10 måneder

woooah! Vi løber stærkt herhjemme for tiden. Jobs, børn, hus, lejlighed, liv, ægteskab, planer, drømme… og Loulou, åh Loulou. I morgen er det 10 måneder siden, at hun landede i mine arme hjemme i den skæve stue på Vesterbrogade, og sikke 10 måneder. Fantastiske, hårde, sjove, svære, vidunderlige…

Starten var blandet, og vi skulle allesammen lige lande i det hele, og så landede vi, og i månedsvis virkede det hele nemt, og både nattesøvn og babysmil var noget vi fik en masse af, og så sker der jo noget omkring de 8-9-10 måneder, er jeg blevet mindet om på den ubarmhjertige måde. Bevidstheden synes forstærket, og for Loulous vedkommende har det betydet urolige nætter, og ditto dage. Hun vil helst sidde på min arm, alternativt sin fars (når min er ved at falde af – sammen med overskuddet og tålmodigheden), og hvor vi tidligere har kunne have hende med rundt, og snildt har kunne sætte hende fra os uden problemer, lyder nu en hyletone. Det gælder også herhjemme.

Jeg er sgu lidt træt.

Men.

Det er en fase. Jeg ved det, for jeg kan huske den fra de andre. Nu altså. Havde sjovt nok glemt alt om den.

Jeg har tilgengæld ikke glemt, at det går over, og at det snart bliver nemmere igen. Indtil da får hun lov til at kravle rundt på os. Vi skal nok nå det hele. På et tidspunkt.

Men jeg vil alligevel, som jeg ligger her tirsdag aften helt flad, gerne lige uddele en fælles skål til alle mødre og fædre, der står i en lignende fase. Skååål, bund eller resten i håret (som du ikke får tid/lov til at vaske).

Det er en fase, det er en fase, det ER en fase….

23 replies
 1. Mette says:

  Hos os er den startet tidligt.. 7 måneder og med 10+ kilo der gør det ekstra dejligt hårdt at slæbe rundt på ham heeeele tiden 😅
  Men tilgengæld har han altid sovet dårligt, så det er der ikke noget nyt i 🙄
  Det er bare en fase! Det skal det være!

  Svar
 2. V says:

  Åh, jeg er glad for at du siger det er en fase. Min (første) datter er en måned yngre end LouLou og pludselig – som fra et øjeblik til et andet – er vi oppe om natten igen og slæber rundt på hende dagen lang, fordi hun pludselig går i flitsbue, hver gang vi sætter hende ned. Hvis bare du lover at det er en fase, og at babyen ikke er gået i stykker.

  Svar
 3. Christiane says:

  I hear you! Min er født 8 timer efter Loulou og jeg kan ikke huske følelsen af at være veludhvilet…eller at sidde alene i sofaen 😅 det SKAL være en fase. Det er det nødt til!

  Svar
 4. Lise says:

  Tillykke med de 10 mdr Loulou. Min datter på 8 mdr vågner HVER freaking time HELE natten, det har hun gjort i 2mdr – jeg synes det er en meget laaang fase. Hilsen moren der bare drømmer om 2 sammenhængende timers søvn

  Svar
 5. Cecil says:

  Vi forsøger også at renovere hus med tre børn, herunder een på 8 mdr som enten spiser alt hvad hun kommer i nærheden af, vælter sin ene brors lego eller krøller sin anden brors tegninger – eller klamrer sig til os. Det er eddermanme ineffektivt! Jeg opsparer så meget gør-det-selv-energi af alt det jeg gerne ville gøre men ikke får gjort fordi – børn 😅

  Svar
 6. Charlotte says:

  Jeg har en søn, født to dage før Loulou – PRÆCIS samme show, vi kører i øjeblikket. Eller rettere sagt de sidste to måneder😑 Shit mand, det er hårdt. Heldigt for dem, de er så søde…

  Svar
 7. Pia says:

  10 måneders baby her og vi har også ramt den fase 🙈😫
  Var til tandlæge i går. Tænkte da overhovedet ikke at det var et problem at tage ham med. Lige indtil jeg skulle have taget røntgenbilleder og tandlægen tog ham med ud🙈
  Kæft et show!! 🤦🏻‍♀️

  Svar
 8. Mette says:

  Mine tvillinger er samme sted lige nu 😅 Og behøver jeg nævne at det ret tit er nødvendigt at lægge en tvilling fra sig på gulvet for at tage sig af den anden? Eller deres storebror som er ved at smide bleen? Pyh det her mor-noget giver altså sved på panden nogle gange 😅 Skål Cecilie! Du er så sej og jeg elsker at følge med i jeres verden.

  Svar
 9. Rikke says:

  Vores søn er lige fyldt et år og er på præcis samme måde: svær at putte og hyler op så snart man sætter ham fra sig eller går ind i et andet rum😔 det må godt snart stoppe…. men det hjælper altid at vide at vi er flere i samme båd. Skål for pokker 🍾❤️😘

  Svar
 10. Camilla says:

  Har været i den fase i to måneder nu, puha det er lange dage og nætter, men en der kun vil sove på sine forældre 😴 Men kan endelig se at det går fremad, er nu kun vågen 3-4 gange om natten! Men hvorfor er det lige man bliver mere træt af at sove mere? 😂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *