Opskrift: Vegetarisk pålægssalat

Se tidligere opskrifter HER

I har efterspurgt flere opskrifter, så det vil jeg prøve at indfri. I dag gælder det en frokostfavorit herhjemme. Børnene får det med på madpakke. Oftest i en bolle med et par skiver agurk, og jeg spiser det på knækbrød eller rugbrød.

Man kan krydre som man vil. Jeg kommer med nogle forslag til mine foretrukne smage nederst i indlægget.

Fremgangsmåden er:

1 dåse drænede kikærter

salt/peber

En stor skefuld mayonnaise (mindre kan også gøre det, jeg kan virkelig bare godt lide Mayo).

lidt chili og/eller paprika (jeg foretrækker sød og ikke røget)

saften af en halv citron

Hak, mos eller blend hele baduljen (jeg bruger en stavblender eller en minihakker.

That’s it.

Ovenstående er basis-opskriften. Herfra kan man spise den som den er, eller krydre den i alverdens variationer … Mine tre favoritter er:

Den grønne:
Bland med en most avocado og en håndfuld hakket spinat. Spæd gerne til med ekstra peber og chili. (Det er denne version der er på billederne).

“Ægge”-salaten:
Tilsæt lidt hakket purløg, 1 tsk gurkemejepulver, 1 tsk Dijon sennep og 1 tsk karry.

Den italienske:
Bland med finthakkede soltørrede tomater (jeg kan godt lide MANGE, men et par stykker kan også gøre det – det er vist en smagssag), et fed presset hvidløg og frisk basilikum. Og evt en lille skefuld oliventapenade.

Jeg opbevarer det i en tupperware på køl. Jeg vil tro den kan holde sig et par dage eller tre. Vi spiser den som sagt på brød, men den er også god som dyp til grøntsager eller sammen med en salat. Lidt som man ville bruge en hummus.

7 replies
  1. B says:

    Det lyder lækkert! Sagt af en der virkelig godt kan lide kød. Men også smagfulde grøntsagsretter. Jeg håber på du får lavet den kogebog en dag!
    //B

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *