Fliser og pandekager

Egentlig skrev jeg det meste af det her i går aftes efter lidt for mange afsnit Love Island, men jeg faldt i søvn, inden jeg nåede at udgive. Så I får det nu.

Tirsdag er en lille time gammel og jeg ligger i mørket. Mit hår dufter af vanilje og smør efter de mange pandekager jeg bagte for nu en del timer siden. Jeg er træt på den der måde, hvor det nærmest summer i kroppen og mine øjne føles tunge. Mit hoved er bare ikke lige så træt som min krop og det er propfyldt, så nu forsøger jeg at skrive det tomt.

Vi har fået vores badeværelsesfliser i dag, hvilket betyder at vi nu kan se en ende på badeværelsesprojektet. Det er en lettelse, men også virkelig overvældende. Det lyder nok åndssvagt, men der er så mange følelser i hele renoveringsprocessen, og i dag var en af de dage, hvor det hele blev for meget og jeg blev nødt til at hyle det ud – På trods af, at vi nåede en milepæl og nu er tættere på end meget længe.
Filmen knækkede for alvor, da jeg måtte sande at jeg havde overvurderet mine egne evner. Igen.
Jeg havde nemlig hele tiden en forestilling om, at jeg sagtens kunne stå for opsætningen af de fliser. Jeg har forberedt mig grundigt. Set alle tutorials, læst alle guides, spurgt mig frem, målt op – Jeg var klar. Lige indtil de kom, fliserne. Vatterpasset og mine beregninger afslørede skæve vægge, og skøre mål, hvilket resulterede i at det slog knuder i min hjerne, min regne-angst tog fat, og pludselig kunne jeg slet ikke overskue det. Jeg kunne ikke regne det ud, kunne ikke forstå noget. Følte mig dum og uduelig.
Overvældet og opgivende, bakkede jeg ud af flise-projektet. Jeg forudså hvordan en enkelt lille fejl ville få mig helt ned med nakken, og jeg kastede håndklædet i ringen.

Jeg lod evigt tålmodige Michael overtage, hvilket på den ene side var (endnu) et kæmpe nederlag, og omvendt en kæmpe lettelse. Mest det sidste, særligt efter at have hylet over det, og til sidst accepteret, at jeg bare ikke er så handy som jeg troede.
Det er Michael heldigvis. Mere end mig i hvert fald og han har brugt aftenen på at opsætte godt halvdelen af fliserne, og det ser pissegodt ud. Selvfølgelig.

Nederlaget sidder lidt i mig. Selvom at kalde det et nederlag nok er lidt af en overdrivelse. Men som sagt, man bliver virkelig investeret i alt hvad der foregår i sådan en omgang renovering. Og jeg var virkelig opsat på det altså. Øv.

Nåh, men jeg må bare vende tilbage til det jeg kan. Jeg sliber, jeg maler, jeg shopper, indretter, holder fat i løse ender, peger på ting, der skal gøres og bager pandekager. DET er jeg god til.

Ps. Kommentarer om at det er nemmeste i verden at lægge og opsætte fliser, er jeg ikke helt klar til. Too soon 😀

28 replies
 1. Tina says:

  Jeg får tit mange idéer, for nyligt købte jeg en kæmpe sættekasse i jysk og proklamerer af den skulle males i 3 nuancer grå og noget hvid… 3 sekunder inde i projektet kastede jeg malerruller over til min mand… Sådan går det tit 😔 men jeg er ikke så perfektionistisk som ham. Men nogle ting lykkedes mig, og så er der ros at høste. Man skal vælge sine værker med omhu 😘

  Svar
 2. Marianne says:

  Jeg har altid tænkt at det ville være rimelig easy-peasy at sætte fliser op, de gør det jo hele tiden i Nybyggerne 😉 Jeg er dog ret sikker på, at hvis jeg først stod med fliserne i hånden ville jeg reagere helt på samme måde som dig – og uden tvivl ende med at ringe til min far. Jeg vælger at se det som en styrke at vide, hvornår man skal bede om hjælp 🙂
  Og de pandekager bare jo heller ikke sig selv vel 😉 Uanset hvad synes jeg i hvert fald du er ret så cool.

  Svar
 3. Marianne says:

  Altså efter stor erfaring med at se Nybyggerne på TV2 og deres flise-kvaler, så tror jeg ikke, du skal være alt for hård ved dig selv. Desuden er pandekager sikkert mindst ligeså vigtige, når man skal skal undgå pludselige, små fedtede, børnefingre i flisefugerne :*
  Det er i øvrigt helt fantastisk flotte, fliserne! Glæder mig til at se dem på væggen 🙂

  Svar
  • Marianne says:

   Fedt at vores erfaring med at se Nybyggerne sætte fliser op resulterede i to forskellige opfattelser af projektet 😉

   Svar
   • Marianne says:

    Haha, ja! Jeg synes altid de kager rundt i det, medmindre de har haft professionelle til at lære dem, hvordan man gør 😉

    Svar
 4. Heidi Kjeldgaard says:

  Herhjemme er det mig der får alle de gode ideer og min mand som udfører dem( med mig som heppekor) fantastisk arbejdsfordeling , hvis du spørger mig 😂

  Svar
 5. P says:

  Det var også meningen jeg skulle sætte fliser op i vores køkken. Det skulle være såååå nemt, jeg havde set en masse tutorials. Jeg tror måske jeg satte 10 skæve fliser op og overlod resten til min perfektionistiske mand 😆

  Svar
 6. Christine says:

  Op med humøret, søde Snegl. Fliser er sindssygt svære. Altså ikke at sætte dem op – det kan alle nok magte. Men at gøre det ordentligt og pænt, uden alt utallige fejl og K3’ere. Det er ikke for amatører. Faktisk så meget, at vi på trods af nu flere murede badeværelser stadig hyrer en murer til at gå og lave det med os. Kærligst fra en Nybygger

  Svar
 7. Mette says:

  Jeg ville ikke engang turde at kaste mig ud i det, så at du gjorde forsøget, er sgu da pisse godt gjort!

  Svar
 8. Helle says:

  Det kan godt være du ikke kan sætte fliser op – men du kan dælme noget med at udtrykke dig og sætte ord på. Altså egentlig kunne man jo tænke at det at læse om fliser, ville være kedeligt – men nej, der er så meget følelse i det du skriver 🙏

  Svar
 9. Signe says:

  Altså, jeg havde endda glasmosaikker i måtter, som jeg snildt lige kunne klippe til og klaske på et badeværelsesbord. Inkl. kanter. Piece of cake… indtil møblet var monteret, og det pludselig virkede enormt svært. Så dén klarede mureren, og alle var glade 😁

  Svar
 10. Line says:

  Jeg tænker fliser må være noget af det virkelig svære at gøre selv. Så bare det at du overvejede at kaste dig ud i det er mega sejt! 🙂 Og alle de andre ting du sørger for er jo lige så vigtige brikker i processen mod et færdigt sneglehus

  Svar
 11. Camilla says:

  Sejt, at du overhoved ville kaste dig ud i det – det havde jeg ikke gjort, selvom jeg kan meget når det kommer til diy. 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

  Svar
 12. Tina says:

  Jeg kan godt forstå at du kastede håndklædet i ringen.
  Jeg havde aldrig villet kaste mig ud i sådan et forsøg, jeg bor selv i et dejligt gammel hus med skæve vægge, så har prøvet selv at sætte liste og sådant op og det var besværligt nok.
  Der er sikkert tusinde andre opgaver du kan påtage dig.
  Det er også en mundfuld at sætte i stand og I skal måske regne med at løbe træt i det i perioder.
  Jeg glæder mig til at se jeres projekter, hvis du en dag viser frem her på bloggen.
  Ønsker jer alt vel og god arbejdslyst:-)

  Svar
 13. KJ says:

  Det er hårdt hver gang, det der med at indse, at man ikke kan det, man troede/håbede. Til gengæld kan du i mine øjne skrive, som kun få kan. Og så klarede du badeværelsesgulv-oversvømmet-med-kloakvand-situation. Sidstnævnte kræver altså sin kvinde 😱💪🏻

  Svar
  • Kristine says:

   Enig!
   Efter den aften burde du få sådan en medalje som brandvæsenet uddeler til særlig heltedåd. Du har i den grad gjort din indsats på det badeværelse!

   Svar
 14. Henriette says:

  Ai, op i r…. hvem der sætter dem op. Fliserne er godt nok fine og point til dig for, at du overhovedet overvejede at gå i gang med at sætte dem op. Har lige været en uge i Hornbæk, og har virkelig forvirret min mand med min snak om Sneglens husprojekter. Han forstår ikke ikke helt det der “jamen, det er en blog, jeg læser, og derfor er det skidesjovt at følge med i hvor langt de er nået i huset”. Men hyggeligt er det og også inspirerende.

  Svar
 15. Silje says:

  Jeg gråt over å sette opp en gardinstang igår, pågrunn av noe med rullegardiner, høyde, lite rom blabla. Det blir litt sinnsykt under oppussing med andre ord, så forstår deg godt. Men det blir da pissegodt hos dere, hell og lykke videre 🙂

  Svar
 16. Laura says:

  Man kan ikke være verdensmester til alt – men man kan sagtens være pisse handy og sej og tabe pusten over nogle (virkelig pæne altså) fliser samtidig.

  Svar
 17. Karen says:

  Super lækkert! Kan også genkende problematikken hvad angår renoveringsprojekter!
  Målmand spørge til flisen? Farven og produkt? Kunne lige se den i mit køkken😊

  Svar
 18. Stine says:

  Fliser er det værste i verden! Jeg skulle sætte 2 m2 op i mit køkken og det blev simpelthen så grimt og skævt. Godt satset på pandekager i stedet!!

  Svar
 19. Rebecca says:

  Wow, jeg ville ALDRIG turde give mig i kast med at sætte fliser op!🙈 Alene at du havde intentionen og har fundet tiden og overskuddet til at sætte dig ind i hvordan man gør, imponerer mig!!

  Svar
 20. Justtravel.dk says:

  Måske har du ikke flise-opsætningstalent men til gengæld besidder du (tydeligvis) de vildeste mor-skils. -og det er edderfisme mere misundelsesværdigt. Pandekagebager ftw

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *