Sure mor

Jeg hader det. Hader når jeg ikke kan rumme dem. Dem jeg elsker allermest. Hader når jeg er sur, når jeg ikke kan finde mere overskud, når jeg bider hovedet af dem. Hader når jeg sidder tilbage med ondt i maven og flovhed, som nu, når roen har lagt sig og de sover, og jeg ikke engang kunne være nærværende i de få timer vi havde sammen, da de kom hjem, fordi jeg havde for travlt, for travlt med mails der skulle besvares NU, med rod der skulle ryddes op NU, møder der skulle koordineres NU, hovedet oppe i min egen røv NU, og bare ikke mere line at tage af, galoperende PMS, og og og… Undskyldninger har jeg mange af, men det ændrer ikke på, at jeg var en sur mor, en tarvelig mor, en mor der ikke engang kunne lytte til det frustrerede barn, der havde brug for mig, eller kunne overskue den andens meltdown over noget med en tissemyre i vindueskarmen udenfor. En mor, der havde fået nok.

Øv, mand. Kæmpe øv. Jeg hader det, jeg ved jeg hader det, og alligevel sker det. Ikke hver dag. Ikke engang tit. Men det sker.
Kan jo for fanden kun sige undskyld og forsøge at gøre op for det i morgen, og alle andre dage, alle de dage, hvor jeg ikke er en stor mor-lort. Øøøøøv!

Men det var jeg altså i dag. Igen. Og det var sikkert ikke sidste gang. Hun bor desværre derinde, mor-lorten, under alt overskuddet, al energien, alt det gode, sammen med sine veninder: Hystade-hustruen og stædig-sækken.

Nu, NU skal jeg (og de tre førnævnte mavesure damer) spise chokolade.

23 replies
 1. Lea says:

  Åh ja… den mor kender jeg også 😥 det prøver, at huske, at sige undskyld. Men børn er nogle tilgivne små sataner. Så nogle gange får jeg endnu mere dårlig samvittighed over, at de bare tilgiver hende sure-mor ❤️
  Du gør det bedre i morgen!!

  Svar
  • Anne R says:

   Ja! Det kender jeg godt, det der med at føle mig endnu mere øv og lortet, når børnene bare tilgiver. Som om de har resigneret….
   Jeg synes heldigvis, der bliver færre lortemordage, jo ældre mine børn bliver (12 og 8).

   Svar
 2. Nanna says:

  Sådan en mor var jeg igår. Jeg råbte SOV og STOP til mit lille barn på knap 5 mdr, som har ondt i halsen og kæmper med en virus. Jeg kunne bare ikke mere. Øv, hvor jeg hader det!!! Lige som dig sker det heller ikke tit for mig, men når det sker ramler hele lortet for mig og jeg har så svært ved at tilgive mig selv bagefter. For kunne jeg ikke bare lige ta’ mig lidt sammen og finde en snert af empati?! Åbenbart ikke, men idag har været en god dag uden besøg fra Lorte-Moren. Heldigvis!

  Svar
 3. Amalie Molzen says:

  Jeg tror faktisk på at børn har godt af at opleve hele, autentiske mennesker. At det er okay ikke at være rummelig og fyldt med overskud hele tiden, og at det også er okay at sige undskyld bagefter :* Det tror jeg, der er god læring i.

  Svar
 4. Louise says:

  Den ramte plet den der…kan fuldstændig mærke din smerte – fordi jeg (desværre) også kender den aldeles godt selv! Jeg ved det godt bagefter. Jeg ved det sågar, mens det står på, og jeg faktisk kan iagttage situationen lidt udefra, men ALLIGEVEL kan jeg ikke pakke lorte-moren væk. Og det gør så djævelsk ondt bagefter! Men ingen er fejlfri – vi er ikke maskiner – vi elsker med hud og hår, og det bringer alle, ALLE følelser frem. Heldigvis mest de gode, og det mærker dine børn hver dag ❤️

  Svar
 5. Anne says:

  Den mor findes i alle. Dem der siger andet lyver. Vi er bare mennesker og alle, også voksne, kan få et meltdown.
  Jeg øver mig i at sige “det er ok”. De få gange det sker.
  Ikke dermed sagt, at jeg synes det er ok. Hvis jeg ved et trylleslag altid kunne være overskuds mor, så ville det da være skønt. Men der findes ikke magi, kun ægte mennesker. Så derfor øver jeg mig i ikke at blive for sur på mig selv bagefter. Samler mig selv op og så mit barn bagefter. En erfaring rigere og så videre. For jeg ved at kærligheden og overskuddet venter lige rundt om hjørnet.
  Du er en god mor, ikke perfekt. Men garanteret den allerbedste for dine børn.

  Svar
 6. P says:

  Når jeg spørger mine børn, om vi skal være gode venner igen efter en konflikt, svarer de altid “det er vi da allerede.” Fandme godt at de aldrig bærer nag overfor mor-lorten ❤️

  Svar
 7. Trine says:

  Åh, her på matriklen kender vi også Sure-mor og Sure-far. Og vi har kun et barn (og et på vej) og ingen vilde renoveringsprojekter i gang. Kun en treårig, der bare kan være så røvirriterende og fræk indimellem, at det er svært at rumme. Jeg kan sagtens rumme, når han er ked af det eller vred, men når han prøver mig af ved ikke at høre efter eller være fræk, så kæmper jeg virkelig med det. Masser af forståelse herfra ❤️

  Svar
 8. Nina says:

  De dage kender vi vist alle sammen, men derfor er de stadig røvnederen! I morgen bliver bedre og kærlighed mangler de kære (og til tider rigtig, rigtig anstrengende) børn heldigvis ikke. Kærlige tanker fra en fellow indimellem-sur-og-skodagtig mor. ☺️

  Svar
 9. Alexandra says:

  Fra en ikke-mor: for helvede det er god selvindsigt at vide, når man går over stregen. Lov mig at du siger dét undskyld til dem i morgen. Det ville jeg ønske min mor havde gjort, da jeg var barn – eller for den sags skyld stadig kunne finde ud af i dag. At hun ikke mente, hun automatisk havde ret, fordi hun var ‘mor’, og derfor ikke behøvede at indrømme overfor mig som ‘barn’, når hun til tog fejl eller gik for langt.
  Jeg håber, jeg kan se, når jeg ikke er fair (når jeg en gang bliver mor that is). Jeg håber, at jeg har din selvindsigt, og godt ved at det ikke er verdens undergang og gør mig til en lortemor. Jeg håber, at jeg kan sige undskyld til mine børn og at jeg tog fejl. For jeg mener, at det lærer dem, at alle kan tage fejl, og at det er okay. Særligt hvis man indrømmer det og siger undskyld <3

  Svar
 10. Mia says:

  Pyh, jeg var også en lort den anden dag. 💩 Men børnene er her endnu, og elsker mig endnu, og min mand kom hjem til mig igen, efter den (fucking) gamer aften, som var skyld i at jeg skulle putte begge unger og derfor blev en lort.
  Og i dag vil jeg spise is med min ældste på 3, og nusse næse med den yngste på 4 mdr, og så håbe på at der går lang tid, inden jeg igen bliver en lort. 😉

  Du klarer det der mor-halløj pisse godt, det er jeg sikker på. ❤

  Svar
 11. Trine says:

  Alle er sure lortemor nogle gange. Ligesom alle børn er sure, grænsesøgende, lortebørn en gang i mellem. Det er okay og det vigtigste, tror jeg, er at kunne sige undskyld til hinanden. Nu er det overstået og så er der længe til den ventil skal åbnes igen. For det skal den altså en gang i mellem. Nyd chokoladen. ❤

  Svar
 12. Elena says:

  Jeg er også sure mor engang i mellem. Og jeg hader det også. Men overskuddet kan bare ikke være det samme hver dag. Dejligt at vide man ikke er alene om at være den sure selvom det ikke er rart

  Svar
 13. Marie says:

  Beeeeeen there. Tusind gange.

  Kan til gengæld ikke huske, at min mor har været det. Men det har hun – det siger hun selv. Så satser hele puljen på, at ens børn ikke husker én sådan.

  Men derfor er det jo stadig lortet og råddent. Og bare menneskeligt.

  Svar
 14. Maria says:

  Elsker elsker elsker det indlæg. Havde lige spurgt min mand, om vores datter slet ikke havde været ked af det i dag (men en håbefuld hentydning til at det ikke kun er med mig, hun har anfald🙈). 💛

  Svar
 15. Chris says:

  Det lettede lidt at læse! Har selv været lortemor i dag, og FUCK hvor jeg hader mig selv bagefter. Åh.. altså.

  Svar
 16. Mette says:

  Åh, jeg kender det så godt!!! Forleden dag kom jeg til at vrisse af min baby, fordi hun vågnede lige da jeg havde sat mig for at se et afsnit “Say yes to the dress”!! Bagefter hylede jeg lidt ned i hendes bløde nakke. Søvnmangel og manglende overskud er roden til alt ondt.
  Tak fordi du sætter ord på det!
  Ha en rigtig dejlig weekend – jeg ved du er en rigtig, rigtig god mor❤️

  Svar
 17. Bettina says:

  Nu ved jeg ikke hvordan dine højbede ser ud, men tænker de er lidt høje og måske har masser af sol for så skal du helt sikkert fylde dem med krydderurter. Dem du kan købe i Brugsen i potter fungerer fint – purløg, timian, rosmarin, salvie, persille, basilikum og hvad du ellers falder over. Smukke planter, alle elsker de sol (og vand), de blomstrer og så skal du selvfølgelig bruge dem i din mad 😋

  Svar
 18. Katja says:

  Har aldrig følt et blogindlæg så meget, som jeg gør dette!
  Det er det værste, når det er Suremor der har taget over. Endnu værre, når hun endelig får overdraget den skrigende baby og hysteriske 3-årige til manden, for at få lov at slappe af i 10 minutter, så ligger hun sig til at shame sig selv.
  Fandme en træls type.
  ❤️

  Svar
 19. H says:

  Av – det kender jeg rigtig godt! Jeg har en trodsig 3 årig og er gravid i 7. måned. Det er en (til tider) dårlig kombination 😳😬 Men heldigvis er der også alle de gode stunder og dejlige dage ☀️

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *