Besat af fødsler

Når folk spørger om vi skal have flere børn – Og det er ret tit (?!) – Plejer jeg at svare “NEJ, men … ”
For det første synes jeg det er svært, at lukke helt ned for det, for jeg aner ikke hvor vi er om to, fem, eller sågar ti år, men som jeg også var inde på HER, ligger det ikke i kortene, overhovedet. Overskuddet og grundlysten er der simpelthen ikke. For det andet, og det plejer jeg også at svare, når jeg bliver spurgt, gad jeg virkelig godt at føde igen, og igen og igen… Noget jeg ellers efter min første fødsel ALDRIG troede jeg ville. Efter anden gang var jeg skidebange for den tredje, som endte i hjemmefødsel – På trods af at jeg slet ikke troede det var mig – og nu ville jeg ønske, at jeg kunne føde en gang om året. Derhjemme helst.

Er det ikke bare fordi at du ved det formentlig ikke er noget du skal igen?

Det tror jeg faktisk ikke. Men det kan selvfølgelig godt være, at den kendsgerning tager del i min fascination af fødsler… En fascination, der virkelig er taget til på det seneste. Jeg tager mig selv i at, i øvrigt alt for indlevende, deltage i samtaler om fødsler så ofte jeg får muligheden, og jeg har lyst (jeg gør det ikke…. så tit) til at prikke alle gravide på skulderen og spørge ind til deres fødselstanker, og don’t get me started omkring nybagte forældre. Jeg synes det er SÅ fascinerende og spændende. Måske er det virkelig fordi at jeg med overvejende sikkerhed ikke selv skal igennem det igen, måske er det fordi at mine egne fødselsoplevelser kun er blevet bedre fra gang til gang, måske er jeg bare vanvittig.
Men jeg er seriøst besat af fødsler …

23 replies
 1. Nanna says:

  Jeg er også besat. Følte mig så meget som en power-kvinde efter min sidste fødsel. Det der med at være i smerten så meget, at man nærmest ikke oplever det som smerte. Så fascinerende. 🙈

  Svar
 2. Camilla O. says:

  Hæhæ. Prøv at finde brugeren @badassmotherbirther på insta, så. Der er så mange fødsler og man føler med dem alle:-)

  Svar
 3. Randi says:

  Jeg er virkelig afklaret med, at jeg ikke skal have flere end de tre, vi har nu. Vi har hverken plads, lyst eller overskud – mentalt, fysisk og økonomisk. Men jeg gad godt føde igen! Jeg gad virkelig godt. Og så lige den første uge med en nyfødt. Det gad jeg altså godt!

  Svar
 4. Tanja says:

  Jeg gad altså også godt føde igen. Jeg synes det var den vildeste oplevelse! Det gjorde nas, ingen tvivl om det, men helt ærligt hvor sejt er det lige at kunne levere en færdig bagt baby?! Om jeg ville være gravid igen? Nej tak.

  Svar
 5. Louise says:

  Hahaha, du lyder som mig. ELSKER fødsler. Vil SÅ gerne fortælle om min egen og høre om andres og sammenligne og fortælle sjove anekdoter og fortælle om alle de tanker jeg havde under fødslen og høre om andres. Det er helt galt. Har en veninde der lige har født – glæder mig så meget til at høre ALT om det! Og at møde deres søn selvfølgelig 😀 Jeg skal forhåbentlig føde igen – og jeg glæder mig! Vi venter bare lige på at overskuddet til en nummer to rent faktisk melder sig. 🙂

  Svar
 6. Anne says:

  Åh – sådan gad jeg godt have det. Men efter ve-storm og til slut akut kejsersnit er det ikke lige en god oplevelse jeg tænker tilbage på. Nogle gode tips til at få vendt tankerne som du gjorde efter din første oplevelse ? Så tages de imod med kyshånd!

  Svar
  • Louise says:

   Hej, jeg kan varmt anbefale at tage en snak med jordemoder/fødselslæge. Jeg gjorde det først da jeg allerede var gravid med nummer 2, men der var virkelig rart at få oplevelsen snakket igennem med professionelle. Og så kan jeg anbefale kejserinderne, som jeg går til her efter 2. Fødsel. Der også endte i aks. Men på en meeeeget bedre måde. Håber du får bearbejdet din oplevelse.
   Knus!

   Svar
 7. Marie says:

  Sådan har jeg det også! Fødsler er det vildeste, ville gøre det igen og igen. Har enddog overvejet at blive jordemoder, selvom det er fuldstændig urealistisk med den efterhånden kæmpelange uddannelse, jeg allerede har. Og så lige den første tid med en nyfødt, det er jo så magisk at skulle lære et nyt lille menneske at kende. Jeg er ved at finde ud af, om det mest er fødsel og nyfødt jeg savner, når vi taler om en treer, eller om det reelt er et barn mere, så vi kan nå en lille flok. Hmm.

  Svar
 8. Lisbeth // itsfashionbaby.dk says:

  Åh men jeg er SÅ meget med dig her! Elsker fødsler – og er gået i totalt nørde-mode nu hvor der ikke er så længe til jeg selv skal igennem det igen.
  Tror vist lige vi skal mødes til kaffe og hjemmefødselssnak snart så – satser nemlig på at føde hjemme denne gang ❤️
  Har du set de 4 dokumentarudsendelser om hjemmefødsler på TV2 Play? 😍

  Svar
 9. Anne says:

  Jeg har termin om en uge, og jeg vil bare lige sige tak. Man skal naturligvis være informeret om potentielle scenarier.. Men nogle gange er det også bare rart at få indgydt lidt fødsels-entusiasme, og det fik jeg lige fra dit indlæg og kommentarerne dertil. Så tak for det 😊 Jeg glæder mig!

  Svar
 10. Max says:

  Det er også en ret fantastisk oplevelse, som jeg også ville ønske jeg skulle have igen. Men jeg vil helt sikkert ikke have flere børn;)

  Svar
 11. Lika says:

  Jeg forstår dig godt. Jeg havde svoret at det var mit sidste barn, men nu er jeg usikker. Jeg havde nemlig en drømmefødsel – fødte derhjemme. Og jeg gad det godt igen. Jeg er ikke så vild med baby-delen, men jeg er ret vildt med alderen lige efter. Hold op det ville jeg gerne igen. Om nogle år. Lige nu skal jeg bare nyde mine drenge i et par år i hvert fald 🙂

  Svar
 12. Marie says:

  Jeg ELSKER fødsler. Og har altid været fascineret af det, siden jeg læste Vinterbørn som 8-årig. Ja mærkeligt barn.

  Det fede/endnu mærkeligere er, at min datter har arvet fascinationen. Da jeg var gravid med hendes lillesøster, kom hun en dag ind i én af Hjælp Vi Skal føde og hun var helt opslugt. Jeg prøvede at slukke, men så spurgte hun, om det var det, jeg også skulle. Og det var det jo. Så jeg lod hende se lidt med og vi talte lidt om det, og nu ELSKER hun det. Hun spørger flere gange om ugen, om hun må se fødsler. Fandme mærkeligt.
  Men hun bliver ikke bange – hun synes bare, at det er så spændende.
  Nu er jeg gravid med endnu en lillesøster, så nu ser vi på livet løs fødselsprogrammer fra Norge, Sverige og DK.
  Det skal nok nævnes, at jeg har set samtlige afsnit på forhånd, og jeg fravælger jo klart de voldsomme og dramatiske.

  Nå, men, ja, fødsler er også the shit hos os. Selvom jeg jo lige er kommet i tanke om, at jeg rent faktisk skal gøre det igen
  Og jojo, jeg glæder mig da. Men det gør eddermandme også ondt.

  Svar
  • K says:

   Hej! Jeg er også meget optaget af fødsler – og har altid været det, så nu har jeg besluttet mig for at skifte kurs og blive jordemoder 🙂 Jeg er nysgerrig på at høre, hvor du finder programmerne fra Norge og Sverige? Alle de danske har jeg nemlig set 😀

   Svar
 13. Sofie says:

  Så enig, men vi skal definitivt ikke have flere. Jeg kunne godt føde igen og have den første måned med en nyfødt. ❤️ Men tid og overskud til flere end de tre skønne unger vi har nu, er der ikke rigtigt.

  Svar
 14. Marie says:

  Sååå enig! Synes, det var vanvittig fedt at føde – begge gange. Første gang kom det – åbenbart temmelig hurtigt – meget impulsivt fra mig at “det kunne vi godt gøre igen!” Al personale på stuen var enige om at så hurtigt, havde de ikke hørt det før😉
  Anden gang fødte jeg på bagsædet af bilen og tog selv imod min datter (min mand havde travlt med at styre bilen). Detkunme have været en ret afskrækkende oplevelse, men dybest set , synes jeg det var ret fantastisk. Vildt hvad ens krop kan!
  Men… vi skal nu ikke have flere børn… så jeg må nøjes med at læse/snakke/høre om fødsler😊

  Svar
 15. Karen says:

  Jeg håber inderligt, at jeg følger dit mønster og næste gang bliver bedre…

  Jeg er gravid med nr.2 og har termin til januar, og begynder selvfølgelig at have en del tanker om fødslen. Jeg er både spændt og skide nervøs, og mest af alt håber jeg bare på at kunne føde naturligt. Sidst opdagede de til igangsættelse at barnet lå i sædestilling, så det var et par rigtig dumme døgn med vendingsforsøg og efterfølgende 21 timer med veer, før det gik i stå (da jeg var 10 cm åben) og endte med et akut kejsersnit, som var en helt igennem forfærdelig oplevelse.

  Jeg har aldrig nogensinde drømt om (eller så meget som overvejet) en hjemmefødsel, så der føler jeg ikke at jeg går glip af noget. Men jeg håber at jeg ikke skal være koblet op til et hav af måleapparater, ligesom jeg var det sidste gang. Jeg ved dog, at der skal holdes mere øje med mig (end andre “normale” fødsler), for at sikre at arret i livmoderen ikke går op, men for pokker hvor jeg bare håber at jeg kan få en bedre oplevelse denne gang.

  Svar
  • Anna says:

   Hej Karen
   Jeg er lige kommet hjem med min datter nr 2, der kom til verden natten til lørdag ❤️
   Jeg fik akut kejsersnit for 4,5 år siden med nr 1, da hun lå i sædestilling, hvilket også først blev opdaget, da jeg var 7 cm åben. Helt igennem rædselsfuld oplevelse!
   Du skal desværre have både hjertemåler og vemåler på under hele fødslen, hvilket er pænt irriterende. I pressefasen betød det nu ikke så meget for mig, men under udvidelsesfasen kunne jeg godt have været foruden. Den gode nyhed er til gengæld, at man kommer sig så meget hurtigere efter en vaginal fødsel end efter kejsersnit. Ja, det gør sindssygt ondt, men det gør et kejsersnit altså også i samme øjeblik bedøvelsen aftager. Så hvis jeg skulle gøre det igen (og det skal jeg ikke!), ville jeg til hver en tid vælge vaginal fødsel!
   Held og lykke 😉

   Svar
   • Karen says:

    Hej Anna,

    Tak for din besked og stort tillykke med din lille datter ❤️

    Dejligt at høre, at det trods alt kan gå godt anden gang. Jeg krydser fingre for at jeg er ligeså heldig, når vi når januar.

    Svar
 16. Merete says:

  Har det helt på samme måde – dog også med graviditeter. Har haft to fantastiske graviditeter og fødsler, og det er en ægte sorg, at det nok aldrig bliver min tur igen. Men 2 børn er nok, vi har ikke overskud og lyst til flere (og så har det altså været 2 kolikbørn, så det tager nok også lidt af lysten til en tredje). Jeg tror nu også, at det med, at jeg ikke er ældre, end at der fysisk set kunne være mange gode graviditeter i mig endnu, og at vi har haft så urimeligt nemt ved at blive gravide, betyder noget. Det er lidt svært bare at lukke den dør. Jeg får det sådan helt “Jamen, hvad skal min krop så?”. Men ja, det er småskørt 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *