Fire dage, tre børn, en voksen

I nat tager min mand på opgave i Portugal. Han kommer hjem igen på søndag, lodt før midnat.

Jeg har gjort det flere gange end jeg kan tælle. Været græsenke. Men med tre børn aldrig mere end max en overnatning eller to og det ramte mig lige pludselig. Tre børn, to af dem relativt små. Shit.
Det er mest praktikken i at få afleveret den ene i skole til tiden, den anden i vuggestue i den anden ende af byen bagefter, og så hente dem igen til rimelig tid, og indimellem det udrette noget der minder om arbejde, altsammen med en stor baby på armen, der giver mig lidt sved på panden på forhånd. Jeg gjorde det i dag i regnvejr, og jeg sværger at min stemme aldrig har været mere skinger end de sidste to kilometer hjem fra Vesterbro, hvor jeg speed-sang ‘Rudolph med den røde tud’, helt gennemblødt, med en ked af det 10 måneder gammel baby i den ene side af klapvognen og en overgearet næsten 3-årig i den anden.

Gør da bare lige det samme to dage mere…

Jeg har i det mindste forsøgt at være på forkant og har med vilje ingen møder planlagt, der er bestilt Nemlig.com varer til alle dagene, der er rent tøj til alle. Tjekket! Og altså, jeg glæder mig da faktisk også til aftenhygge både med børnene og helt alene når de sover, og til at sove sammen med tre børn, og ikke bare en enkelt. Og det er fire dage for fanden. Fire! Jeg var enlig mor i fire ÅR (Nåhja til en enkelt, men alligevel), og jeg har været græsenke som sagt en millionmulliard gange, men alligevel, for første gang siden Michael tog til Mexico, da jeg var højgravid sidste år, er jeg nervøs for, hvordan det skal gå. Åndssvagt. For jeg plejer i det store hele at føle mig fuldkommen sikker i min mor-rolle. Meget er jeg uduelig og usikker i, men det der mor-noget, det kan jeg sgu! For det meste.
Og her kommer tvivlen. Kan jeg holde styr på både børn, arbejde og hjem, uden at brænde sammen. Kan jeg gøre det hyggeligt for alle, og ikke lade mit potentielle underskud smitte? Jeg synes i forvejen det kan være presset, selv når Michael er hjemme til at hente minimum den ene og være med til enten at handle eller stå for putning og så videre. Kan det hænge sammen? Kan jeg?

Selvfølgelig kan jeg det. Selvfølgelig.

Men. Jeg bestiller lige noget mere chokolade. Og måske en lille bitte flaske rødvin.
….

24 replies
  • Sneglcille says:

   Jeg piver skam ikke og husker ned garanti tilbage på det som fryd og gammen, når jeg bliver bedstemor en dag 😉

   Svar
 1. Laura says:

  Hej

  Ny på bloggen, og er ret vild med dit univers og din skriveteknik (nørd er jeg).
  Har fx læst samtlige # I øvrigt igennem og fik flere gange kaffe ud gennem næsen af grin (kikset er jeg også).
  Tak for det og for en dejlig blog som er min favorit overspringshandling på job når der skal registreres timer og jeg ikke orker.
  P.S. 4 dage er en bedrift. Simpelthen.

  Svar
 2. Tine says:

  Jeg har egentlig haft lidt ondt af mig selv fordi jeg har været “alene” (min mand er meget ukampdygtig pga. operation i kæben) de sidste tre dage med en pige på Umas alder og en baby i maven, der gør mig kvalm og træt.
  Jeg stopper mit klynkeri nu, for det er da ingen bedrift i forhold til dig. Du er sej!

  Svar
 3. Signe says:

  Jeg skal være alene med to børn på Uma og Loulous alder om en uge i tre dage, og jeg har også ondt i maven…
  Har allerede overvejet at ringe hele vores netværk ind for at babysitte mig :-/
  ..Så jeg synes du er virkelig sej!!!

  Svar
 4. Nina says:

  Du er sej! Håber I får nogle hyggelige dage. Jeg ville selv tisse lidt i bukserne af skræk (har det stramt nok med at være alene med et enkelt barn i flere dage), men er ikke i tvivl om, at du kommer til at klare det så godt. 🙂

  Svar
 5. Celena says:

  I have 3 children too (all boys) and my husband has travelled to CPH for 3 weeks this summer and will leave for another 2 at the end of January. I always feel so outnumbered! Hang in there! You can do it 🙂
  PS: wine helps 😉

  Svar
 6. Marie says:

  Hej du!

  Jeg så dig faktisk på Vesterbro. Og du så intet mindre end fantastisk ud! Jeg kunne i hvert fald ikke se, at du var en presset kvinde!

  Svar
 7. Stinne says:

  For fanden det er p…. hårdt – hæng i!
  Jeg er græsenke ca. 18-20 dage pr. måned af 5 dages varighed hvergang. Har en på 1 og en på 3 (lige om lidt). Bryllupsplanlægger, eksamenslæser, også renoverer vi hus! FUCK jeg ved ikke hvordan jeg gør, man gør det bare (mens man spiser ekstra chokolade). Jeg elsker årstiderne og handler på nettet plus får hjælp til rengøring hver 14. dag, så vi klarer den. Heldigvis bliver det bedre til juni, men forfanden det er hårdt! Jeg kender det!!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *