Tapetterapi, feber og rod

Weekenden gik så stærkt, at jeg kunne have svoret der manglede en dag. Vi har brugt hele weekenden i huset, som fik en ordentlig overhaling og vi er nu med tidsplanen igen, hvilket har givet lidt ro i maven. På husfronten.
Jeg brugte hele lørdag aften og det meste af søndag morgen på at fjerne utallige kvadratmeter tapet fra væggene på 1. salen i vores hus og det var så fedt. Ja, fedt. Michael jokede med, at jeg burde oprette et mindfuldness-retreat, hvor man bare skræller tapet af vægge og drikker rødvin, for det var virkelig afstressende at stå det med min spartel og ukrudtssprøjte og hive store stykke tapet ned i timevis. Ingen skærme, ingen deadlines, intet pres, bare mig og mine tanker og alligevel følelsen af at udrette noget. Det kan anbefales!
Vi kom hjem sent i går, og jeg gik direkte over til min far, der bor på Østerbro, og som havde hjulpet os i huset sammen med sin kone – De havde taget Otto med hjem et par timer tidligere, og da jeg hentede ham kunne jeg godt se, at han så noget klattet ud. Og da han midt på Østerbrogade brød sammen over noget med en tandbørste, vidste jeg godt, hvad klokken var slået. Ganske rigtigt sagde termometeret 39,7 og den kommende ugens planer måtte revurderes. Derfor sidder jeg nu og arbejder i den ene ende af sofaen, mens den otteårige ligger krøllet sammen med en iPad og en imponerende men strid hoste. Jeg forsøger at fokusere på at få nået så meget, mens babyen, der i øvrigt også hoster og hakker, sover lur, men jeg distraheres af rodet omkring mig. For vi roder for tiden, meget mere end vi plejer . Det er som om at vi kollektivt har besluttet, at vi ikke orker gøre noget ved det. Ingen har italesat det, men alle ved det. Om det er den forestående flytning, den mørke vintertid, eller mangel på timer og overskud ved jeg ikke. Normalt har jeg svært ved at slappe af i for meget rod, hvilket er ret ironisk, eftersom at jeg er et gigantisk rodehoved, men lige i dag gør det mig ingenting. Det må være al den tapet-terapi.
God mandag derude, jeg håber jeg når at tjekke ind igen senere.

17 replies
 1. Dorte says:

  Jeg kan virkelig relatere. For et års tid siden fjernede jeg ca 100 kvm gulvtæppe der var limet på med (tror jeg) spandevis af gulvlim. Det var hårdt, monotont og føltes virkelig godt i takt med at det skred fremad. Tænker det er sundt af og til at lave noget hvor hjernen ikke behøver at være på overarbejde. Og øvrigt spændende med jeres hus projekt. Det er fedt at følge med på sidelinjen.

  Svar
 2. Caroline // tordenmor.dk says:

  Jeg er dybt fascineret af, at I kan sætte hus i stand en hel weekend med tre børn. Hvordan gør I det? Hvad laver Uma imens? Min søn på 4,5 vil knap nok lade mig sætte en vask over i weekenden… Vi må have gjort noget forkert!:P

  Svar
  • Sneglcille says:

   De er med det meste af tiden. Vi sørger bare for at aktivere dem, og accepterer at det tager lidt længere tid. Uma hjalp med at pille tapet ned i søndags, og så har hun haft et bræt og nogle søm og en hammer, som hun har fiflet lidt med mens vi har revet vægge ned. Så har hun (og de andre børn) tegnet på en væg, og de hjælper med at hente og bære ting. Den slags. Og så arbejder vi selvfølgelig igennem når de sover om aftenen/natten, eller skiftes, så en har børnevagten og en anden leger håndværker – plus at Michael kører derop 1-3 aftener om ugen og arbejder på det. Det er bestemt et puslespil, og der er da også tidspunkter, hvor vi må smide håndklædet, eller spartlen i ringen, og indse at det ikke går, og så spiller vi Uno i stedet, eller går en tur på stranden, og altså det gælder også om at være tålmodig når de er med, uden tvivl. Apropos tøjvask, er det noget af det bedste Uma ved. Så din søn skal da ‘bare’ være med. Det tager længere tid, men det er til gengæld også hyggeligt og børnene synes det er sjovt. (Og så er det huslige klaret, når de skal i seng, og man har mere tid til Netflix 😀 )

   Svar
 3. Lika says:

  Det skal næsten prøves. Vi er ved at gennemrenovere vores hus – men jeg er kun på sidelinjen, da jeg er gravid og har haft en ret hård start. Nu er jeg ovenpå igen, men bliver forskånet for alt hårdt arbejde – eller bare alt generelt vedrørende renovering og arbejde af al huslig karakter, hvilket jeg selvfølgelig er taknemmelig for. Men måske kan jeg snart sidde ned og hive lidt hessian ned – uden at få plukkeveer. Det skal prøves. Jeg savner at være med sådan rigtigt.

  Svar
 4. Viola says:

  Du virker simpelthen som en helt vildt fantastisk mor! Og jeres husprojekt er møginspirerende! I er for seje!

  Svar
 5. VenterPaaVinBlog says:

  Monotomt slå-hjernen-fra-arbejde er seriøst skønt. Skovle sne, fjerne klistermærker af nye glas eller sy vaskemærker i borgernes tøj på det bosted jeg arbejder på i de sene aften timer, kan gøre mig helt zen.
  God bedring med den lille, store.

  – A

  Svar
 6. Gry says:

  Jeg elsker det ord! Tapetterapi! Tak!
  Det er sådan et ord, man lige skal læse et par gange, inden tiøren falder. Lidt ligesom citronte og blegrød!
  Tapetterapi – Det lyder næsten som en italiensk forret!

  Svar
 7. Mette Rasmussen says:

  Det er SÅ sandt! Jeg elsker (eller næsten) også at hive tapet af, det er fest. Eller male, det giver mig samme ro.

  Svar
 8. Klara says:

  Med et mega hårdt breakup i sidste uge, kunne jeg virkelig godt komme og hive tapet ned i Hornbæk et par timer – Klart noget der skal dyrkes mere. Tid hvor hjernen bare kan køre selv.
  Cecilie, din blog og du er bare fantastisk. Har fulgt med siden starten og du og din dejlige familie gør mig altid tænksom og glad.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Shit, øv, det er jeg ked af at høre. Håber hjertet og hovedet snart er ovenpå igen.
   Og tusind tusind tak, det gør mig vildt glad at læse!

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *