Opskrift: Tærte med kartofler og spinat

Jeg kan ret godt lide at lave mad, og en eller anden dag, når tiden er til det (læs: Mine børn er lidt større) vil jeg skidegerne udgive en kogebog med vegetariske familieretter, for jeg synes virkelig det er svært at finde noget i den kategori. Men den drøm må vente og stille sig bag køen sammen med de andre håb og ideer, og indtil da, bliver det en opskrift i ny og næ her på adressen. Find tidligere opskrifter HER.

En klassiker herhjemme som vi får et par gange om måneden er tærte. Børnene elsker det, og det er det nemmeste i verden. Indholdet varierer en anelse  alt efter, hvad vi har i køleskabet og mulighederne er i virkeligheden uendelige. Jeg laver for det meste en tomatsalat ved siden af og nogle bagte rodfrugter eller som her bønnefritter og søde kartofler.

Til 4-6 personer skal du bruge:

Tærte :

1 tærtebund (lav den selv, hvis du orker eller køb en færdigdej – Den økologiske fra netto er min favorit)
2 kartofler (eller 1 stor)
1 lille sød kartoffel
2 gulerødder
1 lille løg
1 fed hvidløg
1/2 tsk tørret chili
En halv pose spinat
salt og peber
3 æg
En sjat mandelmælk

Riv kartofler, gulerødder og løg groft på et rivejern
Steg det på en middelvarm pande med lidt olivenolie, hvidløg og chili. Tilføj spinat og sluk for varmen og lad det stå.

Pisk æg med mandelmælk og salt og peber i en skål.
Fordel fyldet fra panden på tærtedejen i et fad.
Hæld æggemassen over.
Du kan vælge at drysse med ost, men jeg foretrækker den uden.

Bag i ovnen, 200 grader varmluft cirka en halv time, eller til tærten er brun og gylden.

Lad tærten stå 10-15 min inden servering.

Tomatalat:
3-4 tomater
En halv agurk
En avokado
En sjat god olivenolie
Rødvinseddike eller balsamico
1 fed hvidløg
En håndfuld oliven
Oregano
salt og peber
(evt. mozzarella eller feta – Jeg serverer selv osten ved siden af)

Skær tomater, agurk og avokado i små firkanter.
Fordel på en tallerken. Bland et presset fed hvidløg med olivenolie og rødvinseddike og hæld det over grøntsagerne. Tilsæt oliven, oregano, salt og peber.

Bønnefritter med sød kartoffel:
En halv pose frosne bønner
En sød kartoffel
En halv avokado
En håndfuld hakket persille
Evt. lidt nødder eller sesamfrø

Fordel de frosne bønner på et stykke bagepapir, skær den søde kartoffel i firkanter og bland dem med bønnerne og hæld godt med olivenolie over. Bag i ovnen ved 220 grader til de er mørke (Nogle af dem må gerne være på grænsen til brændt). Lad dem køle lidt af på bagepladen (mens du laver din tærte for eksempel).

Læg bønner og kartofler på et fad, drys med salt, hakket persille, nødder og avokado skåret i små stykker.

Værsågod.

17 replies
  1. Camilla
    Camilla says:

    Din pasta med cashewsauce reddede mig på mit ophold i Kenya, og er stadig en favorit! Det kunne det her også hænde at blive – jeg hepper på flere opskrifter i fremtiden.

    Svar
  2. Lise
    Lise says:

    Mega god inspiration! Vi skal have det i aften. Det lyder virkelig lækkert.
    Håber også på en kogebog med børnevenlige vegetariske retter 🙂

    Svar
  3. Mette
    Mette says:

    Hej,

    er jeg den eneste, der ikke kan få linket til de andre opskrifter til at virke?
    Nu fik jeg jo lige lyst til at se den pasta med cashewsauce 🙂

    Svar
  4. Nicoline
    Nicoline says:

    Åh, det ser lækkert ud! Det skal jeg helt sikkert prøve at lave til mine (ikke-vegetariske) roomies. Jeg tror, det bliver et hit 😉

    Svar
  5. Lotte
    Lotte says:

    Vi fik det til aftensmad. Det var vildt lækkert! Du skal bare se at få lavet den kogebog. Den bliver et kæmpe hit 😁

    Svar
  6. Trine
    Trine says:

    Jeg lavede tærten i går. Og den blev så lækker!
    Jeg tilslutter mig koret, og kunne godt tænke mig at se flere af disse overskuelige opskrifter på vegetar-retter herinde i fremtiden.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *