I øvrigt …. Husejer-edition

 • Har jeg i løbet af de sidste fem dage set edderkopper så store, at jeg et kort øjeblik insisterede på, at de måtte være kommet med en klasse bananer. Google fortalte mig at de er pæredanske. Ad.
 • Viser det sig at børn bliver absurd beskidte, når man har et hus, eller i hvert fald når man har en have. Men så er det jo skidefedt, at vi ikke har et bad endnu.
 • Venter vi i de her dage på vores toilet og bruser, og jeg har sjældent være SÅ på dupperne. Hver gang en varevogn eller lastbil sænker farten ude på gaden, springer jeg op.
 • Ved jeg godt, at hussnakken og det at flytte ud af byen har overtaget domænet på det seneste. Og at I er flere der er trætte af det. Bær over med mig. Det går nok over igen. Måske.
 • Er noget af det allerbedste ved det her hus-noget, at man kan tørre vasketøj udenfor. Kæft, det holder!
 • Har vi fået hængt en hængekøje op i haven. Op-tur!
 • Skal jeg lige vænne mig til ikke at tysse på børnene, når de løber om kap i stuen. Ingen underboer!
 • Er lyden af regn mod taget min nye yndlingslyd.
 • Har jeg på ingen måde forstand på planter. Hvad kan man plante i et højbed? Vi har to.

50 replies
 1. B says:

  Det her skal på ingen måde forstås som en “stop-med-husrelaterede-indlæg”! Slet ikke! Du må skrive lige hvad du vil 😊Men var den nye sneglehytte blog ikke ment som et sted til hus/renoverings – tanker/nyheder? Men den virker ret forladt. Skrev en kommentar på den blog, netop for at spørge om den var nedlagt, men kommentaren afventer stadig moderation her mange uger senere…

  Svar
  • Sneglcille says:

   Jeg er blevet smækket ude af den 😩
   Den bliver mere en forlængelse af instagramprofilen og så kommer der lidt mere bygge-relaterede indlæg op, når altså jeg kommer ind igen.

   Svar
 2. Sine says:

  Jeg er på ingen måde træt af at høre om jeres nye eventyr og hus! Det er spændende, anderledes og hyggeligt – så bliv endelig ved😃❤

  Svar
 3. Tina says:

  Nooooo!!!!! Fortsæt hus snakken. Vi købte selv hus 3 sekunder inden juleaften og nåede ikke helt i mål, men fik gulve på… Elsker dine indlæg.

  Svar
 4. Lotte says:

  Jeg elsker dine indlæg om huset 🤗 vi er selv næsten lige flyttet til Nordsjælland efter 15 år på Østerbro. Så kan snildt sætte mig ind i det 😊
  Vi har pt 6 mindre højbede + nogle store høje krukker (og en masse små) på vores gigantiske terrasse. Jeg har købt en rhododendron der bliver mellemstor og så har jeg ellers plantet en del dværgrhododendron i 4 af de andre. Jeg har også købt et par hortensia til det ene højbed, men den slags jeg har købt blomstrer ikke så længe. Jeg skulle have valgt dem der hedder endless summer – de blomstrer nemlig i mange måneder. Men så ved jeg hvad der skal købes næste gang 😊 jeg har forresten også plantet jordbær i det ene højbed

  Svar
 5. Rutsje says:

  Ja, bliv endelig ved med at skrive om det der fylder – sådan er det mest ægte. Elsker at høre om huset 🙂

  Svar
 6. Lika says:

  Det er fint med mig og hussnak – sidder midt i det hele selv. Mangler at renovere 1 værelse og 2 badeværelser. Og et toilet. Og bryggers, men det er ikke så meget lige i det rum ift de andre. Og så er der taget – jo jo, der er nok at se til. Og det kommer til at tage det meste af 2018. Men hey, jeg er på barsel og har ikke travlt 🙂 Dejligt at ikke føle sig alene, når du udtrykker frustrationer. Jeg forstår det til fulde. Men i sidste ende bliver det mega godt!!

  Svar
 7. Lika says:

  Ps. I vores ukrudt-have (som først blir fikset næste sommer) har vi et gaaamelt højbed, hvor i de vokser jordbær – måske I kunne plante nogle?

  Svar
 8. Anna Parsum says:

  Tak for en god blog. jeg kan sket ikke få nok af husrenoveringssnakken, så fortsæt endelig. Med hensyn til højbedene; hvad med at give dine to ældste børn ansvaret for (med lidt hjælp naturligvis) hver et bed? Det nyder de fleste børn!
  PS.: Ærter er hurtigtvoksende!

  Svar
 9. Marina / cand.mor says:

  Rabarber! Så lækre, smukke og virkelig, virkelig taknemmelige at have i ens have. Især er det pragtfuldt, synes jeg, at rabarber er en af de grøntsager, der begynder at vokse så snart, som frosten har sluppet sit tag i jorden. Som om den tænker “Nu VIL jeg frem i lyset!”

  Svar
 10. Maria says:

  Elsker alt om huset – bare bliv ved!
  Må jeg spørge hvor de fine stole på billedet er fra?

  Svar
 11. Trine says:

  Jeg er (også) vild med Sneglcille, husejeren 😊
  Når man har børn, er det fedeste at have en masse spiseligt i haven. Vi var så heldige, at der var en del i vores have i forvejen – skovjordbær, rabarber, stikkelsbær, blåbær, ribs og så videre – og det kræver altså minimal pasning. I højbed tænker jeg jordbær, ærter, krydderurter og salat. Har I ikke de andre spiselige ting i haven, så skynd jer at få dem. Vores have giver frugt og bær fra juni-oktober, og det holder altså bare – for både store og små. Til efteråret kan du sætte en masse forårsløg (tulipaner, krokus, perlehyacint og den slags). Det er nemt, og man bliver så glad efter en lang grå vinter, når de titter frem.

  Svar
 12. Anja N says:

  Elsker hus-projektet 👍🏻Vi har køkkenhave i vores højbede – salat, gulerødder, radiser, ærter & krydderurter ☀️

  Svar
 13. Nina says:

  Endelig mere hussnak!!
  Ærter er genialt! De er hyggelige at sidde og spise sammen i familien, og så er man sikker på at få udbytte, da hverken snegle eller fugle for alvor kan komme igennem 🙂 De skal dog helst have noget at klatre op af, herhjemme er det fixet ved at lave et rør af noget trådhegn, som så er stukket i jorden med nogle stænger.
  Krydderurter er også hyggeligt og praktisk. Nogle breder sig dog og overtager alt (f.eks. Mynte) så det er bedre i en krukke for sig. Men snedigt til en mojito og myntete 😀

  Svar
 14. Camilla says:

  Åh jamen hvad kan man ikke plante i højbede. Det er bare med at komme i gang. I år har vi ærter og gulerødder i det ene. Det andet har fået sat drivhus-tag på, så der er der plantet agurker, peberfrugt og chili.
  Herudover har vi i år plantet hindbær, stikkelsbær, brombær og fra tidligere år har vi solbær – det holder 100% med bærbuske og børn!! 🙂

  I højbedene har vi også haft jordbær, radiser, salat og div. krydderurter. Så det er bare at gå i gang!! 🙂
  Nyd det!!

  Svar
 15. Julie says:

  Neeeej, hussnakken må aldrig stoppe. Vi er ikke trætte af det, vi vil have mere 😉 Vi er også lige flyttet i hus, og hver gang børnene hopper i gulvet, skal jeg slå knuder på min tunge. Min tankegange er totalt tunet ind på at tage hensyn til underboen 😂

  Svar
 16. Cecilie says:

  Endelig ikke læg bånd på, hvad du har lyst til at skrive om! Du er jo ikke helt den samme snegl som for 5 år siden! Det er dejligt, autentisk og skønt at følge med, også selvom det ikke handler så meget om makeup og glam – hussneglen virker nemlig super glad to the bone! Tillykke med det hele!

  Svar
 17. Maj-Britt says:

  I højbedet kan du plante spiselige ting til børnene og jer selv. Men det kommer jo an på hvor i haven højbedet står, i forhold til hvor meget eller lidt sol de får. Tag en tur på planteskole medbring billeder af højbedet og forklar hvor meget lys de får, det er lidt dyrere end byggemarkeder og lignende, men man kan få en masse gode råd og vejledning. Synes det er sjovt at læse om huset og er vild med billederne. Held og lykke med haven, og husk man kan bare plante noget nyt hvis et eller andet dør og planter kan godt lide vand.

  Svar
 18. Nina W. says:

  Bliv endelig ved med hus fortællinger (og fotos). Bor selv i en gammel bungalow fra 30’erne, og har gennemrenoveret, men vil bare sige: man bliver aldrig færdig!! På den anden side er det jo en del af det ‘fede’ ved at have hus. 🙂
  Kan kun tilslutte mig rababer i højbed. Du kan tage af dem hele sommeren – de bliver ved med at komme med nye.

  Svar
 19. Merete says:

  Jeg har været fast læser en del år og må indrømme, at jeg er ved at falde fra. Du skriver fantastisk uanset, hvad du skriver om, jeg synes bare ikke, der har været ret meget indhold om andet end hus i lang tid. Jeg synes, det er ærgerligt og savner andre indlæg (fx beauty, hverdagsskriblerier eller morliv). MEN det er jo altså din blog, og når huset fylder i dit liv, så skal det jo også fylde her på bloggen. Vi, der ikke lige kan relatere til det, kan jo vende tilbage en anden god gang. Sådan er livet, og der er vel ikke noget mærkeligt i, at man som læser og blogger vokser lidt fra hinanden i perioder.

  Svar
  • Ida says:

   Jeg vil bare lige nævne, at selvom jeg ikke kan relatere til huskøb (eller familieliv for den sags skyld!), er jeg på ingen måde ved at falde fra! Jeg elsker indblikket i et liv, der ser meget anderledes ud end mit og særligt den måde som du deler dit på. Tak for dig!

   Svar
 20. Signe says:

  Du kan plante hvad som helst. Men masser af krydderurter og/eller stauder. Sus forbi Valdemarsro, hun har en del indlæg om deres lille, fantastiske have (og åndssvagt mange fantastiske opskrifter!!), så der er så meget inspiration at hente 🙂

  Svar
 21. Mette says:

  Elsker også hussnakken og det meste du ellers finder på 😊, så lad det fylde, der fylder 😍

  Svar
 22. Line says:

  Jeg er heller ikke træt af hussnakken. Nok fordi vi også næsten lige har købt et hus. Som vi sætter i stand. Vi er dog lidt længere i processen end jer – og det et så FEDT!

  Svar
 23. Amalie says:

  Jeg viste virkelig ikke meget om planter og stauder før vi fik have. Men så lånte jeg Claus Dalbys bog “Den levende have”. Den er så fin, med 1000 billeder og så beskriver han blomsterne så empatisk og pædagogisk og har fx et kapitel “10 stauder på en øde ø” . Mega lærerig og inspirerende bog. Han har lige udgivet “Selskabsplanter” og den står øverst på min ønskeliste. Desuden vil jeg mene at jeres hus er som skabt til slyngroser. De duftende af slagsen selvfølgelig. Du kan kigge på Davidaustin.uk de har sådan nogle smukke roser og gode beskrivelser. Og så kan du købe mange af David Austin roserne på rosenposten.dk

  Svar
 24. dorthe says:

  altså det er jo god læsning med jeres huskøb. Det bliver man aldrig træt af, jeg tror mere det var det dér med ” åhhh savner byen” og ” hvad har vi gjort” og bla bla bla.. Det kunne man godt blive liiiiidt træt af at hører.
  læg kartofler i et af bedene og jordbær. Det er taknemligt og passer sig selv. l får nok at se til med haven når det hele spirer og vokser

  Svar
 25. Anna says:

  Jeg ved ikke en skid om planter, men købte nogle jordbærplanter sidste år, de overlevede sgu’ og der kom jordbær. Og hvad der er virkelig sejt er, at de åbenbart kommer igen i år, trods frost og jo psykopatiske mængder regn. Nå men alt det uden at jeg skal gøre en skid.

  Svar
 26. Katja says:

  Camilla Plum har en Økologisk planteskole i Nordsjælland et sted, jeg har bestilt frø og planter fra hende i år og er meget tilfreds med udvalg og kvalitet. Hun sælger en masse sjove varianter, i kan evt. kigge forbi der, er sikker på de kan give god vejledning

  Bland forskellige sorter af både grøntsager som ærter, radiser (så løbende), jordbær mm. med blomster og urter der tiltrækker bestøvere og skræmmer utøj væk. Hvis du planter f.eks. al din salat et sted, er det nemt for insekterne der spiser dem at udrydde det hele når først de er fundet, så fordel det rundt i bedene.

  Hvis du gerne vil have en spiselig have med minimal pasning kan jeg anbefale at kigge på koncepter som permakultur og food forests, det holder! 😀

  Svar
 27. Nanna says:

  jordbær i det ene og krydderurter i det andet – nogle af dem der kommer af sig selv, år efter år. Er det ikke hvad I får mest ud af, hvis I ikke har ambitioner om en kæmpe køkkenhave ? 🙂
  Hvis jorden er rimelig fri for ukrudt er det også ok overskueligt at så salat og spinat f.eks.
  Og måske et par bærbuske, men tjek med en planteskole hvornår det er bedst at plante dem ud.

  Svar
 28. Sara says:

  Hvem kan ikke lide hussnak? Fortsæt endelig! Jeres projekt har fået mig til at overveje hus engang – til stor glæde for min kæreste der hader lejlighedslivet..

  Du skal jo skrive om det DU vil. Hvis man ikke har lyst til at læse, kan man jo lynhurtigt se at det er et emne man ikke kan lide og så hoppe videre. Du skriver også om nogle ting som ikke falder i min interesse – dine shoppeindlæg læser jeg fx ALDRIG, da vi er meget langt fra hinanden stilmæssigt, men det betyder intet for mig om de er der eller ej..

  Svar
 29. Stv says:

  Jordbær, bønner, hvidløg, porrer eller noget,der breder sig helt vildt,fx hindbær i højbedene.

  Svar
 30. Anne R says:

  Jeg har fulgt med længe. Og har hygget mig.
  Jeg har intet imod hussnak.
  Til gengæld begynder det at kede mig lidt, at din blog nærmest er en dagbog. Du fortæller, hvad I har gjort, købt, besluttet…..
  Eller hvad du overvejer at købe. Shoppingindlæg keder mig hjel på alle blogs.
  Jeg savner noget…..perspektiv? Blik udad?
  Men jeg kan da godt forstå, at der hvor du er lige nu, er det det helt nære, der fylder.
  Så holder jeg mig bare lidt væk og besøger andre blogs, hvor jeg får noget andet.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Kære Anne
   Det har jeg jo altid gjort 😀 Skrevet om de ting, blandet med en masse andet. Præcis som nu.
   Bloggen har været min dagbog i snart ni år, og der er sket meget i de ni år (heldigvis), men det er en præcis som du siger, en slags dagbog – Så det er klart, at jeg skriver om de ting, der fylder både på godt og ondt. Det stopper jeg ikke med. Jeg kan desværre ikke tvinge noget frem, fordi at du eller andre keder sig over mit liv, eller synes jeg mangler perspektiv. Jeg kan nemlig ikke selv genkende det, så jeg synes, det lyder som en god idé at holde dig lidt væk, hvis det er sådan du har det. Det er det smarte ved blogs. Der er ingen tvang og det er ganske gratis at følge med, eller at lade være.
   God solskinsdag til dig, måske vi ’ses’ igen <3

   Svar
   • Anne R says:

    Hej Cecilie.
    Tak for dit svar.
    Jeg synes ellers, jeg prøvede at formulere mig pænt, men måske gik det alligevel for stærkt.
    Ja, du har altid skrevet dagbog, sådan har jeg også altid opfattet det. Men så er jeg nok bare lidt mættet af dagbogsstilen, og det er jo ikke dit problem. Der blev i dit indlæg åbnet for, at folk kunne sige go eller no-go til mere om hus. Den mistolkede jeg måske henad, at det var okay med lidt mere generel “brugeranmeldelse” (i mangel af bedre ord). Jeg synes, jeg så det i flere af de andre kommentarer – at folk sagde “det der er ikke så fedt, men mere af noget andet”.
    Men noget i min kommentar har åbenbart virket hårdere/mere uforsonligt? Siden jeg nu bliver “smidt ud” 😉
    Det var ikke min mening at lyde hård eller stærkt kritiserende. Og slet ikke at gøre dig ked af det, hvis jeg har gjort det.
    Og i øvrigt tror jeg ikke, du mangler perspektiv eller blik for verden derude:-). Det tror jeg såmænd, du har masser af. Jeg gad bare godt læse om det.
    Jeg vender tilbage 🙂

    Mange hilsner herfra.
    Anne.

    Svar
 31. Christina says:

  At tørre vasketøj i ens have er en form for lykke. Det var det første min mand byggede til mig da vi rykkede fra København til Helsingør. Og jeg elsker det 😀

  Svar
 32. Annette Aarre Dalsgaard says:

  Elsker alt du skriver om, for det er jo skrevet af din hjerne og det er jo den, jeg godt kan lide at lytte til!
  Kram fra 6600 Vejen

  Svar
 33. Sophia says:

  Jeg elsker alt det hushalløj!
  Vi havde også sådan en kæmpe edderkop i kælderen sidste år, jeg mener de hedder husedderkopper. Jeg har ikke lyst til at google det igen, så du må ikke hænge mig op på det. Man kan bruge en imprægneringsspray på dem, selvom det er lidt brutalt…

  Svar
 34. Anne says:

  Hvis du godt kan lide at bruge krydderurter i din mad, vil jeg klart anbefale at plante højbedene til med dem. Det er en af de mest rentable ting du kan dyrke (det koster at købe potter med krydderurter hele tiden), hvis du gerne vil holde det low maintenance. Køb de store i potter og plant ud, så er planterne stærke og du kan gå direkte i gang med at spise af dem. Vi har marokkansk mynte i en krukke for sig, da den spreder sig. Til gengæld passer den sig selv på 3. år med en sjat gødning om foråret. Ellers er rabarber og bær også en dejlig ting at have i haven. Fugle elsker ærter og bær, så dæk evt til, hvis hele høsten ikke skal gå i vasken 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *