Husejer-efterår og en opskrift på suppe

Der er vist ikke mere sommer tilbage. Hverken Indian eller løvfald. Desværre.
I virkeligheden kan jeg ret godt lide en masse ved efteråret. Det smukke lys, når solen kommer frem, farverne i træerne, striktrøjerne, støvlerne og muligheden for varm kakao i litervis. I det hele taget forsøger jeg at omfavne alle årstider, selvom at lige præcis vinter kan være svær for mig at holde ægte af. Jeg hader at fryse og jeg bliver lidt trist og tungsindig af mørke, men heldigvis har jeg på fornemmelsen, at den vinter vi går i møde. bliver noget andet. Fordi det bliver vores første i vores nye kulisse, som husejere. Vi har indtil videre kun været ægte husejere i en enkelt årstid, nemlig sommer – Og DET kan eddermame noget, særligt når man har havet tæt på (og når sommeren melder om hedebølge).
Efteråret har indtil videre vist sig som værende meget smukkere end jeg kan huske at have oplevet nogensinde og jeg lægger mærke til vind, vejr og naturen langt mere end da vi boede i byen. Smukt. Helt vildt. Også børnene er pjattede med det, og der er blevet indsamlet blade og kastanjer i posevis, vi bager, laver suppe og er i det hele taget virkelig gode til at leve årstiden. Jeg er vist også kommet til at love at vi selvfølgelig skal lave græskarlanterne inden Halloween i næste uge. Problemet er bare, at jeg hader at lave dem. Synes det lugter grimt, er ubehageligt at røre ved, at det sviner og at det er lidt kedeligt. MEN sådan må det bare være. Vi bor i noget der ligner et spøgelseshus udefra, så hvorfor ikke embrace det fuldt ud og give den gas med græskarmænd og uhyggelig pynt? Vi gør det.


Min hue, der trænger til at blive støvet af, er i øvrigt fra Acne. Find den HER (reklamelink). Mit tørklæde fra zara og jakken er en oldgammel sag fra Weekday Men.

Noget andet vi også gør, og allerede har gjort et par gange i år, er at lave suppe.
Umas livret: Hokkaidosuppe.
Vi serverer den med æbler og grønkålschips, og i søndags med hvidløgsflutes fra frost, som jeg seriøst ikke havde spist i nok 15 år.

Opskriften får I her:
Hokkaidosuppe til cirka fem mennesker (hvis der er rester kan den sagtens spises dagen efter, eller smides i en bolognese).

1 hokkaidogræskar
4-5 kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
Et par cm ingefær
2 gulerødder
chili efter smag (hvis børnene skal spise med nøjes jeg med en halv teske tørret chili, men man kan også udelade det helt)
1 tsk karry
1 tsk sød paprika
1 spsk tomatpure
2 grøntsagsbouillonterninger
Kogende vand (cirka en liter eller halvanden)
salt og peber
saften af en halv citron
1 dl fløde eller kokosmælk (jeg bruger soyafløde eller kokosmælk)

Græskar rengøres, kernerne og det trevlede i midten fjernes med en ske og smides ud. Skær græskaret i mindre stykker (man kan sagtens beholde skrællen på et økogræskar). Skræl også kartofler og gulerødder og skær ligeledes dem ud i mindre stykker. Læg til side.

Skræl og hak løg, hvidløg og ingefær.
Hæld lidt olie i en stor gryde og tænd for blusset.
Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, chili, karry og paprika og steg det hele i et par minutter.
Tilsæt græskar, kartofler og gulerødder og giv det hele et par minutter mens du rører rundt. Tilsæt nu tomatpure, vand (så det dækker) og bouillonterninger. Rør det hele godt sammen, smid låg på, skru ned for varmen og lad det hele koge mørt. Det tager omkring 20-25 minutter.

Nu skal du lave grønkålschips, hvis du vil have det. Grønkål vendes i olie, salt, peber og evt. lidt citronsaft, fordel kålen på bagepapir, ind i ovnen på 180 grader i cirka 10-12 minutter (hold øje med dem og tag dem ud, når de begynder at tage farve/blive sprøde)

Tag gryden af varmen og blend det hele godt igennem med en stavblender. Tilsæt nu citronsaft, fløde, salt og peber og varm suppen op igen.

Skær et æble eller to i små stykker og server i en skål ved siden af suppen, så man selv kan dosere til sin portion. Gør det samme med grønkålschipsene, brød, croutoner, cremefraiche, ost eller hvad I er til at drysse på jeres suppe. Vi plejer også at have en sriracha med på bordet til de chiliglade.

God fornøjelse 🙂

23 replies
 1. Sarah says:

  Jeg har alle ingredienser i hytten, så din opskrift er som sendt fra himlen! TAK 🙂
  Kunne du tænke dig at lave en collage med forslag til julefrokost outfits? Jeg synes altid at det er en pine og jeg bruger SÅ lang tid på at finde det “rigtige” sæt og ender altid med at købe en kjole jeg aldrig får på igen….

  Svar
 2. Karen says:

  Uuh hvor lækkert! Jeg kan godt lide dine opskrifter fordi de er så vegetar-, hverdags- og familievenligt. Kunne man på ønskelisten tilføje dit bud på lækkert og festligt jule-vegetarmad? Både til selve aftenen, men også til julefrokoster? Hvad plejer du at spise og hvad vil du servere? (veggie-jul)
  Lidt tidligt ude, men julefrokosterne starter jo lige om lidt 🙂

  Svar
 3. Signe says:

  Ha, jeg synes også, de er sådan lidt småklamme, de der græskar. Men jeg elsker lygterne og det fine lys, man får ud af dem, så vi har troligt i årevis lavet dem hvert efterår. For nogle år siden var jeg så uheldig at udvikle noget arbejdsrelateret eksem på fingrene, så jeg kunne ikke røre ved den slags. Det gjorde for ondt. Og så var det, de her engangsgummihandsker kom ind i billedet. Genialt! Så det var da en mulighed 🎃

  Svar
 4. Maria says:

  Jeres hus ligner ikke bare et spøgelseshus udenpå, men også indeni. Sjældent har jeg set mage til et så grimt, kedeligt og mørkt hjem. Hvor må I ærge jer.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Ha ha ha! Åh “Maria”, tænk at du gider bruge din energi og tid på at skrive sådan til andre mennesker.
   Her er hverken mørkt, kedeligt eller grimt. Det er mere end man kan sige om din opførelse 😉
   Ha’ verdens bedste dag.

   Svar
    • Lisbet says:

     Hahaha, mørkt, kedeligt og grimt 😁 Hvor er det komisk – og mega uhøfligt. Love storm til beboerne i det smukke skønne hjem ❤️

     Svar
   • Mette says:

    Måske Maria er den samme, som i anledning af halloween måske, også spredte (u)hygge på MM’s blog 🤔.

    P.s. Er vild med huset – det er mega cool, at I bringer noget personlighed ind i det 🙏🏻

    Svar
  • Katrine says:

   Selvom Cecilie tager sådan nogle kommentarer med et smil, så er det bare slet ikke ok at skrive. Hvad er du for et menneske? Tal pænt.

   Svar
 5. Ditte says:

  Elsker simpelthen dine opskrifter! De er vanvittigt lækre og samtidig nemme at lave – krydser fingre for endnu flere af dem. Quinoa-dellerne kører på repeat herhjemme og den her suppe må da også lige med til de her blæsevejrsdage 🙂 Tak for dig, jeg nyder at læse med her!

  Svar
 6. Line says:

  Den opskrift lyder for lækker, jeg må prøve den!
  Og gad vide om “Maria” bor på samme mørke, uhyggelige IP adr som den, der har huseret MM.

  Svar
 7. Nielsen says:

  Jeg sætter stor pris på at vi har overtaget traditionen med at lave græskarlygter👍🙌 Er ellers ikke så meget for alle de amerikanske diller, vi tager til os. Men når man igennem hele sin barndom har siddet og hugget i meget hårde, meget ildelugtende og sortfarvende roer, så er det så nemt med græskar😀🎃🎃

  Svar
 8. www.mettem.dk says:

  Jeg er helt enig i, at årstiderne fylder meget mere, når man er uden for byen. Vintersneen er hvidere, efterårsblæsten er mere barsk, forårsluften er friskere, og sommersolen brænder mere. Det bliver en skøn vinter for jer!

  Svar
 9. Anne says:

  Respekt for dit svar på sådan en dum kommentar.
  Jeg er helt vild med jeres stil og håber sådan, at du en dag vil vise endnu flere billeder… eller at et eller andet boligmagasin laver en reportage.
  Måske et tosset spørgsmål- men hvordan smager suppen? Er den sød i det?

  Svar
 10. tina/mormormedstiletter says:

  Ja, det er bare det bedste i verden, at skulle opdage nye årstider i sit nye hjem:-)
  Vi har nu boet her på Sandgaarden i et år (den 1.11.) og har så oplevet alle 4 årstider og det har været lige fedt hele vejen.
  Nu tager vi den på repeat!!

  Svar
 11. Anette says:

  Uhh, det kunne godt være, det var i år, jeg skulle give det der hokkaido-græskar-spise en chance.. Jeg har før købt et (og en butternut), fordi jeg tænkte, at det skulle prøves. Men det er altid endt med, at det er røget ud, da det begyndte at rådne. Jeg er åbenbart ikke så godt til at føre den slags ud i livet. Tror jeg bliver lidt en kylling, når det kommer til mad, jeg ikke “kender”.

  Svar
 12. Cecilie says:

  Maria for helved… lær lige evnen til at begå sig uden at trampe rundt på andre 🙄🙄
  Tænk sig en latterlig og unødvendig kommentar 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *