider læse/se/lytte til, så har man jo altid mulighed for at skifte til noget andet.

  Jeg ved det er svært at sige pyt til haters og trolls, men prøv❤️

  Svar
 7. Emilie says:

  Jeg har fulgt med i mange år. Og jeg følger netop med fordi du er så ærlig of inspirerende. At nogen kan finde på noget så ondskabsfuldt er rystende og det burde ikke få lov til at fylde, men jeg forstår at det gør. Du er både sej, sjov, smuk og vanvittigt inspirerende. Bliv ved som du gør. Alt kærlighed og tanker din vej, til dig og din skønne familie ❤️

  Svar
 8. Elena says:

  De er nogle sørgelige skabninger dem som synes de har behov for at kritiserer og nedgøre andre. Øv bare ikke i orden. Håber du kan lægge det fra dig ❤️

  Svar
 9. Nielsen says:

  Jeg kan helt ærligt ikke undvære din blog – du er den eneste blogger tilbage, som jeg gider at læse. Fordi du ikke er på 24/7, fordi der er tid til at glæde sig til dine indlæg og fordi dine indlæg altså er gennemarbejdede, reflekterende og med dybde.

  Svar
 10. Trine says:

  Du er så fucking sej, Sneglcille. Jeg ELSKER at følge med her hos dig, meget mere end jeg nyder det hos alle de andre spændende bloggere. Du er helt unik! Og hvor jeg dog godt forstår de følelser, du får når sådan noget som dette sker. Håber du snart får rystet det helt af dig igen <3

  Svar
 11. Catharina says:

  Voksen mobning er bare det værste. Og jeg er helt med på at det er mega svært altid at være optimistisk, men stol på dig selv og det du står for og på den du er. Så er alt andet ligegyldigt.
  Tak for at jeg må være med, en lille smule på sidelinjen, i dit liv. Jeg elsker det. 😘

  Svar
 12. Katja says:

  Øv hvor fejt og unødvendigt!
  Jeg gad virkelig godt have dig som veninde eller søster. Du virker som verdens sødeste og trofaste person.

  Svar
 13. Sofie says:

  Man må fanme have det stramt med sig selv hvis man skriver sådan noget for at såre andre mennesker. Sørgeligt at det skal gå ud over dig. Jeg elsker at følge medi din blog og har gjort det siden du fødte Uma, dagen efter jeg selv blev mor for første gang. I de sene nattetimer da jeg ammede, læste jeg hele din blog, fra start til slut. Jeg kan godt forstå, med din fortid, at du bliver utilpas hvis du føler folk snakker om dig. Men helt ærligt tror jeg nogen snakker om dig. Hvis jeg så dig på gaden ville jeg kigge efter dig, men nok ikke turde sige hej. Folk snakker om dig nu, af en helt anden grund. Det hedder Star struck 😘

  Svar
 14. Louise says:

  Du kan bede nogle af de forfærdelige mennesker, der kan finde på at skrive sådan om dig, se “Bye Bye Baby”. Den måde din mand kigger på dig tyder vidst ikke på andet end kærlighed og lykke! De bedste tanker fra Louise

  Svar
 15. Sille says:

  Det skal edderbroderme være løgn man! Ej undskyld mit sprogbrug, men jeg kan slet ikke få hovedet omkring at man kan udsætte andre mennesker for sådan noget. Du er et M-E-N-N-E-S-K-E! Med ægte følelser! Og det dér, det er straight up mobning. Nej, det er værre endnu, skridtet videre (hvis ikke 1000 skridt).
  Jeg er simpelthen så ked af det på dine vegne, det er ikke den måde vi skal behandle hinanden på.
  Du er i din evige ret til (ja selvfølgelig er du da det, hvem er jeg til at bestemme det?) at være ked af det, såret, forfærdet og du har min dybeste respekt, med streg under dybeste. Al kærlighed til dig.
  Hilsen typen der aldrig har kommenteret på noget før, men som simpelthen synes at nu er det sgu nok altså.

  Svar
 16. Mette says:

  Jeg istemmer koret af heppere, og tilføjer så en tanke:

  Der er mange fede sider ved at være blogger. Men bagsiden af medaljen er dælme også er barsk med de trolde, I udsættes for. For det bliver personligt. Og hvis man kigger på det med “arbejdsmiljøbrillen”, er det på en måde måske lidt i kategori med fx socialrådgivere, der bliver overfuset og truet af borgere. De varetager et job, men bliver angrebet på deres person (med al respekt for de forskelle der også er mellem professionerne, I know).

  Er der mon nogen tillidsrepræsentanter på linjen? Er der ikke en fagforening, der har en blogger-gren?

  For jeg synes dit indlæg her er helt på sin plads, og påpeger en ret voldsom konsekvens i dit job.

  Iøvrigt er trolling åbenbart blevet en selvskade-metode, har jeg læst mig til. At man sviner én blogger gør ofte, at alle hendes følgere sviner trolden. Og det gør ondt på trolden = selvskade. Så det bedste du egentlig kan gøre er at slette kommentarerne, for at undgå at trolden lykkes med sin plan, hvis det giver mening. Men kan også sagtens forstå, hvis du mest bare synes trolden er en idiot og bliver ked af det.

  Svar
 17. Kaja says:

  Måtte lige google hvad en troll var. Tænk at der rent faktisk er opfundet et ord for personer som har behov for at sprede så meget had. Altså hvem har behov for at opføre sig sådan 😳 Det bedste ville nok være hvis alle ignorerede sådanne kommentar i kommentarfeltet, selv om det er svært. Personen får tydeligvis et kick af at læse folks reaktioner. Det er bare så fejt at sidde og gemme sig bag en skærm.

  Svar
 18. Nadja says:

  Jeg er enig med kærlighedskoret. Jeg elsker at følge med hos dig, fordi du er så oprigtig og skide hamrende dygtig ❤️

  Svar
 19. Signe says:

  Også kun kærlighed her fra endnu en fan ❤️❤️❤️ Jeg har netop siddet og beundret dit lækre tøj, smukke model-ydre og mega seje og sjove indre i Bye Bye Baby ☺️

  Svar
 20. Marie says:

  Dine ord har betydet så meget for mig. Jeg har identificeret mig med dine kampe og den tabte og (gen)vundne kærlighed. Jeg har spejlet mig i dit forældreskab, du har hjulpet mig til at gennemskue min egen ungdom med lortemobning og DU hjalp mig til at forstå min egen følelse af utilstrækkelighed som en efterreaktion på de oplevelser. DU er så vigtig, du bringer så meget lys, du er så meget for så mange! Dit lys er vigtigt i verden og jeg håber du aldrig mister lysten til at skrive og dele! Kæmpe kæmpe kram til dig og TAK! ❤️

  Svar
 21. Karoline says:

  Øv, hvor unfair at du skal udsættes for den slags, fordi du har det arbejde, du har! Jeg tror, de fleste af os har følt os forkerte og prøvet det med, at man tror, andre taler om én/griner ad én. Og det er bestemt ikke en rar følelse. Men hvor er det sejt og befriende, at du tør sætte ord på det ❤️

  Svar
 22. Mette says:

  Masser af kærlighed til dig ❤️❤️❤️. Elsker din ærlighed, din sårbarhed, bare den måde du er på og skriver på. Jeg kan ikke sige, du skal glemme de F dumme idiotiske kommentarer, for det ved jeg godt, man ikke lige kan. MEN husk på, at det er deres mindreværd, der kommer til udtryk i kommentarerne og ikke dit! Og at for hver idiot og idiotisk kommentar, så er vi heldigvis mange mange flere positive ❤️❤️❤️

  Svar
 23. Maja says:

  Jeg plejer ikke at kommentere, men det betyder bestemt ikke, at jeg ikke er meget glad for at følge med. Bliver så ked af at læse, at du modtager sådan nogle grimme kommentarer. Det siger kun noget om afsenderen – det ved jeg godt, at du ved, men ville nu alligevel lægge en kommentar og sige, at du gør det så godt ❤️ du virker som en skøn person og som en ‘goal-mom’ for dine smukke børn. God aften.

  Svar
 24. Mette says:

  Du skal vide, at dine ord er vedkommende og nærværende ❤️ Den her slags indlæg rammer mig altid.
  Jeg skulle beskrive din blog for min kæreste, og det var ord som ærlig, fin, ægte og at du bare virker enormt rar, som jeg brugte – og det er helt uden at kende dig!

  Svar
 25. Sarah says:

  Den trold skal vist sendes tilbage i skabet, hvor den hører hjemme – og ikke her hos dig! Det er så nemt at sidde bag en skærm et sted og fyre løs. Det gør mig vred 🤬
  Bliv endelig ved som du gør. Jeg følger troligt med hos smukke og skønne dig ❤️

  Svar
 26. Annette Hansen says:

  Kæmpe kram herfra❤️ Tak fordi vi må følge med fortsat, trods mindre begavede mennesker🙏🏻😘

  Svar
 27. Louise says:

  Tag dig tiden – tag dig af din egenomsorg. Du kan om nogen passe på dig selv, det har du nemlig gjort før.
  Vi jager ikke med dig – og forventer intet, vi er nemlig dine venner 🖤 Vi er på den anden side af når du er klar.

  Svar
 28. Tina says:

  Øv at du skulle udsættes herfor.
  Kan de slet ikke spores?
  Mit bedste råd slet altid sådant fra første færd og svar aldrig på sådant overhovedet.
  Som regel stopper det når der ikke er feedback.
  Men kæft nogle typer er “sindssyge”
  Op med snuden og alle vi andre holder af dig og dit liv og din blog:-)

  Svar
 29. Karina Baglioni Ansø says:

  Hvor er det langt ude, at nogle skal nedgøre andre for at få det bedre med sig selv. Hvor er det trist og sørgeligt.
  Du er skøn, som du er og et forbillede for mig.
  Kram og gode tanker herfra

  Svar
 30. Maria Kofoed-Pedersen says:

  Det er som om der skal 100 søde og rare kommentarer til at ryste en dum og sårende kommentar af sig. Og så alligevel så er det som om, at den dumme kommentar alligevel får lov til at fylde i ens hoved, når man lægger sig til at sove om aftenen. Det er så irriterende!
  Jeg synes du er fantastisk (uden at kende dig personligt❤️). Jeg elsker at du deler ud af dit liv med alt, hvad det indebærer. Og tak også for især for, at du ikke fremstiller det at være mor som noget rosenrødt men fremstiller det som det også er – hårdt samtidig med at det også er skønt. Morgenhår, feberramte børn og fine kjoler.
  I love it❤️
  Tak for dig!

  Svar
 31. Viberg says:

  Hvor får jeg ondt i maven på dine vegne!
  Det du kan – Det er så fint! Du er så inspirerende og vanvittigt dygtig til at få ord på skrift til at røre andre. Du er ægte og deler ud, så gør det e….. også ondt at få personlige angreb. Det er pisse fejt. Sådan taber, no life, “håber din røv må klø og arme være for korte” fejt. Jeg elsker at følge med og følge dine ord og liv. Tak fordi du tør åbne ❤

  Svar
 32. Lisbet says:

  Du er ikke den, der “larmer” mest af jer professionelle bloggere i ord og fremtræden, men til gengæld tror jeg, du har en evne til at krybe under huden på folk – og blive der. Din finhed, din ægthed, dit nærvær. Din ro, din dybde. Det er dine lidt mere “stille” kvaliteter, hvis man kan sige det sådan, der gør, at jeg trofast følger med her, selvom jeg næsten ikke læser blogs mere ❤️

  Svar
 33. Mette says:

  Du er min yndlings når det kommer til ord! Mage til fine og finurlige beskrivelser af dagligdag og kærlighed, børnehænder og omsorg skal man lede længe efter! Bliv ved!!

  Svar
 34. Josephine says:

  Jeg ved du skriver, du er en offentligt person som må lægge øre (øjne) til sådan noget en sjælden gang i mellem. Du har ret i, man som offentlig person er mere udsat for ris og ros, og at det må man nok leve med, men INGEN må skulle lægge øre til så grimme ord og at man ikke fortjener at leve. Konstruktiv kritik jovidst, men så nedladende og umenneskelige kommentarer er ikke okay.
  Hvor ville jeg ønske, at man kunne opspore IP adresser, og at det faktisk blev taget alvorligt. Der sidder nok en sølle person på den anden side, men den person skal også lære at man ikke kan skrive hvad som helst. Slået ikke i den dur.

  Tak for sin fine blog, og den skønne person du viser der igennem.
  Sender en masse positive tanker i din retning

  Svar
 35. Sofie says:

  Mere kærlighed til sneglen herfra! <3 Jeg kan så godt forstå at du blev ked af det, det er da vanvittig ubehageligt og komplet uacceptabelt, men som du selv reflekterer over, så siger det klart mere om "trolden" end om dig. Masse af gode vibes herfra, og som altid tak for en dejlig blog og Insta. <3

  Svar
 36. Live fra Lolland says:

  Hvor ER det sindssygt! På den ene side tænker jeg at de kommentarer er SÅ langt ude, at man ikke engang kan tage det alvorligt, men kan fandeme godt forstå at de må være svære at ryste af sig.

  Svar
 37. KJ says:

  Det er jo vanvittigt!
  Jeg er taknemmelig for alt, hvad du deler med os. Tak for dig og din ærlighed. Og al mulig kærlighed i din retning ❤️

  Svar
 38. Helle says:

  Når min veninde og jeg taler om dig og det du skriver på bloggen, så er det kun hvor sejt du er og at du er vores ynglings blogger. Husk det!
  -Helle

  Svar
 39. Tine says:

  Og tak til dig. Fordi du er dig og tak fordi du deler det ægte og ikke bare en pyntet facade. Du gør bestemt en forskel ❤❤

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *