Vinterferieidyl-ish

Jeg har alle tre børn hjemme i denne uge… Min mand knokler på huset i Hornbæk fra tidlig morgen til sen eftermiddag, og vi holder skansen i Store Kongensgade imens.

Det er lidt en udfordring at aktivere tre børn i så forskellige aldre og jeg kan mærke, at særligt den ældste går på kompromis for de smås skyld, men det er hyggeligt. Vi går på legeplads, ser film, tegner og jeg øver mig på ikke at lade rod og kaos gå mig på, for her roder usandsynligt meget og jeg kan ikke nå at gøre noget ved det imellem konfliktmægling, havregrødskogning og bleskift. Om aftenen arbejder jeg og forsøger så vidt muligt at nulstille lejligheden, så vi ikke drukner i vasketøj og opvask. Det går ok med den ordning.
Men jeg ville lyve, hvis jeg påstod at jeg ikke et par gange har vrisset lidt rigeligt og i svage øjeblikke hemmeligt misunder min mand, der sliber vægge i Nordsjælland, alene.

I dag skal vi bage tre kager (!) da Otto, som jeg underholdte med på Instagram i går, har opdaget Majas kagebog og havde svært ved at vælge. Vi indsnævrede de 22 kager han valgte til tre, og det bliver dagens projekt. Med en trodsig næsten tre årig og en feberramt (tænder på vej) baby. Ja.
Jeg folder lige en jahat, bæller min kaffe og skiller de to piger, som lige nu skændes om retten til et vendespil, ad – og sætter bagestationen op.
Det lyder idyllisk og det er det vel på sin egen larmende kaotiske måde nok også…
God dag

4 replies
 1. Signe says:

  Det er lidt op ad bakke nogle dage.. Der er simpelthen ikke andet for end at messe for sig selv ‘Det bli’r bedre, det bli’r bedre’. For det gør det. I hvert fald nemmere, omend mine to stadig kan skændes og slås, så det brager. Ren had-kærlighed. Det ene øjeblik er det ‘jeg elsker dig, du er verdens bedste bror/søster’ og ’se, hvad han/hun var så sød at give mig, tak!’ til 30 sek senere, hvor det lyder ‘du er bare et fucking lorte-røvhul (ja. De er 9 og 12…), jeg hader dig, flytter du ikke snart’ og i dén dur. Men det gode er, at man som regel kan nøjes med lige at hæve stemmen og bede om en ordentlig tone, og kort efter finder man dem atter arm i arm på den enes værelse. Og at de er gode til at rydde op (!) og hjælpe til. Så det bli’r nemmere. Og lidt mere larmende til tider 😃

  Svar
 2. Louise Zack says:

  Jeg er vild med dig! Tusind tak fordi du deler dine skønne og ærlige (og altid yderst velformulerede) hverdagstanker 💚🙏🏼

  Svar
 3. Carina says:

  Som pædagog i et dagtilbud kan jeg da kun sige, at jeg tager hatten af for, at du giver dine børn ferie selvom i står midt i en travl periode 🙂 Det er der mange der ikke ville have gjort kan jeg sige dig.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *