Sund(ere) hår

REKLAME FOR GARNIER

Hår! Hvis der er noget jeg kan fortælle meget om, og som flere af jer faktisk også ret ofte spørger ind til, er det hår. Frisurer, hårpleje, produkter etc… Jeg har efter mange års erfaring og afprøvning stille og roligt fundet ud af, hvad jeg skal gå efter, hvad jeg skal holde mig fra, og hvad mit hår har brug for, hvornår. Kort fortalt, har jeg som ung haft et virkelig “godt hår”, som kunne tåle alt. Det blev farvet, varmebehandlet, farvet igen, afbleget, touperet, alt …. Helt uden at brokke sig, utroligt nok. Altså lige indtil det ikke gad mere. Første gang for ti år siden cirka, hvor jeg forsøgte mig med (endnu) en hjemmefarvning som gik gaaaaalt. Galt galt galt. Som i at det knækkede og var orange…. Jeg fik det alligevel reddet nogenlunde og havde faktisk et par år derefter, hvor det igen spillede og så sundt ud (det var det nok ikke), men stille og roligt blegnede det og til sidst spillede hverken farve eller struktur og friørens dom var kold og kontant … Det skal af.
Hvin! Jer der har fulgt med længe, kan måske huske det. At jeg fik klippet en kort page og i den fik en mørk skyllefarve (for at nedtone det grågrønne look mit fejlfarvede og ødelagte hår havde fået) og derefter skulle have det klippet en lille smule hver tredje måned, det har siden da taget mange år, at få det langt og sundt igen, men endelig for cirka tre år siden kunne det sidste ødelagte hår blive klippet af, og jeg har siden da gjort en virkelig stor indsats for at holde det sundt og velplejet, for selvom jeg godt kan lide det lidt “slidte” rodede bedhead look, er det vigtigt for mig, at det ikke er det – Slidt altså.

Når det kommer til plejeprodukter og i særdeleshed shampoo, er jeg ret kræsen, og kan ikke bruge hvad som helst. Både fordi, at jeg ikke vasker hår så ofte, men også fordi, at mit hår hurtigt bliver en klasket eller flyvsk omgang, hvis jeg får fat i den forkerte shampoo.

I foråret spurgte Garnier om jeg ville prøve deres Response Argan Richness serie, der blandt andet består af en shampoo og balsam til tørt og uregerligt hår. Da jeg har god erfaring med argan, i den grad vil kalde mit hår uregerligt efter måneder med varmeapparater og huehår, og netop havde brugt det sidste af min shampoo, hoppede jeg på, og det er jeg ret glad for eftersom, at mit hår virkelig er glad for produkterne.

Det er nemmere at rede igennem og får mit hår til at se og føles sundt og glansfuldt, men hvor jeg ind imellem føler at glansgivende og plejende shampoo og balsam tynger mit hår ned og gør det svært at sætte som jeg kan lide det, er det heldigvis ikke tilfældet med Garnier Argan Richness serien. Tværtimod mister det ikke sin struktur, men giver det blot glans og mindsker det lidt frizzy look, der ellers nemt opstår man roder så meget rundt i sit hår med glattejern, hårpudder og hænder som jeg gør.

I serien er også en leave in protection cream, hvis konsistens og duft jeg er blevet ret tosset med. Jeg krammer den i mit hår, inden jeg bruger hårtørrer og/eller glattejern, og den gør virkelig en forskel, på den måde at mit hår ikke tørrer ud efter brug af varmen, som det ellers godt kan have lidt tendens til.

Kort fortalt er plejende ingredienser som blandt andet argan, der jo her er doseret så man ikke ender med at få fedtet hår, hvilket nemt bliver tilfældet, hvis man forsøger sig med det alene, kan jeg skrive under på, et absolut must for mig, der både bruger varme og ikke kommer til frisøren så ofte som jeg nok burde.
Sidst men ikke mindst er jeg ret imponeret over prislejet, hvilket jeg må indrømme er nyt for mig, da jeg tidligere udelukkende har brugt dyr dyr shampoo og balsam. Det kan godt virke lidt fjollet lige nu, når jeg står med en shampoo og balsam der tilsammen koster under 100,- og som absolut præsterer det jeg forventer … Og lidt til.

Hold øje med Garnier Respons Argan Richness serien. … Der er i øvrigt også en hårmaske i serien, men den fortæller jeg mere om meget snart, for den fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Stay tuned.

OBS! Indlægget er sponsoreret af Garnier. Ord og meninger er ikke købt.

37 replies
 1. Maria says:

  Ved du om der er silicone i produkterne?
  Jeg gad virkelig godt at finde en god billig shampoo, men synes ofte de er proppet med silicone der lægger sig på håret og i hovedbunden.

  Svar
  • Louise says:

   Haha, det var sjovt at du lige skrev den kommentar, for noget af det jeg bed mærke i på det allersidste billede, var nemlig at der stod: No silicone – og det fik mig til at tænke: Mon man skulle prøve at springe ud i det… Balsam, leave-in og hårkuren måske.
   Har desværre endnu til gode at finde en shampoo, udover Head&Shoulders som ikke får min hovedbund til at drysse 🙁

   Svar
   • Tine says:

    Jeg har ikke skæl, men meget tør hovedbund pga psoriasis der drysser. Jeg begyndte at bruge Ingredien scalp trouble shooter og har ikke haft problemer med tørhed siden. Jeg har ellers vlret igennem rigtig mange “milde” shampo udenheld. Bare et tip 🙂

    Svar
 2. Tanja Maria says:

  Jeg har i mange, lange år sværget til dyre hårprodukter. En dag var jeg løbet tør, og brugte så min kærestes garnier. Siden har jeg aldrig set mig tilbage. Mit hår er blevet enormt sundt, tykt og blødt, og jeg har ellers altid haft en tendens til tørt hår, lige meget hvad jeg gjorde. Nu bruger jeg bare shampoo. Det er det bedste, der er sket for mit hår 👌

  Svar
 3. Jannie says:

  Muligvis det bare er mig der er en kegle her (det ville ikke være første gang…). Men jeg kan ikke finde et (dansk) sted hvor man faktisk kan købe produkterne? Og nu er jeg jo helt klar på at prøve det 🙁

  Svar
 4. Teresa says:

  Mange tak for denne anbefaling. Plejer at bruge alt for mange penge på produkter til mit hår. Har nu brugt denne to gange og er VILD med den. Mit skandinaviske alt for fine hår er ellers mega besværligt, men ikke efter brug af denne shampoo og balsam… Så bare et stort tak for dig og dette indlæg:).

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] jeg kort fortalte jer om i det her indlæg er jeg begyndt at bruge hårmasker. Det er en af de der beautyting som jeg har testet af tidligere, […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *