Søndagsanbefalinger #6

Det er søndag. Ugen har været lang, og det bliver den kommende nok også. Vi ligger nemlig fortsat i nervepirrende husforhandlinger, og det er lige til at miste besindelsen over. MEN! Så er det heldigt at man kan bruge tiden fornuftigt, for eksempel på at se film, lave lister eller at gå i køkkenet. Ugens Søndagsanbefalinger kommer her:

Lion. Fooooor fanden. En film baseret på bogen ‘A long way home’. En autentisk historie om en Indisk dreng, der som fem årig bliver væk fra sin familie på en helt uudholdelig måde – og efter nogle måneder på gaden bliver adopteret af en Australsk familie, hvorefter han som voksen finder tilbage til sin mor i Indien. Filmen er både skidepæn, historien stærk og så har de samlet nogle absurd dygtige skuespillere i den, og det er en af de der film, der griber fast i en, og som er svær at slippe. Der var ikke et øje tørt, og der skulle lige et par afsnit ‘Kender du typen’ til at stoppe tuderiet – I hvert fald for mit vedkommende.

Vi så den i øvrigt på Filmstriben.dk

Appen Wunderlist.
For en liste-junkie som mig, der ofte har lidt mange bolde i luften, er det her værktøj helt genialt. Man kan lave utallige lister, emner og underkategorier, noter til sine punkter – og så er der noget særligt tilfredsstillende ved at krydse sine punkter af, når de er udført…

Jeg har brugt den i et års tid, men måtte for nyligt holde en pause, da appen crashede non stop. Det er blevet fikset nu og jeg er tilbage som Wunderlister. Jeg er SÅ glad for den, og bruger den både til at holde styr på opgaver og ærinder – Og til at nedskrive ideer.

One pot pasta. Eller bare One pot retter i det hele taget. Altså aftensmad lavet i en enkelt gryde. Smager godt, er nemt (!) og kan varieres ud i det uendelige. Der er et hav af opskrifter og inspiration på Pinterest, og ellers kan man snildt freestyle med alt godt fra grøntsagsskuffen, krydderi, pasta og et par liter vand med bouillon. Simre simre 20-30 minutter. Ding Dong! Færdig!

… Se tidligere Søndagsanbefalinger HER

10 replies
  • Sneglcille says:

   Alt! I noter kan man jo bare skrive. I Wunderlist kan du oprette deciderede lister, lave underpunkter og bullets, noter til hvert enkelt punkt, krydse af løbende, se hvad der er udført og hvad der mangler og meget meget mere.

   Svar
   • Mette says:

    OG! Så kan man dele sin liste med andre. Min kæreste og jeg har fx indkøbsliste, så vi kan se hvad den anden skriver på og kan se hvis den anden har købt noget på listen. Og vi har pakkelister til børnene når vi skal rejse, så vi begge har overblik over hvad der mangler at blive pakket når den ene fx står med en fyldt lorteble kl. 5 min i afgang. Det er GENIALT!!

    Svar
 1. Nanna says:

  Så kan jeg altså anbefale at holde indkøbsliste i Wunderlist og dele den med din mand. Så er det let at skrive på når man kommer i tanke om det, og man kommer aldrig afsted uden listen – og så synkroniserer den jo så begge altid kan se hvad der mangler 😜

  Svar
 2. Mette says:

  Åh ja.. Lion. Jeg hulkede nærmest hele fimen igennem. Og jeg fik helt en klump i halsen da jeg så din insta story.. Simpelthen sådan en god og barsk film!

  Svar
 3. Cathrine Brandt says:

  Ja! One Pot Pasta er fantastisk! Vi laver det virkelig ofte. Gengangerne herhjemme er én vegetarisk version, en anden med kylling og én med broccoli, svampe og oksekødspølser 🙂

  Svar
 4. Trine says:

  Prøv at tjekke app’en SquidHub ud (det er både en app og en hjemmeside)! Man kan både bruge det blot som to-do ligesom wunderlist, men samtidig er der fildelingsfunktion, man kan skrive beskeder til hinanden i de grupper, man har oprettet, der er kalenderfunktion (som fra web-delen kan synkronisere med ens Google-kalender), hvor man nemt kan rykke rundt på sine aftaler og få et godt overblik over tidsplan osv.
  MEGA smart til al planlægning og samarbejde i mindre grupper. Vi brugte det til at planlægge bryllup. Og bruger det altid til indkøbsseddel, som vi begge kan se, og til løbende at skrive ønskeseddel (man kan jo aldrig huske hvad man ønsker sig, når kalenderen siger december!). Og jeg har også en “gruppe” helt for mig selv til egne to-do-lister osv. 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *