Helt ufarlige knuder. Selvfølgelig.

Egentlig ville jeg ikke skrive om det, før det var “overstået”, men jeg kan mærke at jeg bliver nødt til det. For at afdramatisere det og for at få min skrivelyst tilbage.

Måske husker I, at jeg for to år siden var igennem nogle undersøgelser, fordi jeg havde en knude i brystet, eller to var det jo faktisk, men jeg havde selv kun opdaget den ene. Det vendte op og ned på alt, og jeg var rædselsslagen og helt rundtosset i ugevis. Det hele kulminerede gudskelov i et lettelsessuk på Rigshospitalet, da biopsien viste, at der var tale om en ufarlig og betydningsløs bindevævsknude.

Jeg blev gravid kort tid efter, og glemte alt om knuden, der faktisk også forsvandt i en periode.

Nu er den tilbage, noget større og med selskab. Syv stykker er der fundet i alt og særligt én af dem, gør mig lidt tør i halsen. Den føles anderledes. Mere hård, mindre flytbar, mere … farlig.

Det er den ikke. Selvfølgelig ikke.

Og i virkeligheden er jeg meget lidt påvirket af det hele, i forhold til sidst. Er faktisk skide glad, men det sidder dog i min krop og titter frem et par gange hver dag, og særligt når jeg sætter mit til tasterne, dukker den lille bitte frygt op. Derfor vælger jeg at dele det. For at give plads til noget andet.

Selvom der ikke er så meget at dele. For jeg ved meget lidt lige nu, og kan i virkeligheden meget lidt overskue at “tale” om det, og har givet mine veninder mundkurv på. “Vi taler om det når det er slut!” Vrisser jeg af dem. (Undskyld).

Jeg går ud fra, at det ligesom sidst slet ikke er noget, der behøver at fylde, men det gør det jo. Det sætter faktisk gang i en hel masse tanker om fremtid og om helbred generelt. Præcis som sidst, og selvom det ikke er altoverskyggende og jeg forhåbentlig kun skal dele et enkelt indlæg mere om det, når dommen falder – dommen om at alt er mega normalt og at der igen blot er tale om helt almindelige, ligegyldige, fjollede, knudrede fibroadenomer – kan jeg godt mærke, at det skal ud af mit system, eller bare siges højt. Og selvom at skuldrene nok først falder ned på deres rette plads, når forløbet er overstået om nogle dage, er de en anelse længere fra ørerne end da jeg satte mig ved computeren for lidt siden.

Det skal nok gå godt, alt er normalt og ufarligt. Selvfølgelig.

25 replies
 1. Maria says:

  Jeg har selv en knude i mit bryst og ved udmærket hvor bange man bliver og ventetiden DR forfærdelig.
  Min var også bare bindevæv og det er dine selvfølgelig også.
  ❤️

  Svar
 2. Celena says:

  Do you drink a lot of coffee? I have a few cysts in my breasts, which totally freaked me out at first. My doctor, after having them tested, told me they were related to my caffeine addiction 😉

  Svar
 3. Tina says:

  Det uvisse fylder altid mere end man tænkte.
  Jeg håber ikke det er alvorligt, det satser vi på.
  Er det alvorligt, så del ud af din frygt og dine tanker og følelser.
  Knus og håber på alt godt.

  Svar
 4. Ida says:

  Hold kæft hvor er du sej! Tak for at dele. Håber du hurtigt får svar, så du kan få ro til at konse om alt det gode der sker❤️

  Svar
 5. K says:

  Hej Cille, hvor er det sejt, at du deler! Fandt for et års tid siden selv en knude, og blev simpelthen så bange. Min egen læge sendte mig videre, og i ugerne op til undersøgelsen gik jeg konstant med den største klump i halsen. Heldigvis var det ingenting, og det håber og tror jeg på, at dine knuder heller ikke er. Alt er normalt og ufarligt – som du selv skriver <3

  Svar
 6. rijaH says:

  Øv, ikke fedt at gå og bøvle med igen nej. Jeg går selv og venter på at skulle til scanning af mit bryst da det har føltes anderledes de sidste par mdr. Jeg har også 1000 tanker omkring det, men vælger som dig at tro på det er normalt og ufarligt og selvfølgelig nok skal gå. Masser af tanker din vej <3

  Svar
 7. Nina says:

  Tanker din vej! Ved præcis hvordan du har det. Jeg har selv rigtig mange (som i MANGE) knuder i mine bryster og har fået fjernet en pga. Dens størrelse. De er alle ganske ufarlige, men altid grund til lige stor bekymring hver gang jeg opdager en ny – på trods af at de altid er godartede. Jeg har dog valgt at se på det, på den måde, at så bliver jeg tjekket ekstra grundigt flere gange, og hvis der så en dag gemmer sig en ondartet, så opdager man den forhåbentlig tidligt pga. Alle tjek og ens egen opmærksomhed på det.

  Svar
 8. Karin says:

  Hej Cecilie. Det er lang tid siden, du skrev indlægget og jeg håber sådan, du er blevet udredt,
  og at der ikke er noget farligt.

  Svar
 9. Signe says:

  Kære Cecilie
  Jeg håber du er blevet udredt vedr. dine knuder, og jeg håber at svaret var positivt. Altså, at der ingenting er.
  Jeg har netop modtaget en e-boks meddelelse med en tid til mammografi, biopsi og scanning i næste uge.
  Temmelig svært at koncentrere sig om afsluttende eksamen i morgen….
  Ville vidst bare lige ud med det.
  Håber alt er godt, hos dig og hos mig!

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] var dybt frustreret over ikke at kunne dele det, og mega lettet da jeg alligevel gjorde. Hvad jeg ikke vidste var, at det alligevel viste sig at […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *