Jeg savner …

Den anden dag skrev jeg i mit beduggede i øvrigt indlæg, at jeg savner mine børn, når de sover, og lige siden har ordene “Jeg savner …” kørt i rotation i mine tanker, så nu vil jeg forsøge, at sætte ord på alt det jeg savner. Sådan opstår de fleste af mine indlæg og skriverier i øvrigt. Ved at et ord, en tanke eller en følelser sætter sig fast som et pophit. Nåmen, jeg savner.

… At se gyserfilm. Men jeg kan ikke efter jeg har fået børn. Overhovedet.

… Min mand. Han knokler i huset og jeg elsker ham for det, men jeg har set ham i meget få timer af gangen de sidste to uger.

… Mit pandehår. Skal have bestilt tid hos frisøren. Igen.

… Mine veninder. Jeg har et kæmpe behov for at se dem, men tiden er minimal og overskuddet mindre.

… At lave film. Skal virkelig have taget mig sammen og gjort noget ved den youtube kanal som jeg har syltet for længe.

… Min cykel, der efter 10 trofaste år ved min side, nu er blevet hugget.

… At skrive. Sådan rigtigt. Igen: Tid.

… Salte kastanjer. Aka det perfekte stykke slik  – Som jeg ved, at vi har talt om før herinde for nogle år siden. Jeg tænker fortsat på dem hver gang jeg besøger en bland selv biks. Kom nu Haribo!

… Mine søskende. Min søster er i Aarhus og min bror Island, og selvom der også kunne gå lang tid imellem at vi så hinanden, da de boede i København, savner jeg dem mere fordi de er langt væk. Fjollet.

… Flere sæsoner af Zumbo’s Just desserts på Netflix. Ved ikke engang om det findes, men det var virkelig godt til mit aftensind lige at hamre sådan et par afsnit ned.

… Sol. Eller varme. Føler at jeg har frosset i flere år.

… Min mor. Jeg har brug for hende, men hendes sygdom gør, at hun ikke kan være der. Ok, det her punkt har jeg slettet og skrevet igen et par gange. Men nu lader jeg det stå. Jeg uddyber måske en anden dag. 

… Åbenbart virkelig mange mennesker. Det skal jeg nok lige gøre noget ved.

38 replies
 1. Maria says:

  Virkelig fint indlæg. Og seriøst – HVEM besluttede at fjerne salte kastanjer?! Ræk hånden op, så du kan få en olfert!

  Svar
   • Tine says:

    Det bedste var altså en blandet pose med de syrlige, de salte og de der, der var stærke. Så blev den enkelte slags værdsat ekstra meget pga. kontrasterne. Men virkelig nedtur, at det kun er de syrlige og så maoam-kastanjerne, der stadig kan fås…

    Svar
  • Kathrissen says:

   Der findes en Facebook-gruppe med formålet at få de salte kastanjer tilbage. Kan vi evt. starte en underskriftsindsamling? Stille et borgerforslag til Folketinget?

   Jeg vil give meget for en enkelt af de mørkebrune lækkerbiskner.

   Svar
 2. Ida says:

  ÅH hvor jeg savner for tiden, går det op for mig nu… Jeg savner også sol og varme (…og min egen faste base, at kunne kalde “hjem”…)
  Og så savner jeg min far, som for få uger siden fik en depression, og (lige nu, i hvert fald) ikke er den samme som tidligere, øv! Men savn udspringer som oftest af kærlighed, og det lærer mig at være (endnu) mere taknemmelig for alt jeg har <3

  Svar
 3. Line S says:

  Googlede lige salte kastanjer, for skulle da vise hvad det var for noget jeg er gået glip af. Der kom så en gruppe frem på facebook: “Vi vil ha’ de “Salte Kastanjer” tilbage”. Haha, elsker når folk er så entusiatiske!

  Svar
 4. Anne says:

  Åh nej nu kan jeg KUN tænke på “salte kastanjer”, det er simpelthen så tarveligt pludselig at fjerne dem – uden varsel. Havde man blot vidst det, så man i det mindste kunne have indkøbt et upassende stort lager!

  Svar
 5. Signe Op. says:

  Jeg ved ikke, om jeg tør sige det, men måtte lige Google “salte kastanjer”… Tilsyneladende findes der en “Vi vil ha’ salte kastanjer tilbage!”-gruppe på fb. Just saying 😉

  Svar
 6. Ida says:

  Læste via Facebookgruppen “Vi vil ha’ de Salte Kastanjer fra haribo tilbage”, at de blev taget af markedet, da det var for dyrt at producere dem, når de udelukkende var populære i Danmark. Det er det værste, der er sket i mit liv. 4-real.

  Svar
 7. Sofie says:

  Åh, lige mor-delen rammer ekstra hårdt. Min mor er syg med kroniske smerter, med gode og dårlige perioder, flest dårlige. Jeg savner at meget af det vi kunne sammen før. Jeg savner hende som mor, men bestemt også som mormor for vores børn, hvis savn giver et ekstra lag -og jeg savner hende, jeg indrømmer det gerne, også som pasningsmulighed.

  Svar
 8. Gitte says:

  Jeg havde helt glemt de salte kastanjer, men nu savner jeg dem også 😂😂
  Jeg savner min far, han døde desværre pludseligt for 18 år siden, netop som jeg var flyttet hjemmefra. Jeg ville sådan ønske han havde mødt mine børn og min mand❤️
  Det lyder hårdt med din mor, sender de bedste tanker🌸

  Svar
 9. Malene says:

  Jeg savner også rigtig mange mennesker..
  Det er bagsiden ved at bo på den anden side af jorden, i USA.
  Jeg savner også min mor som ikke længere er her på jorden.
  Jeg savner også dansk slik! Ikke lige salte kastanjer men røde hunde og snøfler (ok måske er det ikke slik?) og jordbærkometer og svampe og og og 😊

  Svar
 10. Julie says:

  ❤️ Jeg savner også min mor. Jeg savner en mor. En rigtig mor. Måske i virkeligheden ikke min egen mor. Men den mor som alle taler om. Som jeg ikke har og heller aldrig har haft eller nogensinde får… Det er det mest smertefulde i mit liv…

  Svar
 11. Annette says:

  Jeg savner min far. Så meget, at det gør ondt helt ind i knoglerne. Han døde den 25. januar, og jeg kan ikke forstå, hvordan verden har kunnet gå videre i nu snart en hel måned 😢

  Svar
  • Gitte says:

   Åh, det gør mig ondt😢❤️
   Ved præcis hvordan du har det, selv om det er mange år siden min far døde, husker jeg tydeligt tiden efter vi mistede ham. Det er som om at tiden går i stå, men verden fortsætter sin vante gang.
   Det er uforståeligt og svært at forklare og for andre at sætte sig ind i, hvis de ikke selv har prøvet at stå i det.
   Jeg sender mange barme tanker i din retning❤️🌟

   Svar
  • Tine says:

   De ord du lige har skrevet, Annette, kunne ligeså godt have været mine. Mistede pludseligt min far 11. december og hold nu op, hvor gør det savn bare ondt. Og enig, det er så underligt at verden går videre, når den er gået i stå for en selv 💔

   Svar
 12. Therese says:

  Åh nej, jeg har da slet ikke opdaget at man ikke længere kan få saltede kastanjer!? Og nu savner jeg dem også. Hyyyl.
  Har “vi” tjekket det tyske marked? Så kunne der jo være en(dnu) en god grund til at nappe en forårstur til Berlin.

  Svar
 13. Camilla says:

  Jeg læser meget gerne med, hvis der en dag skulle være mod og lyst til et mor-indlæg. Ikke af nysgerrighed, men af behovet for at spejle sig i andres savn og ikke føle sig alene med sit eget. Og dem, som kan sætte ord på det frygtelige i at være ung voksen, som konfronteres for første gang med forældres dødelighed, kan gøre en forskel med deres formåen udi at sætte ord på de tungeste følelser i livet.
  Min far døde af akut sygdom i januar. Alt for tidligt. Han var verdens bedste far og publikum til mit liv. Man føler sig forfærdeligt snydt -og den måned han var syg, savnede jeg ham mere end nogensinde.

  Svar
 14. Sarah says:

  Nu ved jeg ikke, om det er den rigtige slags – men Palmen på Elmegade har masser af sure kastanjer (med colasmag) 🤔🙊 absolut yndlingsslik

  Svar
 15. M May says:

  Jeg savner at min far ikke havde opgivet mig til fordel for sin nye kone.
  Jeg savner at kunne ringe til ham og jeg savner at mine børn har en bedstefar.
  Jeg savner et biologisk tilholdssted. At vide hvor jeg kommer fra og fra hvem.
  Jeg savner at grine så det giver krampe og jeg ser virkelig latterlig ud!
  Jeg savner duften af min børn da de var spæde.
  Jeg savner mine bedsteforældre, essensen af tryghed på den grønne bænk i deres køkken.
  Jeg savner at have et job som gør mig lykkelig.
  Mest af alt savner jeg det jeg ikke kender endnu og nok aldrig kommer til.. At lære mere om mig selv. Min forhistorie vil altid være den jeg selv digter.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *