Koks i kroppen

I virkeligheden har jeg sjældent haft det bedre, særligt fysisk. Som mange af jer, har været søde til at kommentere på, har jeg gennemgået en lille transformation over de seneste måneder. Jeg spiser sundere, bevæger mig mere, og det kan mærkes, både på humør, fysik og på mit tøj, der ikke længere passer mig.
Jeg føler mig stærk, har mere energi og kan lide det jeg ser i spejlet. MEN jeg er samtidigt presset på andre aspekter, meget mere end jeg har været det længe, og det reagerer jeg på, også fysisk.
Min krop har altid reageret længe før min hjerne, når noget har gået mig på og jeg har flere gange oplevet at føle mig fysisk syg og først noget tid efter fundet ud af, at det har været psykiske omstændigheder, der har sat sig som feberfølelse, kvalme og svimmelhed. Jeg kaster op, når jeg er nervøs eller ked af det, mine hænder snurrer, når jeg har for travlt eller er presset, jeg får nældefeber i pressede perioder, og er i det hele taget fysisk utilpas, når noget går mig på. Faktisk kan jeg huske at jeg i årevis som barn var overbevist om, at noget måtte være helt galt. Fordi jeg var svimmel og havde kvalme næsten hver dag. Det viste sig, at aftage som mobningen stoppede.

Min krop reagerer for tiden, og jeg ved heldigvis godt hvorfor, hvilket gør det en anelse mere udholdeligt.

Knuderne gør mig bekymret, den store omvæltning i at være flyttet langt væk “hjemmefra” fylder på godt og ondt, følelsen af at bo i noget, der er ufærdigt gør mig skør (Vi har hverken bad eller toilet på nu fjerde uge) og alt det betyder, at jeg blandt andet har svært ved at sove om natten, at jeg nemt bliver ked af det, at jeg glemmer ting konstant, og så har jeg ikke haft menstruation i to måneder. Sidstnævnte er for mig, der af min gynækolog er blevet erklæret “hyperfertil”, i øvrigt ekstremt stressende. Jeg har brugt flere penge på graviditetstests de sidste par uger end på kaffe, og det siger en del. Dog kunne min læge berolige mig med, at netop nye omgivelser og vægttab alt sammen kan være med til at kroppen går lidt i stå og “glemmer” at der er nogle æg, der skal løsrives og ud af systemet. Det beroliger mig en anelse, og er så dog alligevel en ekstra stressfaktor jeg ikke helt kan finde plads til. Virk nu bare, krop!

Som tiden går og vi langsomt begynder at falde til i vores nye by, og her mener jeg særligt børnene, der heldigvis elsker (!) at være her og nærmest har mere fyldte kalendere end os, bliver det også langsomt nemmere at falde i søvn, kan jeg mærke, og når de gode nyheder lander hos mig senere på ugen, og måske når vi tager på ferie lige om lidt, tror jeg også, at kroppen finder sig selv igen og kan falde til ro og finde sin funktion igen. Det håber jeg eddermame.

13 replies
 1. SB says:

  Tak for et dejligt ærligt indlæg (igen) jeg har samme krop der reagere på vegne af hovedet.
  Men ja om lidt lander der gode nyheder og så på ferie☀️

  Svar
 2. Lika says:

  Jeg håber snart på, at du får det bedre rent fysisk og psykisk. Du virker til at være klar over hvorfor, du har det sådan og det er vigtigt. Og nævner lige fordi jeg sidder midt i det selv – større husrenovering får folk til at bryde sammen, skilsmisser og hvad der er værre. Der er grund til alle de advarsler man får. Hele ens fundament rykkes – det er altså noget, der får en presset. Så bare det at man ikke er knækket synes jeg man skal give sig selv mega kredit for. Det er virkelig en hård og ikke særlig sjov tid. Men det holder op og alt bliver godt igen. Rigtig godt. Kram til dig og ønsket om en fantastisk ferie 🙂

  Svar
 3. Signe says:

  Good vibes din vej, Cille. Kan godt følge det hele lidt… og ja – stranden holder! Kunne aldrig bo andre steder en tæt på havet. Jeg får klaustrofobi, hvis der er for langt til åbent vand 🙂 Det er den ultimative stressnedbringer, og det er much needed meget af tiden.

  Svar
 4. Amalie says:

  Kære Snegl
  Det lyder sørme ikke særlig rart, jeg kan godt forstå du længes mod gode nyheder, ferie og (mere) færdige projekter. Jeg tror alle menneskers stress og følelser går i kroppen, det er bare ikke alle der mærker det. Jeg forstår til fulde, at hvad du mærker ikke er rart. Men sejt med en god klog krop der kommunikerer og ikke for døve ører. Rigtig god tur ud af frustrationen og kaos’et for præcis som du siger skal du nok komme dertil ❤

  Svar
 5. Sara Julie says:

  Søde og smukke Snegl!
  Alt godt sendes i din retning <3
  Hilsen typen der (stadig) får influenza i pressede perioder, og i perioder hvor jeg glæder mig meget til noget … Særligt ferier og juleaftener er blevet tilbragt på sofaen med strepsils og kleenix 😉

  Svar
 6. Sisse says:

  Åååh kender godt det med at ens krop går i stå. Har lige haft at min mens udeblev i 10 dage, hvilket er en mega stressfaktor fordi jeg bare skal se en sædcelle for at blive gravid🙄 og så fordi min mand er sterilliseret så burde ikke kunne være gravid😄 (og var jeg heldigvis heller ikke) men skrækken var der og købte da også et par tests🙈

  Svar
 7. Nikoline says:

  Det lyder virkelig hårdt! Håber det hele falder på plads snart<3 og rigtig god ferie<3
  ps. jeg ville nyde en udebleven menstruation! Min menstruation udebliver også, når jeg er stresset eller sådan noget, og jeg NYDER det! og jeg bliver også lidt bange for en mulig graviditet, men altså…;)

  Svar
 8. Sidsel says:

  <3
  Kender godt det med en krop der reagerer…..og frustrationen over at den ikke bare kan "virke ordentligt".
  Tanker til dig 🙂

  Svar
 9. Marie says:

  Puh det lyder hårdt. Håber snart det vender for dig. Måske ved du det allerede, men I kan slippe for ejendomsskatter på huset, hvis der er vise basale forhold, der ikke fungerer. Det er en rubrik i selvangivelsen, man skal udfylde, og der selvfølgelig beskrevet en række krav på skats hjemmeside.

  Så kan man da glæde sig over ikke at blive flået af staten, mens man bader i en køkkenvask og laver stort i et hul i haven 😬😊

  Svar
 10. Christine says:

  Åh altså, den stakkels krop! Men hvor er det godt, at den reagerer, så du ved, at du skal passe på dig selv. De stresssymptomer skal du tage alvorligt❤️ Selv gode og dejlige tinge stresser, når der er mange krav til os. Tag tid til dig selv og find små pauser til det, der betyder noget særligt for dig. I en tid og i en familie, hvor der er mange andre, der har brug for dig, skal du også huske dig selv.
  Kram Chris, der blev ramt af stress midt i at være nygift, i nyt hjem og med nyt job.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *