At starte fra en ende af…

Verdens længste to do- liste bor oppe i mit hoved. Mange af punkterne lader til aldrig at blive krydset af og flere kommer til, hele tiden.  Det giver mig en følelse af altid at have travlt, altid at skulle nå noget, aldrig at være tilstrækkelig nok. Usundt, er jeg ret sikker på. I hvert fald i perioder, hvor den virkelig bugner og tiden er knap, hvilket er tilfældet lige for tiden for undertegnede og co.

I dag var første rigtige hverdag siden før jul og man skal lige ind i det. Jeg skal lige ind i det. Ind i maskineriet, rutinerne, arbejdsgangene, og Loulous rytme. Det er nemmere sagt end gjort, for dagene, rutinerne og rytmerne er sjældent ens. Og i dag var sådan en dag, hvor Loulou ikke var specielt samarbejdsvillig og da hverken hun eller jeg har sovet ordentligt i mange nætter, er overskuddet ikke på sit højeste, men det er tilgengæld piveriet (fra begge parter) og dagens planlagte gøremål og planer løb ligesom bare lige så langsomt ud i sandet med irritation til følge. Så jeg lod både computer og gøremål ligge og gjorde noget andet. Først lagde jeg mig på gulvet og byggede legotårne som min pivemakker kunne vælte til stor glæde for vores underbo er jeg sikker på. Da pulsen var normal igen og den yngste af os kunne puttes til lur, tog jeg fat i den lange usynlige to do liste og gjorde noget jeg skulle have gjort for længst. Smed den ud? Nej nej, så smart er min hjerne slet ikke, men jeg vendte den lidt på hovedet, rystede den, og gik i gang fra en ny ende af. Og i løbet af relativt kort tid kunne jeg pludselig få krydset nogle af de kedelige småting af. Dem der slet ikke er vigtige, men som fylder fordi de konstant skal afvige pladsen for noget andet, noget vigtigere.

Jeg fik repareret et par støvler, der i den grad trængte, smidt den pose tøj til genbrug som har stået i entréen og som hele familien er faldet over i ugevis, udmeldt mig fra det træningscenter jeg ikke har besøgt i snart to år og ryddet op i min pung, hvor jeg i øvrigt fandt en halvtredser jeg ikke anede jeg havde, og den læbepomade jeg ikke har kunne finde i ugevis.

Det er småting, ligegyldige ting egentlig, men det har givet et fornyet overskud, noget jeg havde brug for ovenpå lidt for mange selvbebrejdelser og følelsen af at være bagud. Der er stadigvæk en masse punkter at gå i gang med, og følelsen af at træde vande og løbe stærkt er ikke væk, men mindsket en anelse. Et par kilo er i hvert fald røget af (hypotetisk that is) og jeg føler på en måde, at jeg har regnet noget ud. At det kan betale sig, at vende listen i hovedet på hovedet og gå efter de to do’s som har hersket længst og som jeg har kategoriseret som ‘jeg gør det en anden dag’. Jeg ved godt, og kan virkelig godt se det, nu når jeg nedskriver det, at det lyder banalt og åbenlyst, men for mig har det været lidt af en åbenbaring. At starte fra en anden ende, end man troede. AHA!

14 replies
 1. Sarah says:

  Min mor har altid sagt at hvis man starter med det nemmeste, så er der kun det nemmeste tilbage. Det har jeg altid brugt når jeg skrev eksamensopgaver og det lyder til at det også virker på to do lister 🙂

  Svar
 2. Skalotteløg says:

  Jeg har lige opdaget the wonders of the bullet journal! Den hjælper mig, når jeg er stresset. I den driver jeg alt op. Alt! For så glemmer jeg ikke noget. Og så bruger jeg lige 5-10 minutter hver aften på at se, hvad jeg nåede i dag, og hvad der skal rykkes til en anden dag. Jeg prøver på kun at have konkrete opgaver hver dag, og hvis en af dem bliver rykket for tredje gang, så bruger jeg lige et par minutter på at overveje, om den i stedet bare skal slettes. Det virker ret godt her 🙂

  Mht. din søde baby, så nævner jeg altså lige den her igen: http://www.stramttungebaand.dk/symptomer – jeg har tænkt det så mange gange, men har aldrig fået det skrevet.

  Svar
 3. Dorte says:

  Nogle gange skal der så lidt til. Jeg fik rengjort mine lyserøde sneakers i tirsdags, som har været beskidte (trådt på af mine børn) siden 2 timer efter jeg fik dem. Og det tog ca 12 min – det gav mere energi end en hel nattesøvn. Hurra for de små ting.

  Svar
 4. Tine says:

  Det lyder til, at min hjerne fungerer ret meget ligesom din. Jeg har også altid mentale to-do lister flyvende rundt i hovedet og det giver faktisk et stort overskud at få ordnet en masse af de irriterende småting, som du nævner. For mit vedkommende fylder de nemlig ligeså meget på to-do listen som andre større og vigtigere punkter.

  Svar
 5. Julie says:

  Jeg har det præcist som dig. Lange usynlige lister, der til tider stresser mere end de gavner.

  Nogle punker er netop “det gør jeg en anden dag” punkter, der har stået på listen i over 6 mdr. Måske jeg skulle prøve at fokusere lidt på dem næste gang, der er overskud til at sætte et par hakker 🙂

  Svar
 6. Toni says:

  Det har altid undret mig, at så mange staver det forkert. Det hedder hoved, ikke hovede. Altså uden e. Bare fyi, når nu du lever af at skrive. Elsker i øvrigt din blog – du gør det skide godt. Kh Toni

  Svar
 7. Signe says:

  Kender godt den LARM, alle de ting på listerne i hovedet laver. Især om natten… men bare det at skrive det ned, ikke engang i speciel rækkefølge eller noget, gør en kæmpe forskel. Hvis dét ikke kan skabe overblik, så laver jeg en ny liste i prioriteret rækkefølge. Det er utroligt, så meget energi, man sparer på den konto.. Og efter engang at have været så hårdt nede at bide i græsset med alvorlig stress, er jeg også blevet benhård til at prioritere i mit liv i det hele taget 🙂

  Svar
 8. Josephine says:

  Måske et lidt underligt spørgsmål, men bruger du både fysisk kalender og den på telefon/computer? Jeg vil rigtig gerne i gang med den fysiske kalender fordi det giver lidt flere muligheder for lister mm., men samtidig kan jeg heller ikke undvære den digitale. Kan man bruge begge uden det er for besværligt?

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *