Den officielle afsked

Det er fredag, klokken er halv ti og jeg har placeret min kolde krop (Kender I typen, der insisterer på at have bare ankler, for det ER forår. Det er mig i dag) ved vinduet på Lagkagehuset på Esplanaden. Her har jeg siddet mange gange, men i dag er nok sidste gang. Om en halv time sker nøgleoverleveringen og vi er officielt ikke længere lejere i det, der har været vores hjem de sidste 10 måneder. Vi har vidst det længe jo, og hele ugen har stået på klargøring af lejligheden, tilsyn og så videre, men fordi at vi først fysisk giver nøglerne tilbage i dag, føles det mere ægte, og både som en kæmpe lettelse, men også en anelse angstprovokerende…. I hvert fald for én i det her firma vi kalder sneglefamilien. Og det er selvfølgelig mig.
Jeg elsker København, og det er med vemod, at jeg vender den ryggen, men som jeg tidligere har fortalt, nok flere gange faktisk, bryder jeg mig ikke om det, byen gør ved min mand og mine børn. De skal have ro og plads og luft, og så må jeg indføre et nyt forhold til København, hvor jeg kommer på besøg fremfor, at leve og ånde her.
Heldigvis har Hornbæk vist sig, at være mere vidunderlig end først antaget, og jeg er ikke længere bange for skiftet.

It’s official. Og København går ingen vegne, men det gør jeg.

5 replies
 1. Lotte says:

  Du har virkelig sat nogle tanker om et liv uden for byen i gang. Jeg er ved at være grydeklar – nu skal jeg bare have lokket min kæreste med…
  Glæder mig til at følge udviklingen i Sneglehytten!

  Svar
 2. Amalie says:

  Jeg bor i indre by og elsker det – men jeg har heller ikke børn endnu. Måske ændrer det sig i fremtiden…
  Har du flere tips til arbejdsvenlige cafeer i området – den slags hvor der ikke er helt proppet og alt for meget larm?

  Svar
 3. Marianne says:

  Så sejt, at I tager springet! Elsker at følge med i renoveringen 🙂 Hvad med Otto, skal han skifte skole?

  Svar
 4. Didde says:

  Jeg smider lige en fredagshigh five til dig som tak for en åndssvagt god blog. P.S Og så er det altså SÅ skægt at følge med i the making of Vila Villekulla.

  Svar
 5. Marianne says:

  Øj, hvor kan jeg genkende mig selv i dit indlæg. Jeg flyttede for 14 år siden 40 km væk fra København til hus med have, fjord og skov tæt på (og S-tog). Jeg overvejde meget for og imod før jeg flyttede, men tænkte ikke meget på det, da jeg først var flyttet. Og jeg har overhovedet ikke fortrudt. Jeg føler mig stadig som københavner, når jeg kommer ‘til byen’, men i dag betyder det mere for mig, at kunne komme udenfor, og at her er mere ro.

  Tak for en god og ærlig blog. Og held og lykke i Hornbæk

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *